jerry hzs Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Nie grymasze bo to z ostatnich czterech wypraw najbardzej udana w wyniki , czy uda mi sie w tym roku 50cm trafic oto jest pytanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Do konca sezonu pstragowego [ wrzesnia ] zostaly dwa weekendy ... Jest nadal bezdeszczowo i piekne lato przechodzi w zlota jesien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Nie grymasze bo to z ostatnich czterech wypraw najbardzej udana w wyniki , czy uda mi sie w tym roku 50cm trafic oto jest pytanie . Jeszcze całe dwa weekendy - uda się! Tfu, tfu.. jeśliś przesądny! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Nie wiem , bede probowal ...stan wody nadal niski i przeostrozne sa i nazarte . Dziory , dolki i podmycia ...tam trzeba ostroznie sie podkrasc i polozyc minnowa pod nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Postanowilem w niedziele pojechac i pozegnac sie z moimi pstragami . Poniewaz mialem kontuzje nogi wiec wybralem opcje wyprawy 4 godzinnej . Nie zawiadamialem ani Jacka , ani Tadka ktorych te 4 godziny mogly rozsmieszyc . Tam sie jedzie 3,5 godziny wiec sprawa jest czytelna . Pojechalem z synem ktory chcial sie wyrwac z domu i popstrykac troche zdiatek . Nad wode zeszlismy okolo 10 rano . Wybralem Strumien Troli bo on ma wiecej glebszych rowkow i doleczkow . Zaplanowalem odcinek Jacka czyli od domu Trolla do mostecku . Liczylem sie jednak ze nawet ten krotki odcinek moze mi sprawic klopot z powodu kontuzji nozki prawej . Juz start zaczal sie rewelacyjnie ...zakladam okulary i peka jedno z ramion . Ide wiec z tym okularem na nosie ale tylko na jednym uchu . Schodzimy na pierwszy zakret i chcac zaczac rzut zjezdrzam po skarpie na tylku a podbierak ktory mam na plecach staje sztorcem i lamie mi sie gdy na niego padam . Piotr mowi ze te pstragowanie rzeczywiscie trudne Nic to trzeba walczyc , nie po to sie jechalo taki kawal . Sloneczko swieci , co raz chmurka go przysloni , pogoda idealna . Klucze gesi juz na niebie pojawiaja sie czesciej . Flora ruda , zlota , brazowa i ciemno zielona ...widac jesien . Wedrujemy wiec w gore podziwiajac piekno okolicy , Co rusz stajemy i probuje Minnowy , Teno i wiroweczke MP . Pojawiaja sie pierwsze brania i spady . Nadal pstragi ostrozne . Podejsc je po cichu niemozliwe pelno krzakow i galezi , trzeba sie bardzo delikatnie ustawiac zanim odda sie rzut . W koncu lowie pstraga ktory zostaje wyjety i do zdiecia ...potem szybko do wody . Jest piekny i tlusciutki ale nieduzy . To pierwszy pstrag ktorego widzi Piotr ktory nigdy tu ze mna nie byl . Spotykamy rozne piekne rzeczy stworzone przez przyrode i lapiemy te cuda do aparatu . Z odcinka lakowego wchodzimy w zadrzewiony i tu napotykamy miejscowki z powalonymi drzewami . Gdy jest wiecej takich zanurzonych konarow powstaja jakby klatki z ramionami drzew ...sa to super miejsca pstragowe . Z jednej takiej klateczki usmiecha sie do mnie wedkarskie szczescie i do mojego szczesliwego Teno 6 Green Paar wychodzi mi oliwkowo brazowy grubas . Ryba wydaje mi sie duza ale ma tylko 46 cm i mojego rekordu nie spelnia . Jest to moja nagroda za te ostatnie wyczerpujace wyprawy , liche i skape w wyniki . Popatrzcie na jego pletwe tluszczowa i cudowny desen kropasow . Piotr cyknal kilka zdiec na pamiatke i szybko do wody walecznego samczyka ktory nagrodzil nam cala wyprawe . Mialem w sumie 7 wyjsc , 5 na kiju ale tylko 2 pstragi wycholowane . Po tym pstragu samczyku powietrze z nas zeszlo i postanowilismy zakonczyc . Przedzierajac sie przez pole kukurydzy dotarlismy do drogi i do zagrody Troli . Kielbaska , buleczka , lyk mineralki i ostatnie spojrzenie na Strumien Troli . Nastepny weekend jeszcze pstragowy-wrzesniowy ale mamy rachunki z muskie z Vermilionu i daj Panie Boze zebysmy tam potrafili stanac na ubitej ziemi ..o sorry na pofalowanej wodzie Vermilionu . Wobler Teno 6 Salmo kolor Green Paar jest moja przyneta numer 1 w tym roku ...dzieki Pepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Gratulacje Jurku, piękna rybka i do tego w tak pięknych okolicznościach przyrody.Swoją drogą jechac tyle kilometrów (mil)żeby trochę polowić i do tego z kontuzją.. szacunek.Dobrze że po tym zjeździe ze skarpy kontuzja się nie pogorszyła.Tak trzymaj.No i z niecierpliwościa czekamy na twoją wyprawę na MUSKIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Dziekuje Darku za pomoc przy wstawieniu zdiec . Chcialbym jeszcze dodac ze nie stracilem tym razem ani jednej przynety tak ze na okularach i podbieraku sie zakonczylo . Sumujac sezon pstragowy uwazam ze byl bardzo udany ...duzo wypraw i pieknych ryb , rekordowy Jacka 57 , dwa Tadkowe 50 taki i moje dwie 47 najwieksze . Musze tu podziekowac za wspolne towarzystwo i nauki Jackowi i Tadkowi ...to wielkie szczescie i przyjemnosc z nimi smyczyc i wedrowac . To byl piekny sezon pstragowy i nie tylko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Jurku, to był również piękny wątek-cykl na jerkbait.pl w Twoim wykonaniu! W imieniu własnym oraz Redakcji bardzo dziękuję za wspaniały wkład jaki wnosisz w rozwój tego portalu. Cieszę się też że złowiłeś taką piękną rybę na zakończenie sezonu ps. i oczywiście trzymam kciuki za Vermillion - mam nadzieję, że z tej wyprawy również spadnie nam jakiś okruszek w postaci zdjęć i kilku słów - namów chłopaków na trolling, chociaż przez kilka godzin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 No teraz z tą piękną naszywką na klapce kieszeni swojej kamizelki Jurek na 100% trafi wielkiego kabana.Czuję to w kościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Gratuluję Jerry i na przyszły sezon powiększę na pewno Wasz asortyment o coś, co będzie się na pewno u Was sprawdzać A relacje czytam oczywiście jak zwykle z zainteresowaniem. Czekam na nie jak na prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 @Sławek pewnie chodzi o łamana 9, do końca życia będę pamiętał to wyjście do tego woba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Dziekuje Wam za mile slowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 @Sławek pewnie chodzi o łamana 9, do końca życia będę pamiętał to wyjście do tego woba @szpiegu masz na mysli tego szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 dokladnie tego z płetwą tłuszczową i kropkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Świetna relacja. Niesamowite zdjęcia. Pięknie ubarwiony pstrąg. ...ech ja już tęsknię do stycznia pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Jurku,21 stron wątku w Twoim mistrzoskim wykonaniu. Wielkie gratulacje i ogromny szacunek za Twój wkład i chęć podzielenia się z nami Twoją pstrągową fascynacją. Pamiętam, pamiętam ... jak mówiłeś o tych kropkowańcach a teraz czytam, że to kolejna ryba, której poświęcasz czas, z którą związanych jest tyle niezwykłych opowieści (najbardziej pamiętam tą z bykami ). Dziękuję! Czekam na kontynuację w następnym roku! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Jurku,21 stron wątku ............................................................ ......... ). Dziękuję! Czekam na kontynuację w następnym roku! PozdrawiamRemekCoś przegapiłem??? Nowy Rok już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 nie bo sezon się kończy więc w następnym roku czekam na Trout fishing fascynacha AD 2010 A z telefonów wiem, że są nad Vermilion może coś połowili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Już bodaj przedwoczoraj, Jurek obiecał mi, że odezwie się po powrocie. Cisza Pewnie połowili i znowu Lesiewicz, niezły pakiet fotek, nam zaprezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Już bodaj przedwoczoraj, Jurek obiecał mi, że odezwie się po powrocie. Cisza Pewnie połowili i znowu Lesiewicz, niezły pakiet fotek, nam zaprezentuje Ja mam taką nadzieję że Jurek coś złapie, bo mu się należy za całokształt i opisze tą przygodę tak jak to on potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi