topolek78 Opublikowano 15 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Na pewno będę próbował na tego longa w maju. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 I stało się!Gatunek zaliczony. Dzięki Paweł. Obrotówka została dziś dwa razy pożarta. Rybki dalej pływają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Nowy stary dizajn moich obrotek. Kolorki typowo pod lampianą pogodę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Trochę się przyczaiłem i w zaciszu garażu pracowni opracowałem dwie obrotki w a jakże klasycznych kształtach. Oczywiście zmieniłem nieco szerokości i długości bo nie lubię bezmyślnie kopiować. Aglia i long w nomenklaturze meppsowskiej zwane u mnie w rozmiarze około jedynki. Małe blaszki na niewielkiej rzeczki psrągowe lub pod klenia i jazia na wilkorzeczne łowy. Poniżej pierwsze blaszki już poustawiane i gotowe na poważne testy. Tu w ciemnych kolorach w których ostatnio gustuje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Tym razem zaprojektowałem nowy listek. W porównaniu do longa nr.3 meppsa jest on nieco mniejszy (o około 2,5mm) i nieco szerszy co znacznie poprawia jej pracę. Główne przeznaczenie na te chwilę to troć. A na wiosnę blaszka na mniejsze szczupce, okonie troć.JPGMasz może coś z tego modelu na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Amator longa 5 z niedzieli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Nie ma to jak long number 5 !Szczupaki nie mogą się oprzeća i okonie o dziwo się trafiają ! Ciekawy nowych wzorów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 3 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Przed chwilą poskręcane zaraz ruszam na oksy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Trochę się przyczaiłem i w zaciszu garażu pracowni opracowałem dwie obrotki w a jakże klasycznych kształtach. Oczywiście zmieniłem nieco szerokości i długości bo nie lubię bezmyślnie kopiować. Aglia i long w nomenklaturze meppsowskiej zwane u mnie w rozmiarze około jedynki. Małe blaszki na niewielkiej rzeczki psrągowe lub pod klenia i jazia na wilkorzeczne łowy. Poniżej pierwsze blaszki już poustawiane i gotowe na poważne testy. Tu w ciemnych kolorach w których ostatnio gustuje 20220830_203036~2.jpgCzy przewiduje się rozmiar 2, 2+, "około dwa" ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 3 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Na wiosnę 2023 plany są na kolejne rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 no nie zawsze musi być byk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 25 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Tym razem nowość u mnie. Malutkie obrotki (w meppsowskiej rozmiarówce to będzie jedynecza) Blaszka na okonie, klenie, jazie, pstrągi i pewnie jakieś ryby o których nie pamiętam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 OT taki ciekawy zestaw obrotek pod dużego szczupsa. Gabaryty longa nr.5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Dobrze wyglądają :-) Nr 2; 4; 5 i 6 moje faworyty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 1 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 Dwa newsy 1. Jestem na ukończeniu projektu nad baaaaaardzo dużą obrotówką na wielgachne mamuchu. Bedzie to long ??? #7 (skrzydło prawie 9cm!)Dla porównania na fotce poniżej liście od prawej (najmniejsza to jedyneczka) Planuję do majóweczki mieć już gotowe blachy. 2. W końcu po dwóch miesiącach pracy wystartowałem z własnym sklepem gdzie znajdują się moje wyroby. Kto by chciał tam zajrzeć zapraszam serdeczniehttps://pwbaits.pl/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 30 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 Dokończony projekt LONGA 7. Kawał blaszyska na duże szczupsony. A no i nie potrzeba wyciagarki do prowadzenia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Zaskoczony dużą skutecznością małych wahadełek zrobiłem kolejny model. Waga 2gr i tylko 23mm to bardzo mała blaszka ale jak się okazuje dość chętnie zażerana przez klenie, jazie, okonie, pstrągi z kameralnych rzeczek. Pewnie i będzie skuteczna na tęczaka w modnych łowiskach trout area. Kiedyś jeździłem namiętnie, teraz mi przeszło. Praca wahadłowa, super sprawdza się podszarpywanie (twiczing) prowadząc z prądem rzeki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Jaka grubość blachy tych maluszków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Ze trzy sztuki jeszcze mam Tak jak piszesz, twiching z prądem daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 Jaka grubość blachy tych maluszków?Zazwyczaj wykonuję z blachy 1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Tym razem zabrałem się za wytop własnych korpusów do klasyki trociowych łowów czyli longa numer 3. Blacha obowiązkowa bezwzględnie w pudełku każdego trociarza. Po małych problemach technicznych pierwsze wytopy i jak je pomalować??? Użyłem farb fluo reagujących na UV i efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania. Blaszki wyglądają obłędnie co i Wam pozostawiam do oceny. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 4 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2024 A jak by kto z Was chciał poczytać o longu nr.3 o jego budowie, zastosowaniu i na co zwrócić uwagę przy wyborze to napisałem krótki artykuł u siebie na stronie.Zapraszam tutaj 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Od dłuższego czasu miałem przemyślenia dotyczące obrotówki na pstrąga, w zasadzie doszedłem do wniosku że najbardziej sprawdza się u mnie zwykłe srebrne skrzydełko plus parę kropek. Do tego czarny korpus i jak najmniej błyszczących dupereli. Zrobiłem serię blaszek bez nadmiernych zdobień, to w zasadzie zawsze przynosi mi kontakt z kropsami. Rozmiar numer trzy w zasadzie poza najmniejszymi rzeczułkami ma wszędzie zastosowanie. A jak by ktoś chciał poczytać to u mnie na stronie dalsza część moich przemyśleń. Do poczytania tutaj. A oto i wynik moich przemyśleń 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 OT taki ciekawy zestaw obrotek pod dużego szczupsa. Gabaryty longa nr.5 IMG_20221118_183530_451.jpg Longi super, dopiero w ręku czuć solidną robotę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Kolna nowość u mnie, każdy się pytał ze znajomków. Long w rozmiarze 2Na razie testuje, ale już jest dobrze oj dobrze. Dałem szersze nieco skrzydełko od meppsa, jak dla mnie trochę za wąskie było i tyle. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi