Skocz do zawartości

TROUT fishing ...fascynacja

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

czekalem na zdjecia tej choinkowej rzeki ... i sie doczekalem, swietna jest, to taki kawalek wody, ktory bym tez chcial miec w okolicy domu :D

@jurek

gratuluje pieknych ryb, masz wieksze szanse na duzego piegusa niz ja, wiec i lowic wiecej bedziesz, no i masz wiosenna odskocznie od zebaczy, taka rownowaznia dobrze robi

@Jurek,

pięknie!

Osobiście zaskoczyłeś mnie tym, że w końcu przekonałeś się do łowienia innych ryb poza szczupakami i muskie.

Sam jestem dużym wielbicielem połowów pstrągów i wiem co to znaczy złowić pierwszego potokowca.

Łowienie kropków to zupełnie NIEULECZALNA choroba, która atakuje z dużą siłą :lol:

Kolejne pstrągi, kolejne wypady na rzeki powodują to, że człowiek zakochuje się w łowieniu tych ryb.

Dla mnie dodatkową i wielką atrakcją podczas łowienia pstrągów jest specyficzny klimat rzek pstrągowych, częsta samotność nad rzeką, przedzieranie się przez coraz trudniejsze zakamarki, podkradanie się do kryjówek pstrągów i poznawanie ich wodnego życia :mellow:

Cieszię się, że złowiłeś swojego pierwszego kropka i trzymam kciuki za następne udane połowy! :D

Jurek,

jak dobrze że pamiętacie o aparatach fotograficznych... potem kilku gosci po drugiej stronie oceanu ma co ogladac :mellow:

Ja na pstragi nie zachorowałem jak dotąd i śmiem twierdzić że już nie zachoruję <_< ale ten kawałek wędkarskiej rzeczywistości z drugiego konca świata pochłonąłem z prawdziwą przyjemnością - mam nadzieję, że c.d.n. B)

@ Baloo :mellow: ...dokladnie tak samo wyrazil sie Tadeusz , podkreslil przy tym ze wlasnie zima i wiosna jest najciekawsza jezeli chodzi o lososiowate i pstragi ...malo ludzi duzo ryb :D

@ Joker :mellow: masz racje ze pstragi sa piekne ale zeby to docenic trzeba pstraga nad woda spotkac i miec te przyjemnosc popatrzec na niego . Do tej pory ogladalem piekne zdiecia ...piekno ryby w naturze daje ten impuls co by sie zakochac :blush::lol:

Podeslalem do Remka kilka zdiec Artura z wyprawy na pstragi na Peer Marquette .

Jerry, jesli chcesz naprawde poczuc adrenaline polaczona z furia i zarazem sprawdzic mozliwosci swoje i sprzetu to poczekaj do lipca i wybierz sie nad Trial Creek, Indiana. Chodzi mi o Skamanie, odmiane teczaka ktora w odroznieniu do Ganaraska lubuje sie w wodzie cieplej. Najlepiej wybrac sie po obfitych opadach deszczu, krotka burza wystarcza bo woda w Trial Creek szybko sie podnosi. Osobiscie nie doswiadczylem innej ryby ktora tak szalenczo walczy( bardzo duzo akcji w powietrzu, gdzie najczesciej sie uwalnia) Ja swoje zauroczenie pstragowe mam juz za soba, trwalo to 5 lat ale nie znaczy ze skonczylem definitywnie, jak narazie to obmyslam wypad poczatkiem maja na...zebacze.

Darku :mellow: znam Trail Creek bo Tadek mnie juz kilka razy tam zabral ...on tam jest non stop bo ma tam blisko ...duzo zdiec lososiowatych jest wlasnie z tamtad w wiadomym temacie . Poczekamy wiec na te pore i pewnie sprobujemy ...chociaz jest to pora w ktorej zebacze mnie juz gryza :lol:

Definitywnie z pstragami zakonczyc ..? nawet nie probuj :angry: to profanacja :lol:

Dzis wyrobilem licencie na Illinois u pana Lee w sklepie . Przy okazji udalo mi sie kupic kilka malych Hornecikow 3 i 4 w kolorach crawdad ktory mi robil na pstragach . Poniewaz juz drugi tydzien siedzimy w domach z powodu zalaman pogody postanowilismy ze w nastepny musimu uderzyc . Choinkowa Rzeczka albo Peer Marquette ...byc albo nie byc :unsure: