Skocz do zawartości

TROUT fishing ...fascynacja

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym 57 Jackowym trzeba by miec dobrze zrobione dwa zdiecia dla porownania . W pierwszej chwili mialem watpliwosci ale pozniej troche zblizzonych szczegolow znalazlem . Byc moze to ten sam ...100% pewnosci nie mam . Wazne jest ze duze rybki sa :mellow: . Na dzis pytanie brzmi kto przekroczy pierwszy 60 centow ?... :lol: B)

Jerry zauważyłem że użyłeś słowa ,,zajebiście ( co rzadko Ci się zdarza ), może to oznaczać tylko jedno, że była to bardzo udana wyprawa i dodała wam ducha na następne eskapady.

Co mnie także zajebiście cieszy. :mellow:

No i oczywiście gratuluje wam tych rybek.

Jerry, rewelka jak zwykle, a to jak zwykle to komplement. B)

Pozdrawiam.

P.S. Już miałem wysłać wiadomość i aby to uczynić zjechałem kursorem na dół, ciut za daleko i pokazał się pierwszy post z kwietnia 2008 a w nim zdjęcie Tadzia. :blush::blush:Embarassed

Jerry, rewelka jak zwykle, a to jak zwykle to komplement. B)

Pozdrawiam.

P.S. Już miałem wysłać wiadomość i aby to uczynić zjechałem kursorem na dół, ciut za daleko i pokazał się pierwszy post z kwietnia 2008 a w nim zdjęcie Tadzia. :blush::blush:Embarassed

Januszu...od Tadzika i Jacka na Choinkowej Matce -sie zaczelo sie- :D B)

Świetny początek sezonu Jureczku! Wasze pstrągi są przepiękne, dokładnie takie jak być powinny. A nie jak te nasze polskie, wyblakłe, lekko srebrne mieszańce...

Tpe ..sa rozne , troche srebrne i te brazowo-oliwne ktore lubimy , mysle ze kwiecien i maj da grubsze sztuki ...wypasione bardziej :mellow:

Kapitalny wątek! Rzeczywiście czyta się jak książkę, świetne zdjęcia szczególnie tej 'amerykańskiej pasłęki' :D

no coz ...amerykanska Pasleka rzeczywiscie przepiekna ...ale na dzis patrzac z perspektywy roku i kilku wypraw rozpoznawczych skromnie nam zaplacila ...trza ja smyczyc jak wszystkie strumienie ...kazdy z zrobionych odcinkow byl przewedrowany tylko raz ...rozpoznawczo... :D B)

Jerry, a próbowałeś może Longów? W moich łowiskach miedziany Mepps Long 1+ bije na głowę inne obrotówki, bez względu na panujące warunki (zmętnienie wody i nasłonecznienie).

a u mnie comet to nr jeden, aglia za szeroko chodzi a long za wąsko :D

Dla mnie Aglia zdecydowanie za szeroko :D Comet na odcinkach leśnych przeważnie a Long wszędzie gdzie się da :D

Jerry, a próbowałeś może Longów? W moich łowiskach miedziany Mepps Long 1+ bije na głowę inne obrotówki, bez względu na panujące warunki (zmętnienie wody i nasłonecznienie).

a u mnie comet to nr jeden, aglia za szeroko chodzi a long za wąsko :D

Dla mnie Aglia zdecydowanie za szeroko :D Comet na odcinkach leśnych przeważnie a Long wszędzie gdzie się da :D

Po części się zgadzam, jednak jakoś zapominacie o Aglii TW MINO, mnie się sprawdza, szczególnie późną wiosną i latem. ;)

• 2 tygodnie później...

Oczywiscie ze bylismy....tydzien temu w sobote we trojke czyli Jacek , Krzysiu i ja spotkalismy sie na Burej Suce . Zrobilismy krotki odcinek zaczynajac troche przed 11.00 a konczac po 15.00 . Bura Suka pokazala nam kilka nowych miejscowek bo i odcinek nowy . Juz w pierwszych rzutach Jacek zapina duzego Pstraga ktory walczac mlynkuje i odpina sie z Kapitana Miodka . Krzysiu kilka metrow powyzej tego szalenczego holu zapina pieknego samczyka 43 tez na Kapitana Miodka . Wedrujac liczymy na wiecej ale tylko oni lowia kilka kolejnych grubych sredniaczkow a ja zadumany zmieniam panicznie przynety i nic ...nie robi Mepssik ani woblerki moje ukochane . Pod koniec lakowego odcinka maly pizdun ratuje moje 0 . Wyprawe oceniam za nieudana pod wieloma wzgledami i konsekwencje tego beda mnie dreczyc caly tydzien . Opisuje to bo porazki tez sa moim udzialem i trzeba umiec je przyjac . Dzis mijaja Swieta Wielkanocne i jest to pierwszy weekend od 1 marca ktory odpuscilem ...mimo ze dzis sie przymierzalem ...ale zonka mnie kupila dobrym obiadem no i Swieta ..nie wypadalo .. akurat w Labiryncie wiecej Pana Boga niz w Chicago miescinie pogoni za pieniadzem ale o tym wie niewielu ...policzysz ich na palcach jednej reki ... :unsure: B)