Skocz do zawartości

TROUT fishing ...fascynacja

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Guzu dzieki :mellow: , przy tej przejzystosci wody w Herbacianej glownie takie schowki jak te szuflady a nad nimi parasole galezi wroza grube ryby :huh: , problem i sztuka to tam im podac pod pyszczek :mellow:

Remku przewodnikiem to na pewno :mellow: , ale nauczycielem ? ...tu mi strasznie duzo brakuje Embarassed . Herbaciana i Yokozuna to podobne strumienie . Choinkowa , Strumien Troli , Niedzwiedzica i jeszcze kilka poznanych sa tez ciekawe ale inne . Generalnie jest co tu zaoferowac a Ty na pewno masz wszedzie furtke nad nasze strumyki otwarta :mellow: . Labirynt czeka :mellow:

Jacek jest niepoprawnym optymista ...na wszystkich nas przyszly ciezkie czasy , nastala bieda , jezeli juz ktos pracuje to jest uwiazany jak pies do budy . Ameryka spada na psy a my razem z nia . Na dzis juz wiem ze Kanada czy nawet Vermilion w Minnesocie to tylko tegoroczne marzenie . Pozostaly na szczescie weekendowe pstragi a jak one sie zakoncza to lososiowate Michigenu i muskie/szczupaki na Wisconsin River tez tylko w weekendy .

Jerry śmiem twierdzić że wszystkie wydarzenia tego dnia były konsekwencją tego że byleś nad wodą sam. Niestety łowienie pstrągów w małych potokach to nie sport towarzyski. Pojedź jeszcze z dwa razy tam sam a poprawisz rekord i to szybko. Jestem tego pewny.....

Pozdrawiam

Wiktor

Jerry śmiem twierdzić że wszystkie wydarzenia tego dnia były konsekwencją tego że byleś nad wodą sam. Niestety łowienie pstrągów w małych potokach to nie sport towarzyski. Pojedź jeszcze z dwa razy tam sam a poprawisz rekord i to szybko. Jestem tego pewny.....

Pozdrawiam

Wiktor

Ze byl sam to jedno, a ze uzywal nowych przynet to drugie.

I teraz rodzi sie pytanie, co spowodowalo ze mial wyjscia tak pieknych ryb ...

Odpowiednia przneta, podana we wlasciwy sposob, w moim odczuciu zadecydowala o pelnym sukcesie !!

nie wiem co było pierwsze, łososie czy ten pstrąg, bo czytam ostatnio w doskokach, ale raz jeszcze gratulacje.

PIękna i pięknie wypracowana ryba. Przychodzi taki moment, gdy uczniowie biją mistrzów. Obyś jak najczęściej miał okazję relacjonować Tadkowi takie połowy!

Pojechalismy w sobote mimo zaciagnietego chmurami nieba i deszczu . Tadek i ja , Jacek nie mogl mial dyzur . Zastalismy Herbaciany Strumyk mimo tego deszczyku klarowny i srednio-plytki . Ja szedlem w ten odcinek po raz trzeci , Tadek po raz drugi , jest to caly czas poznawanie tego strumienia . Oczywiscie bylem lekko podpalony po ostatnim tygodniu ale ...w przyrodzie zawsze wszystko wraca do rownowagi . Pstragi slabo nam wychodzily a te co juz wyszly to male i srednie . Nawet te spadaly z przynet tak chetnie zagryzaly . W polowie dnia wyszlo slonce i wode naswietlilo jeszcze bardziej . Na dzwiek spadajacego wobka wszystko pierzchalo . Tadkowi wyszla duza ryba ale tylko na patrol i wiecej sie nie pokazala . Dokladnie na tej wyprawie przyjzalem sie miejscom gdzie tydzien wczesniej mi wyszly duze pstragi . Przy koncu wyprawy mialem ladnego Brook Trot , ladny to okolo 30-34 cm , ladny tez bo juz w pieknej szacie . Niestety spadl przy brzegu i nie zapozowal do zdiecia . W tym dniu mimo trzech pudelek z przynetami uzywalem tylko dwoch ...Minnowa 7 S RR Salmo i Foxinusa 6 gold Corony Fishing . Kilka zdiec z tego dnia...

nadchodzi jesien ...

post-30-1348914896,2016_thumb.jpg

post-30-1348914896,2866_thumb.jpg