Skocz do zawartości

kotwice Owner

casso

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Nie wertowalem az tak doglebnie nazewnictwa. Istnieja oznaczenia literowe, ktore zapewne oznaczaja ksztalt ramion, dlugosc trzonu itd.

Zreszta dlaeko szukac, strona jest...

http://www.ownerhooks.com/pages/products/hooks/treblehooks.h tm

Bez wnikania...tego typu uzywam st36; st41 (nie zauwazylem roznicy w grubosci) - nadaja sie do zamiany kotwic standardowych w wiekszosci przypadkow.

No i do zadan specjalnych st66. Do niektorych woblerow juz sie moga nie nadawac z powodu masywnosci (ze 2 razy grubszy drut w niektorych przypadkach)

Zreszta niektore woblerki juz dusza sie przy tych 36/41.

Gumo

• 1 rok później...

Odświeżę ten temat(choć było kilka) odnośnie kotwic Ownera.

Dziś wpadła mi w ręce taka mała ulotka /tabela poglądowa odnośnie rodzaji i rozmiarów kotwic Ownera.Dotyczyła tylko tej słabszej,delikatniejszej części oferty od modelu ST-11 do ST-36.Wypatrzyłem tam kilka modeli kotwic nie oferowanych w handlu w RP.Były tam takie "egzotyczne" modele jak bezzadziorowe: STBL-1.56 BC, STBL-31 TN, STBL-36 BC oraz tradycyjne (z zadziorem)ST-26.

Zainteresowały mnie te ST-26,ale w tabelce nie było określone w jakim są kolorze.Pooglądałem na Japońskich stronach i znalazłem tylko w odmianie TN,i tu mam pytanie a właściwie dwa.

Jeżeli ktoś posiada ten model kotwicy ,to jak on się ma do modelu ST-21 BCL i modelu ST-31 X,chodzi o grubość drutu(słabszy/mocniejszy?)bo wielkość liczby przy oznaczeniu sugeruje moc pomiędzy mod.21BCL a 31X ?

Czy ktokolwiek miał styczność z OWNEREM ST-26 w kolorze ciemnym(BC)-chyba że takowych nie produkowano?

Zorientowanych proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam Tomi B) .

• 1 rok później...
  • 6 lat później...

ST-41BC2X są mocniejsze prze to też cięższe. Zastanowiłbym się czy je montować do woblerów ponieważ mogą przez swoją wagę zakłócić pracę woblera.Zwłaszcza jeżeli jest to wobler smukły o drobnej pracy.

ST 41 montuję w dozbrojkach na dużych gumach na szczupaki

Edytowane przez mepps