DelTor0 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Kilka blaszek od Pawla 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Ruszyłem z pracą nad longami nr.3 Skrzydełka gotowe. W przeciągu tygodnia dwóch testy z komponentami i gotowe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jak skonczysz to napisz jaka waga calej takiej obrotowki bedzie i czy dasz rade zrobic o ciezszym korpusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Prace zakończone, poniżej obrotówka trociowa nr.3 o wadze 16 gram. Listki o grubości 0,8mm i 0,7mm.Przetestowana na Parsęcie gdzie dobrane zostały poszczególne elementy. Obecnie pracuję nad obrotówką szczupakową nr.4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 "Obecnie pracuję nad obrotówką szczupakową nr.4" Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 W końcu po wielu latach "dojrzałem" do wykrojnika i prasy. Teraz praca jest o wiele łatwiejsza i mogę bardziej precyzyjnie pracować nad wzorami. No i ta powtarzalność.Sąsiedzi odpoczywają od hałasu plus moje uszy W tym roku planuje jeszcze dwa nowe wzory. Poniżej wzór znajduje zastosowanie zarówno na rzekach pomorza (troć i łosoś) jak i na nasze lokalne drapieżniki z wód nizinnych. 6,5cm i waga 12gram (przy miedzi o grubości 1,5mm) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Ciekawym dla mnie doświadczeniem było zrobienie kopyta do formowania wahadła. Udało mi się je wykonać za szóstym razem. Na początku praca szlifierką kątową, później "gruby" pilnik a na końcu drobny papierek. Trzeba brać poprawkę na sprężystość metalu, blacha nie będzie wykrępowana w takim kształcie jak kopyto. Efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania, kształt wahadła i powtarzalność wygięcia jest dla mnie więcej niż zadowalająca. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Opracowałem dziś nowy wzorek, jak Wam sie podoba? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Pawle to kopyto zrobiłeś ręcznie..?Prawie jak cnc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Pawle to kopyto zrobiłeś ręcznie..?Prawie jak cnc.Marcin to ręczna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Coś dla osób lubiących duuużo kolorów na przynętach. Osobiście w zimę też lubię jak jest mocno kolorowo. W lato zdecydowanie tylko niewielkie akcenty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 "Wystrugałem" na szlifierce nowy nabijak do wzorków. Poniżej efekt, ciekawa fakturka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Wahacz 20 cm 60 gram. Czy jest jakaś górna granica? W środku wahadełko 6,5cm Materiał to alpaka (nowosrebro) grubość blaszki 1mm. Zamówiona przez kolegę z forum, przeznaczenie to duuuże ryby w morzu. Edytowane 23 Lipca 2017 przez chulo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Piękna trotka (ponad 80 cm) złowiona w niedzielę. Dobra przynęta = dobra ryba 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Ostatnio dozbroilem sie w takie 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagred Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Dzięki, że podzieliłeś się swoją wiedzą. Myślałem, że będę tylko dłubał jerki w drewnie ale przekonałeś mnie do wahadeł. Właśnie wybiłem pierwszą i lecę nad wodę. Szanuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 19 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Podczas zeszłotygodniowej wyprawy nagrałem krótki film przedstawiający pracę przynęty. Chętnych zapraszam tu: film 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 20 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Krótki film przedstawiający nabijanie wzorów na błystce wahadłowej 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Duże wahadłówki 12-13cm wykonane z lekkiej blachy (1mm) waga około 30gram. Praca wahadłowa, posiadają lekkie podgięcie. Zestaw wykonany dla mojego kolegi 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Panie i Panowie coś na dużego zwierza Będzie jak nic "Long 5" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) Jaka grubosc blachy na te skrzydełka?? Edytowane 2 Listopada 2017 przez russian80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Zaczynam próby od 0.8mm co bedzie według mnie najbardziej rozsadne. Oczywiście testy to zweryfikuja ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 W tym roku postanowiłem zainwestować w wykrojniki i prasę. Pchnęło mnie do tego parę uciążliwości związanych z pracą ręczną (hałas, brak powtarzalności, męczące czynności jak wycinanie, szlifowanie) Poniżej mój drugi wykrojnik i stemple (wykonałem tym razem dwa) nad którymi spędziłem parę ostatnich dni. Mozolna praca pilnikami i papierem ściernym plus wielokrotne odlewy. Uzyskałem blaszki których profil zadowala mnie (i ryby:) Powstały wahacze o długości 5cm i wadze 12gr i 17gr (w zależności od materiału)Być może niedługo wrzucę film pokazujący pracę z wykrojnikiem i prasą 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Dziś dzień longa 3 i zdobienia skrzydełek. Porządnie wykonane z blachy 0,8mm. Lubię jak "grubo" mieli wodę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Dziś zabrałem się za małe wahadełka (4cm i 6gram) Tutaj część pomalowana pod tęczaki na wigilijne wędzenie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi