Kuba Standera Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 WitamTak lookam ostanio po necie i zastanawiam się nad znalezieniem jakiejś nowej maszynki do medium-light casta. Od cieżkiego pstrągowania (do lekkiego jeszcze coś wymyślę ), łososi, połowu z plaży, z opadu na gumy i z marszu nad rzeką na jakieś woblery - jednym słowem sprzęt ok 20lb. I zastanawiam się jak by sobie poradził antares DC z np executorem7??czy bullheadem6?? bo z gumami czy 15g przynętami na bassy to przypuszczam ze żadny współczesny multi z tego segmentu nie ma kłopotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Kuba ja co prawda mam normalnego zwykłego antka i chodziłem z nim na pstrągi, trocie i głowacice. Sprawdzał się. Natomiast z elektroniką to nie wiem jak by te łosośki to traktowały. Trzeba by sprawdzić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 no włąśnie się boję czy ich nie wykurzę za 7 górę tym hipnotic sound ale pamiętam ze w tescie to od jakiś 5-7g latało, z resztą 25lb sprzętem to i tak nie powalczę z UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Pewna nieścisłość.Poprzednio pisałeś o 20 lbs. Poza tym pstrąga łapiemy na sprzęt klasy L, a nie UL. I już widełki się zawężają. Nad Kwisą używałem woblerków o masie około 3-4 gram i kijem właśnie klasy L. (do 10 lbs). Nawet nie wiedziałem, że tyle ważą ale szczupły_maciek miał kieszonkową wagę elektroniczną i poważyłem sobie zawartość pudełka.Natomiast nie wiem jak będzie w wersji DC bo nie łowiłem tym cudem techniki. Ładnie nazwałeś ten wkurzająco-irytujący gwizd ze środka multika. Jednak po angielsku brzmi to zupełnie ładnie. W naturze nie ma to nic wspólnego z hipnotyzującym śpiewem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Moim skromnym zdaniem początkującego castingowca DC7 jest świetny do połowów z plaży. Zwłaszcza gdy rzucasz przy bocznym wietrze lub pod wiatr. W Irlandii to chyba nieźle dmucha... Co do masy przynęt to najlżejszym wabikiem jakim rzucałem był pływający Salmon, fruwał bez żadnych problemów. A hipnotic sound faktycznie hipnotyczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 czyli te 10gramów leci, super, ciekawe czy lżejszymi da sie, jak się nie da to trudno. trzeba będzie przetrząsnąć trochę ebaya i kilka sklepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja machałem Remkowym dłużzą chwile na zlocie Sulejowskimspokojnie lata 6-7gr ale komfotru to raczej niespodziewaj się niewiadomo jakiego,jeśli priorytetem nie są kropki to napewno bedzie oki,jest dalekosiężny,wygląd można przeboleć DC odradzam tylko jesli bedziesz miał styczność z mroźną pogodą procek nie daje rady z takim chłodzeniem i nieraz się mu pier...ą ustawienia gdzie max staje sie min,a miń maxem sprawdziłem to na 3 multikach z systemem DC w tym antek,może to miec wpływ jesli zamiarujesz łowić trotki w Polskim styczniowym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 DC odradzam tylko jesli bedziesz miał styczność z mroźną pogodą procek nie daje rady z takim chłodzeniem i nieraz się mu pier...ą ustawienia gdzie max staje sie min,a miń maxem sprawdziłem to na 3 multikach z systemem DC w tym antek,może to miec wpływ jesli zamiarujesz łowić trotki w Polskim styczniowym klimacie Nie zauważyłen w swoim egzemplarzu DC7 LV problemu o którym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 ja takie problem zauważyłem w cholerny mróz,po nagżaniu multika w aucie przy nawiewie ciepłego powietrza problem zniknął. niewiem na jakiej przestrzani robiłęś testy na odległosciach kilkunastu metrów bys niezauwarzył ale,w maxymalnym rzucie na min ustawieniach widac było bardzo stanowcze hamowanie systemem DC mino ustawienia ma miń. multik nie był moj (DC7) niebyło w ni nic grzebawe więc,wykluczam jakieś uszkodzenie,tymbardziej jak juz pisałem kiedy był ciepły wszystko wracało do normy.wpływ mrozu na urzadzenia z elektronika jest oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 łowię na niego już któryś tam sezon i powiem jedno od 10g jest super. Ponieżej .... raczej średnio. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 To prawda od 10 jest już luz komfort,wiadomo jak z każdym multikiem można prubować machać mniej w extremalnych potrzebach.ja testowałem ten multik z kijem 14gr więc kij troche pomagał i mozna było machnąć lżej. na które masz u siebie Kuba to spokojnie mozna i duże(w granicach rozsadku) wabiki stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 ja takie problem zauważyłem w cholerny mróz... Oczywyszcie woda nawet solona zamrazasie. Ja lowilem paru razy przy zere, nic takiego a przy glebokim minusie i tak nigdy nebedzie lowil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 mrozik był okolo -5 ale woda nie była w stanie stałym więc dało się łowić,ja tylko informuję co zauważyłem nad wodą,nie jeden wędkarz łowi łososie w mrożna pogode,lub sandacze w listopadzie czy grudniu a wtedy już potrafi przymrożić. To poprostu moje spostrzeżenia,którymi siedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Nie zauważyłen w swoim egzemplarzu DC7 LV problemu o którym piszesz. Mógłbyś coś o swoim napisać - jak lekko można nim łowić etc?? Bo ew myśłę nad setem antek+51 żeby obskoczyć wszystkie sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 To poprostu moje spostrzeżenia,którymi siedziele Bez obrazy, B.dzeki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Mógłbyś coś o swoim napisać - jak lekko można nim łowić etc?? Bo ew myśłę nad setem antek+51 żeby obskoczyć wszystkie sytuacje W zasadzie o tym multiku zostało napisane juz tyle,że mój post nie wniesie nic nowego. DC7 LV mam sparowany z Megabassem Bandersnatch do 1oz i mocy 10-25lb. Jest to dosyć mocny zestaw i pozwala na bardzo dynamiczne wyrzuty- w konfiguracji z takim kijem moim zdaniem ten multiplikator sprawdza sie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Standerus jeśli chodzi o właściwości rzutowe to LV niczym nie różni się od zwykłego. Z DC7 będę biegał już kolejny sezon. Szpulka tego multika jest przepastna, o dużej średnicy i stosunkowo ciężka. Nie spodziewaj się, że komfortowo rzucisz przynętami 5g. moje najmniejsze wabiki boleniowe mają coś około 5g. Rzucam nimi tym multikiem ale ... nie jest to komfortowe. Przy 7g zaczyna się coś dziać. Przy 10g jest już świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A tak z ciekawości Kuba,czy ten antek ma być sparowany z Tym shikari trawelkiem? co Daniel składa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Taki był wstępny plan ale tam chyba pójdzie coś innego... jeszcze poszukać muszę, antek miałby być z kijami 20-30lb do łowienia z płazy i na rzece z daleka, do gumy i taki szczupakowy uniwersał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Kuba a uzywałeś może CC101DC,może to by się sprawdziło no chyba że musi być płaski.jeden kolega z innego postalu mowił mi że całkiem spoko latają 7gr wabiki(ale zwarte typi wahafło jig) o ile mi wiadomo to @peresada ma coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 101DC też jest opcją, ale taki ma już Peresada, chciałbym pooglądać i popróbować coś nowego z długą korbą , może pomyślę nad metanium mg dc7?? jakieś słuchy jaka waga szupli itd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 W tym sęk, że brak jest informacji o wadze szpulki w Metanium Mg DC7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 zawsze mozna napisac do sklepu w którym sie troche zakupów mowa np o Japantackle bass.jp.z reguły sprzedawcy są bardzo uczynni i podejrzewam ze mogli by zważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Będzie brzmiało to tajemniczo ale z metanium mg7 dc rzuca się krócej niż z Antka Dc7 ale zdecydowanie łatwiej osiąga się podobne odległości czyli czyt. szpulka w mg7 dc jest lżejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Będzie brzmiało to tajemniczo ale z metanium mg7 dc rzuca się krócej niż z Antka Dc7 ale zdecydowanie łatwiej osiąga się podobne odległości czyli czyt. szpulka w mg7 dc jest lżejsza. Chyba są tu małe nieścisłości. Jeżeli z metanium mg7 dc rzuca się krócej niż z Antka Dc7 ,to nie można nim łatwiej osiagać podobnych odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi