Tomek1988 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Nosze się z zamiarem zakupu kotwic owner tylko nie wiem jeszcze jakie Jakie kupić i jaki rozmiar do woblerów boleniowych? Mam ownery st-11 przy małych wobkach się sprawdzają ale nawet 40 cm boluś je wygina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Wie ktoś mo?źe jaka jest r?ł?źnica między kotwicami owner s-owner treble ST-36BC X a owner stinger treble ST-36BC X ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 a nie sa to przypadkiem te same haki, tylko 'marketingowo' opisane w co poniektorych shopach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Nie wertowalem az tak doglebnie nazewnictwa. Istnieja oznaczenia literowe, ktore zapewne oznaczaja ksztalt ramion, dlugosc trzonu itd. Zreszta dlaeko szukac, strona jest... http://www.ownerhooks.com/pages/products/hooks/treblehooks.h tm Bez wnikania...tego typu uzywam st36; st41 (nie zauwazylem roznicy w grubosci) - nadaja sie do zamiany kotwic standardowych w wiekszosci przypadkow. No i do zadan specjalnych st66. Do niektorych woblerow juz sie moga nie nadawac z powodu masywnosci (ze 2 razy grubszy drut w niektorych przypadkach) Zreszta niektore woblerki juz dusza sie przy tych 36/41. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Odświeżę ten temat(choć było kilka) odnośnie kotwic Ownera.Dziś wpadła mi w ręce taka mała ulotka /tabela poglądowa odnośnie rodzaji i rozmiarów kotwic Ownera.Dotyczyła tylko tej słabszej,delikatniejszej części oferty od modelu ST-11 do ST-36.Wypatrzyłem tam kilka modeli kotwic nie oferowanych w handlu w RP.Były tam takie "egzotyczne" modele jak bezzadziorowe: STBL-1.56 BC, STBL-31 TN, STBL-36 BC oraz tradycyjne (z zadziorem)ST-26.Zainteresowały mnie te ST-26,ale w tabelce nie było określone w jakim są kolorze.Pooglądałem na Japońskich stronach i znalazłem tylko w odmianie TN,i tu mam pytanie a właściwie dwa.Jeżeli ktoś posiada ten model kotwicy ,to jak on się ma do modelu ST-21 BCL i modelu ST-31 X,chodzi o grubość drutu(słabszy/mocniejszy?)bo wielkość liczby przy oznaczeniu sugeruje moc pomiędzy mod.21BCL a 31X ?Czy ktokolwiek miał styczność z OWNEREM ST-26 w kolorze ciemnym(BC)-chyba że takowych nie produkowano?Zorientowanych proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 W jaki rozmiar kotwic Owner ST36BCX najlepiej zbroić woblery boleniowe 7 cm typu thrill, spirit ?Roz. 6 czy 8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 W jaki rozmiar kotwic Owner ST36BCX najlepiej zbroić woblery boleniowe 7 cm typu thrill, spirit ?Roz. 6 czy 8 ?Zdecydowanie nr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej89 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Kotwice ST-41BC2X są mocniejsze od ST- 36BCX ? Potrzebuje mocnych kotwic do woblerów sandaczowych które lepiej wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) ST-41BC2X są mocniejsze prze to też cięższe. Zastanowiłbym się czy je montować do woblerów ponieważ mogą przez swoją wagę zakłócić pracę woblera.Zwłaszcza jeżeli jest to wobler smukły o drobnej pracy.ST 41 montuję w dozbrojkach na dużych gumach na szczupaki Edytowane 17 Listopada 2020 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi