Skocz do zawartości

Punkt odłowu troci na Drwęcy

Marcin Kostuch

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem albo pomimo prawie 50-ki na karku jestem naiwny jak dziecko. To jest legalny odłów na akwenie PZW ? Kto to odławia, kto handluje, czyją kasę zasila zysk ze sprzedaży ? A może to zwykła kradzież ? A może po prostu Święta idą i paru cwaniaków musi mieć szlachetną rybę na stole ?

Wniosek wydaje się prosty - prawo dla plebsu, a dla zarządu przywileje.....jeśli wybijanie takich ryb można uznać za przywilej.

Nie dalej jak wczoraj Kolega, który zna moje muszkarskie fascynacje zachwalał zalety lipieniowego mięsa (podobnie jak ja zna je tylko z opowieści), na co mu odpowiedziałem, że na mnie nie może liczyć bo lipienia nie zabiję ........... z tego co widzę jestem jednak naiwniakiem i pewnie tak zostanie.  

Coraz częściej dochodzę do wniosku, że panów z mojego pokolenia (smutna prawda :wub: ) jak najszybciej musi wypie..... z władz PZW pokolenie co najmniej o dekadę młodsze.

Fajne rybki :angry: :angry: :angry: k...a i  .... jeszcze z wody na która był ;no kill ;jeden rok (AKURAT TU NIE MOWA O DRWECY) ale też torunska woda już tak się odrodziły ryby że na brzeg wyłażą MAJĄ ZNIEŚĆ NO KILL  BRAWO TORUŃ 

Edytowane przez Franc

Historyjki 1styczniowe ;) czyli bajanie .

1.Jeszcze nie spłynęły z tarlisk bo jest za zimno

2.Już spłynęły bo jest za ciepło 

3.Za wysoka woda i głęboko pod burtami siedzą .

4.Za niska woda i prześwietlona jak się podniesie to się ruszą .

5.Przy takiej lampie i mrozie nigdy dobrze nie brały .

Cytaty miejscowego w centrum Słupska

1W listopadzie to było łapanie tera to niedobitki sie ostały.

2.Ło pierona całom Polskę żeś pan jechoł :blink: ?przyjedz pan przed świentami jak jeszcze coś w wodzie pływo.

Od 7 lat nie daję sie w ciula robić i nie sponsoruję tej parodii .

• Like 4

a później to narzekania 1 stycznia, że otwarcie słabe... już chwaliłem Toruń w pewnym momencie (sam wykupuje w tym okręgu składkę) za ograniczania względem siat, za widełki dla drapieżników... ale po czymś takim znowu człowiek wątpi...

Kto wogóle za to odpowiada? Można coś więcej w temacie... bo zdjęcia co tu dużo gadać masakryczne..

Pierwszego stycznia flaki albo ikra po trofeach lemingów też leżą na brzegu . :rolleyes:  Różnica jest pomijalna , a mięso to mięso . Taki jest standard użytkowy milczącej większości , a zwykłym hipokrytą jest ten który tego nie chce wiedzieć , ani widzieć . Wejść stopień wyżej , to dla większości prawdziwe Himalaje ..

• Like 3

Pierwszego stycznia flaki albo ikra po trofeach lemingów też leżą na brzegu . :rolleyes:  Różnica jest pomijalna , a mięso to mięso . Taki jest standard użytkowy milczącej większości , a zwykłym hipokrytą jest ten który tego nie chce wiedzieć , ani widzieć . Wejść stopień wyżej , to dla większości prawdziwe Himalaje ..

No akurat z tym ciężko się nie zgodzić... być może to rzeczywiście byłoby tylko "odroczenie wyroku"... jedyny plus byłby może taki, że w styczniu jeszcze jakoś ta ryby by się "po rzece rozeszła" a w prezentowanym przypadku nie ma szansy nawet na to... smutne to wszystko

To że można wykonać zobowiązania wynikające z operatu i nie zabijać ryb udowodnili sami działacze PZW Toruń wypuszczając ponad 40 ryb.

Wygląda to jakby dla "świętego spokoju" wypuszczono ryby, żeby nie robić dymu.

Najwidoczniej okręg ma jeszcze inne "tajewmnicze" zobowiązania o których szara masa członków opłacających składki nie wie i wiedzieć nie powinna..

Okręg dostał wszystko co było potrzebne. Znalazł się sponsor, który wyłożyłswoje prywatne pieniądze na zakup pompy, basenu do usypiania ryb i środka znieczulającego, znaleźli się chętni do pomocy, a oni i tak zrobili swoje.

Chciałbym Wam pokazać jak to wszystko mogłoby wyglądać i jak powinno:

http://www.rzekaleba.pl/news.php?readmore=209

• Like 1