Wiktor Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Nie tylko Sławek i Waldek się szykują Znam jeszcze kilku napaleńców <_< sam też nie jestem lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jerry od kiedy u Was ruszaja Pstragi? Ja musze czekac do konca marca Kilka wabikow nowych mam, kilka nowych dotzre za kilka dni. Najlepsze jest to ze nie mam kija bo tego z zeszlego roku opchalem bo byl troche za lekki. Zycze Cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jerry od kiedy u Was ruszaja Pstragi? Ja musze czekac do konca marca Kilka wabikow nowych mam, kilka nowych dotzre za kilka dni. Najlepsze jest to ze nie mam kija bo tego z zeszlego roku opchalem bo byl troche za lekki. Zycze Cierpliwosci Gugcio ..pstragi ruszaja sie caly czas ...ja czekam na 1 marca ale jak to bedzie w srodku tygodnia to dopiero weekend otworzy sezon . Sprzetowo to ja mam wszystko a nawet wiecej ...ale oczywiscie chcialbym jeszcze wiecej ...i tak juz bedzie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Minelo dzis 3 miesiace i 20 dni od zakonczenia mojego Czwartego Sezonu Pstragowego . Do rozpoczecia Piatego Sezonu Pstragowego zostal 1 miesiac i 10 dni . Pierwsze Trzy Sezony Pstragowe wedrowalismy we trojke... Jacura , Tadek i ja . Czwarty Sezon Pstragowy wedrowalismy juz bez Tadka ktory odszedl do Krainy Wiecznych Lowow . Na kazdej wyprawie powracaly wspomnienia po nim ...i tak juz bedzie do konca naszych wypraw pstragowych . W Czwartym Sezonie ktory minal poznalismy kilka nowych Strumieni ; Pasleke River , Strumien Remka , Lesny Strumien Krzysia , Strumien Dziki....i tu trzeba by napisac ze poznawanie nowych Strumieni to podstawa Drogi Pstragarza . Kilka samotnych wypraw pokazalo mi tajemnice ktore tylko ja znam . Do tych Strumieni jezeli dodamy wszystkie poznane wczesniej daje juz kilkanascie Strumieni z tych 800 jakie szemrza w Labiryncie . Jestem wdzieczny Manitou ze tyle ich jest... ze mozna je odkrywac , wedrowac , smyczyc po nich i upajac sie przyroda . Wiem ze wielu Pstragarzy nie ma takiej mozliwosci i dlatego bardzo TO doceniam . Oczywiscie podstawowa role odgrywa tu transportacja i ona pozwala nam sie przemieszczac po Labiryncie . Pierwsze Strumienie sa dostepne po 2 godzinach jazdy od Wietrznego Miasta ...Strumienie na polnocnych kresach Labiryntu sa w zasiegu 7 godzin jazdy . Jest to ogrom wody nie do przejscia za zycia ludzkiego . Wiele naszych wedrowek odbywa sie w kompletnej dziczy bo mnogosc jezior i wielkich rzek w tym rejonie odciaga 95 % wedkarskiej populacji ...tylko nielicznym chce sie przedzierac , brodzic , pelzac , w mroz , deszcz , upal i wilgoc , kiedy gryzie moscito . Musze tu podziekowac Jacurze ze 29 marca 2008 zabral mnie i Tadka na wyprawe pstragowa nad Choinkowa River . Dla mnie to byl pierwszy wyjazd na Pstragi ...do tamtej pory interesowaly mnie tylko szczupaki , muskie i wyprawy do Ontario . Jak to zwykle bywa to mi kompletnie zielonemu udalo sie zlowic pierwszego Pstraga ...i od tamtej pory Brown Trout stal sie ryba nr 1 . Do tamtej pory zylem planujac Kanade , jeden krotki tydzien w Ontario trzymal mnie przy zyciu przez caly rok pelen pracy . Sezon pstragowy trwajacy od 1 marca i konczacy sie w ostatnie dni wrzesnia dawal mi 7 dlugich miesiecy pelnych przygod i wedrowek . Wedrowek i nauk z wybitnym wedkarzami Jackiem i Tadkiem . Trout Fishing Facynation te slowa oddaja to co ja czuje . Odkrycie Labiryntu i jego mieszkancow spowodowalo calkowita zmiane w moim arsenale sprzetu i przynet . Z kilku przerzucanych wedek najbardziej lezy mi kij 7-8 stopy , medium , do 3,4 i tu stanalem na Fenwicku 7,7 M 1/8-3/4 , od poczatku lowilismy na plecionki i do tej pory tak lowimy tu Power Pro i Sufix 8,10lb jest nawijany , z kolowrotkow raczej modele Shimano od Symetre do Steelki 2500 . Swiat przynet to przeogromny zbior ale u nas prym wioda glownie woblery , potem wirowki ...gumka czy wahadelko to symboliczna sprawa . Ja zaczalem moja przygode z pstragami od Teno Salmo i zawsze ten model bedzie u mnie w pudelku i sercu . Zauwazylem ze Teno praktycznie nie pojawia sie w komunikatach i jest pomijany a mi polowil ladne Pstragi. Nastepny model ktory nam sie sprawdzil to Minnow Salmo i ta rodzina pojawia sie czesto w wielu wiesciach pstragowych . W roku ktory minal nadal swietnie mi sie sprawdzal Foxinus z Familii Kwiskich ktore robi Robert Drozdek . Szczegolnie kolor Gold ktory idealnie pasuje do Herbacianego Strumienia . Polubilem tez Klasyczna 5teczke z Familli Pomorskich , ja wole ten mniejszy model bo Jacek jest mistrzem 7ki . Bardzo pomalu odkrywam przynety -Cykadassa- Slawka Szuszkiewicza , uwazam ze one wymagaja bardzo duzych imiejetnosci ktorych mi brakuje . Do tej pory Strzebla Gruba i Krapik Duzy pozwolil sie lekko okielznac . Nadal nadchodza takie dziwne dni ze sprawdza sie i jest lowna tylko wirowka . Cwikowek Tadkowych nie uzywam , kilka rozdalem najblizszym Przyjaciolom Tadka a reszte trzymam w lozy honorowej . Rzucamy wiec Cwikowkami 2 generacji ktore zrobil Jacek , ja rowniez kilka Martinow Panther przerobilem . Uzywalem tez z powodzeniem Mepssow XD i Aglii w rozmiarze 3 zadziej 2 . Czasami zdarza mi sie eksperymentowac z wahadelkiem , gumka ale to sa symboliczne poszukiwania . Z ekipy wypraw pstragowych odszedl Tadek ale z przyjemnoscia stwierdzam ze dolaczly mlode wilki ; Lukasz -Dr Steelhead Hammer- , Arek -Papur- , Krzysiu -Koneser- no i mamy Archiego ktory lowil jeszcze ze stara ekipa czasami . Kilka wspolnych wypraw juz ukazalo im kilka tajemnic Labiryntu . Pokazalo tez ze jedna z zasad jest samemu poznawac i poszukiwac bo na tym to polega . Nie wolno zdradzac Tajemnic Labiryntu obcym i nie wolno zabierac ryb . Oczywiscie Labirynt jest otwarty dla kazdego . Wedruja tu inni wedkarze swoimi sciezkami i maja swoje sekrety ktore szanuje . Ten Sezon Pstragowy ktory minal pokazal juz wiele ryb powyzej 50ciu a dwie rekordowe 57 trafil Jacek . Dwa odcinki awansowaly do nazwy Zlota MIla bo pokazaly duzy potencjal , pierwszy jest na Herbaciance a drugi na Strumieniu Troli . Trzeba tu zaznaczyc ze praktycznie raz odwiedzilismy Choinkowa od ktorej sie zaczelo a ktora jest bardzo dobra woda pstragowa . Bardzo dlugi odcinek Siedmiu Ksieciuniow na Strumieniu Troli nie byl w tym roku wogole niepokojony co jest dla mnie rzecza niepojeta jak o tym pomysle siedzac dzis i piszac to podsumowanie . Nadal tez na tych naszych Strumieniach sa odcinki ktore do dzis nie przeszlismy nie sa wiec do konca zbadane . Sezon ktory nadchodzi rozpoczne z poczatkiem marca . Trudno dzis okreslic kiedy bo zima dziwna w tym roku , pozno sie zaczela i byc moze pozno sie zakonczy . Mam w planie dokupienie nowego wiekszego podbieraka w Orvisie . Mysle tez o magnetycznym trzymaku do tego podbieraka , do tej pory podbierak wleklem za soba i czesto odstrzeliwal mi w plecy , no i niszczyl sie . Do tego dojdzie torba boczna na przynety tez Orvisa i to chyba bedzie wszystko . Za oknem snieg i mroz ...trzeba przezyc te zime ...przy mnie woblery do przezbrojenia , kolowrotki do naoliwienia i butelka irlandzkiej zacnej whisky Bushmills... tym razem testujemy Black ....jerry herbu zebaty szczupak ps.powyzszy opis traktujcie na luzie ....nie jestem guru pstragowym ...badam tylko Labirynt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Jurku, jeszcze tylko miesiąc... wytrzymasz, a później to już my będziemy sie ślinić i ochać nad wieściami z Labiryntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Fajne podsumowanie minionych sezonów.Czekamy na następne sezony z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Przyznam z ręką na sercu że to mój ulubiony watek na forum, kolego Jerzy super opisy! Cały przeczytałem i jestem pewien podziwu, jakby zebrać te wszystkie opowieści - powstałby super zbiór opowiadań - prawdziwych opowiadań prawdziwego pasjonata! Pozdrowienia i cierpliwości, miesiąc i dziesięć dni z bicza strzeli! Wówczas wrócisz na < moja ulubioną> herbacianą rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Kiedyś ktoś na pewno Jurka wyda - opowiadania oczywiście Jurku a nie pomyślałeś kiedyś o właśnie takiej formie? Opowiadanie. Może nie całkiem prawdziwe być musi, bo coś czuję, że jakbyś puścił wodze fantazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Nie jesteś pierwszy, który proponuje mu to. Myślę, że Jurek ma talent na miarę diamentu. Trzeba tylko dobrego szlifierza, aby stał się diamentem opowieści wędkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opowiadanie. Może nie całkiem prawdziwe być musi, bo coś czuję, że jakbyś puścił wodze fantazji...Nie musi, wystarczy popatrzeć jak realia opisuje - bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Dzieki Przyjaciele ...wrocilem z pracy , jest po 24.00 z milymi myslami klade sie spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 No coz ...praktycznie zimy ci u nas nie ma , mamy w Chicago na plusie prawie caly styczen i teraz luty ...zupelnie odwrotnie niz w Polsce . A tak zapowiadali najsrozsza z zim , ze indianie drzewo zbieraja a susel z nory nie wyglada . Bardzo mnie ciekawia losy naszej zimy na ostatek ktory pomalu nadciaga ...a z nim Pani Wiosna . Jacunia mi podarowal swoje zeszloroczne Wileyxy [okulary coby pstragi widziec ] bo dostal najnowsze do testowania , torba Orvisa juz dotarla . Pozostalo kupic podbierak z nylonowa siata i myslalem ze to koniec ale ...to sie nigdy nie konczy mam na oku kurtke Simmsa Guide Windstoper ...i to chyba bedzie wszystko . Z Polandii dojedzie jeszcze troche woblerow pstragowych naszych Mistrzow . I ...jak Manitou pozwoli wejdziemy w Labirynt Bushmills 21 czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 A u Nas i owszem zima się rozpanoszyła,śniegu co prawda nie za wiele,ale za to mróz dochodził do -30stopni(piszę o swoim regionie podlaskie)Na dzień dzisiejszy mamy -10.Chodzą słuchy,że tak szybko jak przyszła zima ma też nadejść Pani Wiosna,oby tak się też i stało.A u mnie czekają nalewki na spirytusie,cytrynówka i akurat nastawiłem na skórkach pomarańczy. Pozrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 @Jerry i jak tam przygotowania do sezonu? U ciebie zostalo juz chyba kilka dni? Ja ze swoim kompanem nie moglismy wytrzymac i znalezlismy rozwiazanie. W sasiednim Okregu pstragi mozna lapac juz od srody wiec wybierzemy sie najprowdopodobniej juz w piatek na maly rekonesans. Ja juz nawet wabiki przesegrowalem i powrzucalem do malych pudeleczek a te z kolei wrzucilem juz do kamizelki A do piatku tyle czasu Co najciekawsze to bedzie moj pierwszy pstragowy sezon z Multisiem i kijkiem ktory se poskladalem na takie male i srednie ciurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 no tak hihi ...zbliza sie zbliza ...Jacek ma jeszcze te ostatnie zawody w niedziele na lodzie i chyba nasze otwarcie sie opozni ...multiczek powiadasz bedziesz uzywal ...to Ty jak Remek i Slawek inaczej chcesz lowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Moze beda innaczej braly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 gucio a te wabiki to co to za cukiereczki??? jesli mozna oczywiscie wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 gucio a te wabiki to co to za cukiereczki??? jesli mozna oczywiscie wiedziec Właśnie, mnie też w oko wpadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 ja nawet nie zapytam ...nie wiem co wybrac z tej sterty co tu u mnie lezy ...a bylo kiedys tak skromnie wiroweczka blaszeczka i koleczek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 To Pchelki mojego kumpla Dominika vel. Homegeon http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=17778&am p;start=0& tu macie jego watek. Fajne wobaski na ktore polapalem kleni i mniejszych jazi, Bolenia tez mialem +75 na jego wyroby. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 W weekend ktory wlasnie mija otworzylismy sezon pstragowy , zdiecia i opis bedzie do konca tygodnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 No to czekamy z niecierpliwością (zwłaszcza ja bo na pstrągach nie byłem już dłuuuugo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 W weekend ktory wlasnie mija otworzylismy sezon pstragowy , zdiecia i opis bedzie do konca tygodnia ... To już... ale zleciało, a jeszcze niedawno było odliczanie Teraz my czekamy... na szczupaki Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 W weekend ktory wlasnie mija otworzylismy sezon pstragowy , zdiecia i opis bedzie do konca tygodnia ... Super, może jednak wyrobisz się na połowę tygodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 ...nie dam rady ...pracuje do 3 w nocy ... w piatek bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi