chulo Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 W sumie to klepię na co chęć mi przyjdzie. Lubię to robić a te szczupakowe ostatnio to coś nowego dla mnie. A wiadomo jak coś nowe to i ciekawe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Mój ulubiony wahacz na pstrągale, świetny na potoki jak i na tęczaki. Wykonany z miedzi 1,5mm waga 7,5gr i 4,5cm.Bardzo wdzięczna blaszka do wykonania dla początkującego klepacza. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Serwus PawełDa radę klepnąć kilka sztuk w takich wzorach .....bez tych blaszek nie ma nawet co się wybierać nad wodę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 hehehe tez je zawsze mam w pudelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Nabyłem ostatnio ciekawy materiał zwany nowosrebro (alpaka) o grubości 1mm. Naturalnie matowy, ale można go wypolerować, można go patynować.Kolor to oczywiście srebro. Poniżej wykonana z niego blaszka. Blaszka to kształt morsa 1 z czapelką Za chwilkę ruszam z pstrągowymi maleństwami. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Nowy model wahadełek pod pstrąga. Materiał nowosrebro długość 3,7cm i waga 4,4gr 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Kiedyś , gdy pracowałem w znanej fabryce metalowej wszedłem w posiadanie blachy miedziano-aluminiowej, tzn z jednej strony alu a z drugiej miedż.Wiem że materiał ten był wykorzystywany w elektrotechnice jako tzw "bimetal" w różnego rodzaju czujnikach termicznych.Mam zrobionych z niego kilka alg.Są lekkie.Pomyslałem że może takie info Tobie się przyda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 A ja chciałem Pawłowi podziękować za to, że opublikował filmy i chętnie podzielił się wiedzą. Dzięki tobie zacząłem klepać swoje blachy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Po weekendzie wrzucę film na temat profilowania 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 I to jest to, z czym mi najbardziej zależy... Wykończenie oczywiście jest istotne, ale... najważniejsza jest praca wahadła w wodzie. Jeśli możesz dobry człowieku to wytłumacz proszę jaka zależność charakterystyki pracy wahadłówki od jej profilu poprzecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Poniżej link z krótkim filmem pokazującym jak wyprofilować błystkę wahadłową prostym domowym sposobem. W kolejnym filmie pokaże jak sposób wyprofilowania wpływa na pracę wahadłówki (teraz rzeczka w pobliżu jest zamarznięta a w wannie chyba nie wypada https://youtu.be/QX3uZG9wfAs 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Paweł super film:-D Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Świetny film . Jak zawsze pełna profeska .Widziałem wszystkie ???? Blaszka miedziana juz kupiona i.inne gadzety spróbuje swoich sił a mam pytanie czego używa pan do zabarwiania blachy na ciemniejszy kolor Jeszcze raz gratulacje najwyższa! klasa Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 To patyna, w sumie pomysł na kolejny film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 DZiękuje bardzo pozdrawiam Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Świetny film . Jak zawsze pełna profeska .Widziałem wszystkie Blaszka miedziana juz kupiona i.inne gadzety spróbuje swoich sił a mam pytanie czego używa pan do zabarwiania blachy na ciemniejszy kolorJeszcze raz gratulacje najwyższa! klasa Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu TapatalkaNa prośbę i sam pomysł kolejny film o patynowaniu https://youtu.be/lgTQNQcXeo0 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Panie Pawle film rewelacja !Dowiedziałem się wszystkiego a nawet więcej heh ze płynu lepiej nie rozcieńczać i takze miałem obawy czy czasem nie jest to w jakiś sposób szkodliwe dla skòry .Teraz nic tylko zabierać sie za praktykę .Dziekuje i pozdrawiam Maciej P.S. Dobry Guinness nigdy nie jest zły ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Bardzo ciekawie wychodzą kombinacje przetarć, srebrzeń i patynowania. Istnieje wiele sposobów aby osiągnąć bardzo ciekawe efekty. Próbować i jeszcze raz próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Pawle brawo :clappinghands: Jesteś mistrzem.Blaszki rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Super film. Jakich farb używasz do malowania kropek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Fajne filmiki. Ja z kolei mam pytanie, jak wycinasz kształty - brzeszczot, jakaś wyrzynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Fajne filmiki. Ja z kolei mam pytanie, jak wycinasz kształty - brzeszczot, jakaś wyrzynarka?O tym mówiłem na jednym z filmów, nożyce. Ten sposób zdobienia blaszek wymaga użycia nożyc (taką przynajmniej ja mam wiedzę) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Dzięki, jakoś mi umknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeśnyDziadek Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Błystki klasa. Ile milimetrów ma blacha? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi