admin Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja jadę na luzie Jurek mi cały czas mówi, że czas na luz ... więc ... tak ma być tym bardziej, że to po dłuuugiej owocnej pracy moja dłuuuuga przerwa i odpoczynek. Dlatego odpoczywam. Oczywiście zdjęcia będą ale ... bez spinania się - w końcu biorę tylko 10kg sprzętu (dwa obiektywy zostawię w Polsce ). pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Remek, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To się musiało tak kiedyś skończyć - mam na myśli Remka w USA . Czy jest ryzyko nadbagażu w drodze powrotnej po zrealizowaniu Twojego, Remku, celu no.1? No i mam nadzieję, że przed Twoim wyjazdem pogadamy ...Ja za to zaczynam snuć plany odwiedzenia mojego wujka w Winnipeg, Manitoba w 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja za to zaczynam snuć plany odwiedzenia mojego wujka w Winnipeg, Manitoba w 2009 . No każdy pretekst jest dobry, żeby się tam wybrać. Tym bardziej, że kumam co Ci chodzi po głowie @marcinesz, też bym tak zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Podsumowanie pierwszego pstragowego sezonu . Temat Trout mozna okreslic jednym slowem ...fascynujacy . Zaczalem bardzo pozno bo mam juz swoje lata ale to piekny rodzynek w moim pike / muskie Swiecie . Odnalazlem drugi biegun moich wedrowek . Choinkowa , ktora pokazal mi Jacek , na pewno odbiega od standartow ktore bym preferowal ale ma swoje walory i tajemnice . Niewatpliwie Peer Marguette w Michigen jest bardziej zblizona do idealu rzeki pstragowej . Tak sie w mojej wedrowce uklada ze woblery Salmo odgywaja najwazniejsze role . Pierwszy Trout na Teno , najwiekszy 45cm tez na Teno , potem Hornet i przede wszystkim Minnow F, S 7 o kolorze trouta i ploci wierzchowskiej , Rapalka Countdown 7 kolor brown trout , Kilka wirowek dwojek Mepssa i Martin Panther , Slawkowy jeden ...troche przynet zostalo straconych .... Najwiekszy Trout Jacka 53 cm dal odpowiedz ze polmetrowce tam sa . Kolory Troutow oszalamiajace , inne wsrod lak , inne pod drzewami . Rozne trudnosci i niebezpieczenstwa ; kapiele , upadki , gonitwa byczkow , zlamana wedka , moskito , moczary ...wszystko pamietam i nie zapomne . No i Krol z Pod Drzewa ...najwiekszy jakiego mialem na kiju i ktory wygral . Ostatni raz bylem na Choinkowej 4 pazdziernika [ nie pisalem wam o tym ] Niestety nie wiedzialem ze juz trwa Okres Ochronny . Przeszedlem Choinkowa samotnie zegnajac sie do przyszlego sezonu . Oczywiscie wedkowalem i to z najlepszym skutkiem . Zlowilem na tej ostatniej wyprawie okolo 8 troutow , same pizduny , najwiekszy okolo 42 cm oraz mialem okolo 8 i nie wycholowalem . Zrezygnowalem z robienia zdiec nie mogac se poradzic z prezentacja ryby i pstryknieciem . Odpuscilem wiec meczenie ryb . Wszystkie jak zwykle wypuscilem , nie zamierzam ich zabierac podobnie jak i muskie . Dopiero po powrocie gdy rozmawialem z Jackiem uswiadomil mnie ze pojechalem o 4 dni za pozno . Mialem wiec szczescie ze nie zmoczylem dupska . Teraz bede uwazniej sledzil regulamin . Zamierzam nadal poznawac rewiry w ktorych Trout wystepuje i sie doskonalic w tych wedrowkach i podchodach . jerry hzs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Jurku,Czekam na wieści. Chętnie kiedyś postawię nogę na choinkowej z wędką castingową bo Jacek nie wierzy, że można. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Do 1 marca zostal tydzien . Od tej daty zaczyna sie sezon na pstraga w Wisconsin ...ale do 1 maja tylko zlow i wypusc plus haki bez zadziorow a po 1 maja sa limity dlugosci i ilosci . Ja prawie cala zime przespalem , kryzys ktory trwa od zeszlego roku spowodowal zubozenie braci wedkarskiej i to sie uwidacznia u wielu wedkarzy . Do spotkania z Brown Trout tego z rzek i strumieni przygotowywalem sie cala zime gromadzac sprzet i przynety . Zreszta nadal to robie . Zima wszedzie w tym roku daje bardzo mocno popalic i rozpoczecie moze byc opoznione ze wzgledy glownie na mroz lub silne opady ...no ale zobaczymy za tydzien . Tadek Tropiciel kiedy mogl to jezdzil cala jesien i zime lowiac duzo ciekawych ryb glownie lososiowatych . Tu chcialbym wstawic jego okaz Brown Trout ktorego zlowil w stanie Michigen na Pere Marquette 19 stycznia 2009 , pstrag mial 66cm i skusil sie na Executora SDR 5 Dace Salmo . Pstrag mial w przelyku juz mala 12 cm rybke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Wspomniany przez Jurka pstrąg. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 fanstastyczne kropy... az mi sie zachcialo na pstragasy smignac bo do tej pory to mi glownie srebrne kropki w glowie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Za każdym razem kiedy widzę kolejne zdjęcie tej pięknej ryby dostaje kilka nowych siwych włosów !! Piękna sztuka, duża i niesamowicie ubarwiona !! Ja mam swoje drugie podejście pod kropkaw sobotę, mam nadzieje że coś skubnie !! PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Jak mi się podobają te równiutkie trociowe płetwy ogonowe.Śliczna zdrowa ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Pie... , pie..., piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Jurku,Czekam na wieści. Chętnie kiedyś postawię nogę na choinkowej z wędką castingową bo Jacek nie wierzy, że można. PozdrawiamRemekJa też chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Przypominam ten pstrag z Pere Marquette ...ta rzeka na polnocy stanu Michigen wpada do Jeziora Michigen . Wchodza w nie lososiowate ale tez sa dzikie pstragi w gornym biegu . Inne zdiecia wstawie w temacie o lososiowtych Michigenu...tu tylko Pan Pstrag ...W te niedziele chcemy zaczac sezon pstragowy na Choinkowej ale dzis leje i to z grzmotami a od piatku znowu nadciaga fala mrozow ...nie wiem wiec czy uda sie pojechac ...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No i niestety temperatura spadla ponizej -10 a z wiatrem jeszcze gorszy wspolczynnik i wczoraj poznym wieczorem zrezygnowalismy z otwarcia w 1 marzec . Musi Krol z Pod Drzewa poczekac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No i niestety temperatura spadla ponizej -10 a z wiatrem jeszcze gorszy wspolczynnik i wczoraj poznym wieczorem zrezygnowalismy z otwarcia w 1 marzec . Musi Krol z Pod Drzewa poczekac .... Jurku a u nas wszystkie wodowskazy w górę poszły. Czas roztopów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Poperek nie dodał że wraz ze wskaźnikami ilość kormoranów na naszych pstrągowych, i pozamiatają wszystko co pływa w imię ochrony środowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No tak ...jak nie urok to ...wiosna ...najsmieszniejsze jest to ze od wtorku znowu cieplo .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Wczoraj bylem nad Choinkowa . Decyzje podjalem na szybko jeszcze w czwartek poznym wieczorem . Zapowiadali ze juz w nocy z piatku na sobote przyjda wiosenne burze z piorunami i ulewy deszczu . Tylko piatek gwarantowal wiec piekna pogode . Zdecydowalem sie na wypad mimo ze po poludniu juz musialem byc w domu a sama droga to 3,5 godziny w jedna strone . Wyjechalem wiec bardzo wczesnie jeszcze o zmroku . Cala droge towarzyszyla mi mgla z przeswitami na wzniesieniach . Gdy dotarlem juz bylo sloneczko i zaczelo byc przyjemnie od samego patrzenia na znajome rewiry . Rzeka mnie jednak zaskoczyla podniesionym stanem i kolorem kawy z mlekiem . Sadzilem ze bedzie bardziej krystaliczna . Postanowilem przejsc odcinek ten ktory rok temu przyniosl spotkanie z Krolem . Przeszedlem wiec trase w 3 godziny . Nie zanotowalem zadnego brania , nie zaobserwowalem zadnego zywego stworzena , myszka , zabka ...jedynie ptaki w powietrzu dawaly znac ze zaczyna sie wiosna . Zrobienie tej trasy mialo wiec tylko wymiar poznawczy i treningowy . Mialem nawinieta zylke 8 lb , sadzilem bowiem ze jeszcze moga mnie zlapac minusowe temperatury ...juz dzis nawijam plecionke . Uzywalem woblerow glownie Salmiakow , wirowek i wyprobowalem w koncu gumowa zabke . Stracilem dwie wirowki co juz jest zwyczajem nad zakrzaczona rzeka . Przywitalem sie wiec z Choinkowa i trzeba czekac na nastepna wizyte bo dzis i jutro juz tam pompa straszna ...jedynie co dobre to ze te deszcze pobudza przyrode do rozkwitu i zmyja jarzmo zimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Jerry to już daninę zapłaciłeś rzece. Następnym razem może się choinkowa odwdzięczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Wiesz Slawku ...musialem tam pojechac i troche odchamiec ...to mi bylo potrzebne ...i juz mi jest lepiej ...bo zaczyna sie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Drugi dzien leje okropnie , wala pioruny ...Matka Przyroda budzie sie z zimy ...ktora trwala dlugie trzy miesiace i byla mrozna i sniezna...idzie Panienka Wiosna ps. Poziom wod sie podniesie i ryby z jeziora wejda w rzeki i strumienie . Pstragi niestety musza przeczekac zamulisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 U nas Jurku lepiej ale .... od środy ma się ciepło robić. Czekam na to jak nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Skoro już marzymy to i mi się może udać we środę wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 No to zdjęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi