jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Wszystkiego najlepszego ☺. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 44 lata Super! Stu wspaniałych chwil przez następne sto lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Wszystkiego najlepszego ☺.Dziękuję Edytowane 7 Lutego 2019 przez chulo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 44 lata Super! Dziękuję)) Stu wspaniałych chwil przez następne sto lat! art_40496_bc72.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Dziękuję wszystkim za życzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 No i niedługo zacznie się dla mnie sezon na kropaski. Na "mojej" rzeczce sprawdza się prowadzenie z prądem co bardzo lubię i ja i moje kropaski. W zeszłym roku kapitalnie sprawował mi się comet nr.3, może i duża blacha dla innych a dla mnie idealna na wodę na której łowię. Sam postanowiłem zrobić sobie cometa nr.3 (mam jeszcze i w planie nr.2) W weekend testowałem wersje "beta" co ciekawe tylko jedna z tych blaszek pracowała "jedwabiście" z prądem. Bardzo istotne okazały się szczegóły,stożek i masa korpusu. Co innego pod prąd, pracowała każda, ale nie o to przecież chodzi..Testowałem też i inne wyroby firmowe i co ciekawe bardzo mało jest blach które mogą podołać prowadzeniu z prądem. A najbardziej zdziwiła mnie praca blaszki mocno reklamowanej w mediach (SG) szarpanie korpusem praktycznie dyskwalifikuje kompletnie ten wyrób. Być może trafiłem na wadliwy egzemplarz ale po wnikliwej obserwacji nic co mogło wskazywać na wadę tam nie zauważyłęm...W weekend testy cometa nr.2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Pawle, serdecznie dziękuję za przesłane wahadełka. Prawdziwa biżuteria, pięknie dopieszczone, podziwiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zaraz lecę na rzeczkę testować stare, nowe obrotki. Tym razem zmiana geometri skrzydełka plus nowy korpus. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Dawno nic nie wykonałem, przerwa wakacyjna plus wizyty nad wodą z wędką...Tym razem zestaw wahadeł dla kolegi z forum. Wykonanie klasyczne kula i młot Oj dawno już tak nie działałem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Piękny hakownik na karlinkę 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) Witam po przerwie wakacyjnej. Tym razem film o wykrojniku do blaszek. Miłego oglądania Edytowane 1 Listopada 2019 przez chulo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Od zeszłego roku dopracowywałem obrotówkę która będzie spełniała moje oczekiwania w połowach pstrągów. Nie ma na rynku wielu obrotek które pracują dobrze prowadzone z prądem. Sporo zmian zanim dopracowałem się ostatecznie odpowiedniego listka (różne grubości blachy oraz liczne zmiany profilu) Ostatecznie testy nad rzeką pstrągową zakończyły pracę. Obrotka z fotki poniżej pracuje idealnie prowadzona z prądem, ten model ma już na koncie wiele pstrągów. Jest dość duża (skrzydełko ma 3,7cm) ale tam gdzie łowię średnia pstrąga to od 35cm wzwyż. Ale i zdarzały się maluchy poniżej 30 atakujące tę obrotówkę. Ogromną zaletą tego skrzydła jest możliwość zastosowania korpusów w szerokim zakresie gramatury. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Tym razem klasycznie na pstrąga, szczupka i okonia. Zajebiaszczo pracująca obrotka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Ostatni czas sprzyja dłubaniu w pracowni. Tym razem wykonałem mikro wahadełka zaledwie 2,7cm waga to 2 i 3 gramy (zależnie od materiału) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 super wahadłówki oraz obrotówki jedno pytanko od początkującego:- czym malujesz kropki na wahadłach miedzianych lub mosiężnych ? jakaś specjalna farba lakier ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Maluszki w rozmiarze 1+ na lekkim korpusie. Używam ich do prowadzenia z prądem na malutkich ciórkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 A tymczasem fajowe ujęcia udało mi sie zrobić swojego killerka, zrobiłem jeszcze wiele filmów z wobkami, gumami, obrotkami, wahaczami . Jak obrobię wrzucę 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Bez kozery mogę napisać że moje blaszki nie skręcają żyłki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 I jeszcze jeden z mniejszą blaszką 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Porównanie pracy meppsa i mojego hand mejda 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Jest roznica w skręcaniu żyłki. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Ostatnio przyjrzałem się obrotówką rożnych firm i można się bardzo zaskoczyć. Większość ma bicia po osi i to uznanych modeli, do tego łownych. Zresztą sam przez długi czas łowiłem brofishami, meppsami i na wynik nie mogłem narzekać. Jak widać rybą nie wiele to przeszkadza, tylko te skręcanie żyłki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Dzis Pawle dortarła do mnie twoja przesyłka na zblizajacy sie koniec sezonu pdtragowego i musze przyznac ze kawał swietnej roboty.Jednak co recznie robione u mnie zawsze ma wieksza wartosc uzytkowa nad woda.Juz niebawem testy okaze sie jak sie sprawdzaja w boju.A te malusie wachadłówki rozbroiły mi system sa swietne tak ciekawie zawiniete ,musza fajnie zamiatac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Dodatkowe wabiki moze one otworza bardziej wode bo wiara w nie jest.Noi wygladaja bardzo smacznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Noi wkoncu nadszedł dzis czas by potestowac przynety ze zdjec.Noi pomimo ze ryby niezaluczyły z bardzo ciezkich warunków panujacych,to niewatpliwie kusza ryby bo zanotowałem pare wyjsc do obrotówek.Odnosnie samych wirówek wykonanie bardzo bardzo dobre.Niema sie do czego doczepic a czy drucik przy łaczeniu egrawki jest nieidealnie równiutko w pionie wzgledem korpusu i niema trzech zwoi tylko dwa to juz mało istotne bo widocznie Paweł wczesniej wszystko przemyslał i tak tez zrobił.Ale sama obrotówka została uzbrojona w hak pojedynczy jak zazyczyłem i sama jej praca wczesniej na agrawce z kretlikiem obraca sie tak pieknie aksamitnie odrazu w chwili startu wykonałem parenascie rzutów i mysle pora odpiac kretlik i załozyc sama agrawke.Kolejne rzuty iiiii pracuja nadal tak samo czysta poezja aksamitna praca niestawiajaca duzego oporu w wodzie pomimo ze nr 3to odpowiednio 6,5grama i 7,5grama.Niema tendencji do bicia korpusu na boki podczas pracy poprostu rewelacja.Numerem 2 niestety niełowiłem bo była na kotwicy ale wahadełka fajnie pracuja lekko kolebiac sie na boki na około 180stopni niezauwazyłem ruchów obrotowych podczas szybszego prowadzenia.Bardzo jestem zadowolony tymi przynetami i naprawde polecam bo warte kazdej złotówki i jest to przyneta której szukałem ,zegnajcie kretliki z którymi byłem zmuszony łowic bo inne przynety (obrotówki)niestety dosc mocno skrecały zyłke.A teraz niema tego problemu.Noi kontakt z twórca bardzo szybki i konkretnie wszystko załatwione jak nalezy.Ale niestety jedna została w wodzie i to mnie zabolało najbardziej,pomimo tego ze tylko po jednej rybce wyjelismy z kolega.Naprawde polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi