chulo Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Małymi kroczkami ale do przodu. Pod linkiem znajduje się krótki film który pokazuje jak domowym sposobem "posrebrzyć" blachę miedzianą.Mam zamiar przygotować kolejne filmy, cierpliwości tylko poproszę. https://www.youtube.com/watch?v=ZjH4VEXNL1k&feature=youtu.be 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 A co tu taka cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Witam, po długiej przerwie (przeprowadzka + wykończenie) w końcu przyszedł czas na klepanie wahadełek. Stanowisko przygotowałem sobie jak należy i teraz będę mógł wykonywać wahacze w "cywilizowanych" warunkach. Przyznam że zmobilizowały mnie do tego liczne maile i telefony od znajomych którzy wyrażali chęć nabycia wahadełek. Pierwsza seria już w drodze (zarezerwowana dla najbardziej wytrwałych oczekujących) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jujus20 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 gdzie kupie te cuda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 A jakies wieksze beda w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Tymczasem w warsztacie W przygotowaniu nowa seria lekkich wahadełek (mosiądz 1,2mm) Na chwilę obecną z przeznaczeniem na łososiowate. Kolejne będę klepał na szczupce (lekkie algi nr.3) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Bylbym zainteresowany lekkimi a zarazem dużymi blachami ,sa -ew będą takie w ofercie?.oczywiście na esoxy Edytowane 12 Marca 2016 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dzieki wielkie Pawle za instrukcje posrebrzania ????nastepuje nowa era u mnie w trociowych firmowych wahaczach.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Postaram się niedługo wkleić film w którym przedstawię sposoby zdobienia wahaczy. Na pierwszy ogień pójdzie temat młoteczkowania. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jestem na etapie organizowania stanowiska "błystkoroba". Składanie obrotówek z gotowych elementów nie daje mi już satysfakcji. Chciałbym spróbować z własnymi skrzydełkami i wahadłówkami.Przydadzą się poradniki dotyczące technik zdobienia wahadeł.Z niecierpliwością czekam na kolejny film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jak obiecywałem tak zrobiłem Film o metodzie zdobienia błystek zwanej młoteczkowaniem 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 W związku z dostępem do blachy mosiężnej o grubości 1,2mm postanowiłem wykonać dwa nieśmiertelne wzory alga i mors. W moim wykonaniu mocniej przetłoczone (bardzo żywa praca) Wahacze w rozmiarze 2. Błystki pod szczupce (polskie )na otwarcie sezonu 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Bardzo sprawnie Ci to idzie, widać duże doświadczenie efekt końcowy bardzo dobry.Niebawem będę przymierzał się do zrobienia kilku wahadeł, więc ode mnie duże piwo za ten filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Tymczasem w warsztacie W przygotowaniu nowa seria lekkich wahadełek (mosiądz 1,2mm) Na chwilę obecną z przeznaczeniem na łososiowate. Kolejne będę klepał na szczupce (lekkie algi nr.3) hyc.jpgWitaj Mam pytanie. Te wielkie i mniejsze też kule widoczne na zdjęciu, służą do klepania. Ok, to rozumiem. Ale skąd te kule? Czy są to jakieś łozyskowe? A jeżeli tak, to gdzie należałoby ich szukać?Jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam.Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dziękujemy za film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dodałem do obserwowanych, to już mi nie umkniesz bratku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dziękuję za uznanie. Następny film zrobię o narzędziach podstawowych do wykonywania wahaczy. Jest wiele drobnych na pozór spraw które mają niemałe znaczenie (pilnik, nożyce, blacha) Opowiem Wam co jest istotne i na co zwrócić uwagę.Co do kulek to faktycznie jest z tym problem, duża kula to skarb Jest jednak sklep http://gewa.com.pl/sklep.php?pokaz=kulki_stalowe (robiłem tam zakupy parę lat temu) gdzie można nabyć takowe kule. Wystarczy tak naprawdę trzy/cztery rozmiary i można ogarnąć wahadłówki na trocie i pstrągiPozdrawiam Paweł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Sklepy z łożyskami posiadają same kulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Chulo , coś bardziej męskiego na szczupaki byś zrobił . 10-12 cm a może i więcej. Blacha 1,5 mm . Na pewno by poszło. Maj za pasem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Super , Paweł Mam nadzieję że wiele innych sztuczek nam pokażesz ,Super błyszcze robisz , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Mam dużo zapytań co do dużych blach,ale ja na chwilę obecną nie mam możliwości technicznych aby wykonać dużego wahacza który by mnie zadowolił. Swego czasu opuściłem sobie szczupce bo mnie znudziły. Nie to że jakieś gigantyczne sztuki zlowilem, po prostu dużo średnich i małych ryb. Nakręcił em się na trocie i wtedy zaczęła się przygoda z wahaczami. A czy małe wahadelko może? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Film o podstawowych narzędziach do wykonywania wahadłówek. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Dobre. Czym kręciłeś film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Gopro silver 3+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi