Skocz do zawartości

TROUT fishing ...fascynacja

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Już bodaj przedwoczoraj, Jurek obiecał mi, że odezwie się po powrocie. Cisza :(

Pewnie połowili i znowu Lesiewicz, niezły pakiet fotek, nam zaprezentuje :mellow:

Ja mam taką nadzieję że Jurek coś złapie, bo mu się należy za całokształt i opisze tą przygodę tak jak to on potrafi.

Uderz w stół a................................... Ty Remku wczytujesz się w teksty o podziałach forum. Gdzie znaleźć lepsze

• 2 tygodnie później...

Przepraszam za opoznienia w smetnych relacjach ...ale powrocilem do pracy po 3 miesiecznym bezrobociu i jestem obecnie zajechany ...a jeszcze wypada sie z tego cieszyc . Wracajac do sprawy najwazniejszej z waznych czyli Fascynacji Trout Fishing jeszcze raz powracam do tematu bo ....najwieksza zmija wychodowana na mojej piersi czyli Jacura Brown postanowila ze to On bedzie ostatnia osoba ktora zdepcze moje strumienie i wbije te brzydkie kotwiczki w moje ukochane pstragowe dzieci . Gdy my z Tadkiem i Darkiem wybralismy sie na Vermilion on podstepem namowil Bartka i w niedziele zrobili nalot na Choinkowa i Strumien Troli . Niestety kilka bezmyslnych , lekko slepych i jeszcze glodnych pstragow dalo im sie nabrac i zostaly schwytane . Najwiekszy to 47 cm trout na przebrzydlego woblera z Czarnego nazwanego z racji koloru Kapitan Miodek . Wszystko przez Remka Muche Siersciowa ktory mu te nikczemne przynety podeslal . I w ten oto sposob zostalem pozbawiony ostatniego akcentu pozegnania moich pstragow ...przez najblizszych -przyjaciol- . Zdiecie przestepcow Jacury Browna i Kapitana Miodka dolaczam aby wszystkich ostrzec ...nie idzcie ta droga ...jerry hzs B)

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zostalo trzy miesiace i kilka dni . Co prawda generalne otwarcie jest 1 maja , ale 1 marca mozna juz na niektore strumienie wchodzic , wedkujac bez zadziorow i wypuszczajac wszystko . To mi nie przeszkadza bo i tak wypuszczam wszystkie . Na dzis sledzenie map , szykowanie sprzetu i ogladanie zdiec pozostaje :mellow:

• 1 miesiąc temu...

No i zrobilo sie trzy tygodnie ... :mellow: . Nieuchronnie zbliza sie 1 marzec . Jest pewna niewiadoma bo 1 marca wypada w poniedzialek ...czy mozna bedzie smyczyc w sobote i niedziele ? ..jeszcze nie wiem , ale sie dowiem :mellow: . Zbliza sie moj trzeci sezon pstragowy , czekaja nowe strumienie , tesknia stare strumyki . Bedzie tez spotkanie z zacnym wedkarzem ze srodka Wisconsin , muszkarzem wysmienitym ...

• 2 tygodnie później...

Ja juz dzisiaj nie wytrzymalem i pojechalem zobaczyc Ulubiona.

Z mostu wpatrzylem sie w wode i wypatrzylem 2 ladne pstragi stojace tuz obok glownego nurtu krystalicznie czystego strumienia. Mimo zimnego dnia widok rzeki i pstragow przyprawil mnie o szybsze bicie serca. Teraz byle do 6 marca..

Pozdrawiam,

Tomek

• 2 tygodnie później...