Skocz do zawartości

kotwice Owner

casso

Rekomendowane odpowiedzi

małe pytanko, kupował ktoś z Was te kotwice? szkoda byłoby wydać niepotrzebnie pieniądze, chodzi mi o to czy to pewne źródło, chyba że znacie jakieś inne godne polecenia

Nie bardzo rozumiem. Pytasz o źródło, nie podając,które masz na myśli. Jeśli chodzi o źródło, zwykle kupuję TUTAJ

Jeśli chodzi Ci o jakość, na pewno jedne z lepszych, dostępnych w kraju. Zawsze jeszcze możesz wybrać przydatny model wśród firm: Gamakatsu Mustad lub VMC.

używam głównie tych kotwic i nigdy mnie nie zawiodły B) .czy to w przynętach pstrągowych czy dużych jerkach bez znaczenia.Dla mnie the best.Przyczynił się do tego głównie Guzu, który podarował mi na roslagen slidera 10 mb uzbrojonego w 1/0 st41.Złowiłem na niego na tamtym wyjeździe swoją drugą metrówkę.Łowię na niego do dziś i złowiłem na niego już ponad 40 szczupłych.Wygląda jak weteran powojennny-taki podziabany przez szczupacze zęby.

dzieki za odzew, może źle sformuowałem pytanie, chodziło mi głównie o konkretnego sprzedawcę kotwic Owner podanego w poscie powyżej, a nie o opnie na temat Ownerów, chociaż nie zaszkodziło upewnić się że to dobry wybór, czy ktoś poza @Tommek kupował je od tego sprzedawcy?

Ja bym sie pospieszyl bo okazja z...a :lol: , jesli dobrze kalkuluje to bez wysylki wychodzi niecale 1,5zl/szt.

To sporo taniej niz na hottackle np. liczac 1$/2,5zl model wielkosci 6 z ST 41.

Co do samych Ownerow to wiele razy byly opisywane na forum, ze to jedne z najlepszych o ile nie najlepsze...

Idealne , zeby np. przezbroic przynety boleniowe.

Gumo

Mam pewne spostrzeżenia odnosnie kotwic Ownera. Na naszym rynku sprzedawane są w opakowaniach tzw. econo po 25szt. i w opakowaniach standard po kilka szt zaleznie od rozmiaru. Ten sam model kotwicy w opakowaniu econo jest troche gorszej jakosci niz ten w opakowaniu standard

Spostrzezenie ciekawe...ja widzialem Ownery, czy to u nas czy z zamorskiego sklepu wylacznie w specjalnych plastikowych pudelkach, w ktorych sie miesci kilka kotwic w zaleznosci od rozmiaru.

We wspomnianym hottacklu sa dostepne pudelka niby od 60 do 80szt.

Jak kiedys takie cos kupilem okazalo sie, ze wszystko jest w tych samych opakowaniach po kilka szt, dodatkowo wsadzone w wieksze pudelka.

Gumo

Brałem u tego sprzedającego i wszystko było w jak najlepszym porządku. Cenę nieco jeszcze stargowałem, co dało 35,5 PLN za 25szt (1.42/szt). Za przesyłkę nie płaciłem bo wziąłem kilka paczek. Polecam - nie było żadnych problemów a kotwice są na 100% oryginalne i doskonałej jakości.

A co do różnic w jakości - jest to bzdura - mam i zwykłe opakowania i econo i nie ma żadnej różnicy (poza ceną).

Pozdrawiam

Paweł

A co do różnic w jakości - jest to bzdura - mam i zwykłe opakowania i econo i nie ma żadnej różnicy (poza ceną).

Pozdrawiam

Paweł

Również posiadam zwykłe opakowania i econo i gdybym nie zauważył różnicy to bym o tym nie pisał. Jeśli znajde chwile czasu to zrobie fotke macro grotów obu kotwic i wtedy ocenisz czy jest róznica czy nie.

Groty to jedno, drugie to grubosc i rodzaj drutu uzytego do produkcji oraz technologia wytwarzania.

Wbrew pozorom jest to dosc trudne wykonac dobra kotwice bo kolanko musi miec inne wlasciwosci niz grot.

Inaczej albo sie szybko tepi grot albo łamie sie na kolanku.

Zaznaczam, ze nic nie wiem o opakowaniach ekono.

Wiem co jest na pewno dobre i o tym napisalem powyzej...

Gumo

• 2 lata później...