joker Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Mikołaj przekazał mi paczkę. Otóż jest dość spora paczka z przynętami wszelkiej maści, wielkości i rodzaju, którą chce komuś przekazać Mikołaj.Jeden z elfów, który widział zawartość, powiedział, że to bardzo dużo przynęt i może Mikołaj mógłby zrobić ze trzy paczki. Jednak Mikołaj zdecydował, że będzie tylko jedna paczka. Przynęty są własnością prywatną Mikołaja. Mikołaj jest starym wędkarzem i przez lata uzbierało mu się aż za dużo przynęt. Teraz część z nich chce komuś podarować.Na mojej głowie jest przekazać wszystkie informacje w imieniu Mikołaja. Jestem tylko pośrednikiem, więc napiszę tylko to co sobie życzył Mikołaj. Paczkę może otrzymać ta osoba, której List do Mikołaja spodoba się mu najbardziej. Wszyscy wiedzą, że prezenty robi się dobrym "dzieciom", tym, które listy do niego ślą. Taki list należy przesłać na moją skrzynkę tu na JB lub na mail trebor.c@wp.pl. Listy zostaną przekazane Mikołajowi i on dokona ostatecznego wyboru. Czas przesyłania listów kończy się 7 grudnia.Mikołaj najchętniej przekazałby paczkę komuś, kto jest na tyle młody, że nie może jeszcze na siebie zarabiać. Jest też pasjonatem spinningu, jedynie nie za bardzo może sobie pozwolić na zakup dostatecznej ilości przynęt.Gwarantuję w imieniu Mikołaja anonimowość obdarowanego. Paczka będzie wysłana ode mnie, tak więc obdarowany nie pozna Mikołaja. Wiadomo, Mikołaj pojawia się zawsze w tajemniczy sposób, zwykle wchodzi przez komin, a teraz przez Jerkbait.Fajnie by było gdyby to był jeden z Forumowiczów Jerkbait, jednak Mikołaj nie postawił takiego warunku. Zatem, jeśli ktoś zna osobę, która zasługuje na taką paczkę, dajcie jej znać i niech też wyśle list do Mikołaja.Ten, kogo wybierze Mikołaj, zostanie osobiście poinformowany 8 stycznia. W tym wątku proszę nie zamieszczać pytań do Mikołaja, nie piszcie też tu listów do niego. Po zamknięciu sprawy,napiszę jedynie informację, że paczka została wysłana, bez podawania szczegółów. Odbiorca paczki może zrobić co chce, nie jest do niczego zobowiązany. Może przemilczeć temat lub wspomnieć o tym. Nie ma to znaczenia. Moja prośba do Moderatorów. Jeśli jest taka możliwość, proszę podpiąć ten temat do 7 grudnia włącznie. Po 10 grudnia będzie można go usunąć. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Pięknie .Zawsze wierzyłem w Mikołaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Robert BRAWO postawa jak najbardziej godna naśladowania , szacunek.I jak tu nie wierzyć w Mikołaja pomimo upływającego wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Jak to się teraz mówi? Aha: PEŁEN SZACUN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 A czy można dorzucić się do paczki Mikołaja lub zrobić kilka i obdarować wielu?Chętnie dorzuciłbym coś od siebie dla młodych, myślę, że nie tylko ja.Ciekaw jestem co Wy na to i Mikołaj rzecz jasna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 (edytowane) A czy można dorzucić się do paczki Mikołaja lub zrobić kilka i obdarować wielu?Chętnie dorzuciłbym coś od siebie dla młodych, myślę, że nie tylko ja.Ciekaw jestem co Wy na to i Mikołaj rzecz jasna?Również z największą przyjemnością dorzucę coś do paczki Mikołaja. Takie zupełnie malutkie zawiniatko, bowiem u mnie wszystko raczej stare i wytyrane.Ale myślę że coś wyskorobię, ku uciesze dzieci Edytowane 1 Grudnia 2013 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Jak tak dalej pójdzie, akcja się rozwinie, to " beneficjent " któregoś pięknego, zimowego dnia zostanie nagle zajeb... po sufit upominkami do końca życia. Potem otworzy sklep z używanym sprzętem, taki " Fishing second hand " i będzie miał zajęcie do pięćdziesiątki. Ale nic to, jak ładnie napisze list, z jajem i biglem, to mu się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Michał, ja myślałem o tym, żebym kilku obdarować, powiedzmy moja paczuszka dla jednego, twoja dla drugiego itd.Można zrobić mały konkurs/ankietę na najlepsze listy i wybrać tylu ile paczek się uzbiera. Nie wiem tylko jakby technicznie to rozwiązać ale myślę, że tęgie głowy modów pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Świetny pomysł z taką akcją. Niewiele jest osób które stać na taki gest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Pomysł rewelacyjny! Na pewno obdarowany będzie miał znacznie łatwiejszy start w rybich bojach i, miejmy nadzieję, sypnie serię zdjęć z takimi pajkami, że gacie z dupy spadną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Mikołaj miał taką nadzieję, że nie żyje sam na tym świecie i jest więcej dobrych brodaczy w czerwonych czapkach. Podpowiada mi, żeby inni Mikołajowie jeśli mają takie życzenie by przez Jerkbait przekazać paczkę, aby udostępnili własne skrzynki pocztowe na List do Mikołaja i dopięli temat. W tym wątku można to zrobić jak najbardziej. Przekazanie paczki to dużo radości, lecz i duża odpowiedzialność. Mikołaj też jest zdania, żeby treść Listów do niego kierowanych była niedostępna dla innych. Tym bardziej jakiekolwiek dane osobowe, choćby pseudonim nadawcy Listu. Mikołaj jest zdania, że lepiej zachować w tym zadaniu skromność i prostotę. Mikołaj w tym wszystkim nie jest najważniejszy. Ze swojej strony chciałem podziękować każdemu, kto odebrał tą akcję pozytywnie.Mikołaj też dziękuje. Pierwsze Listy dotarły, Mikołaj ma uśmiech od ucha do ucha Edytowane 2 Grudnia 2013 przez joker 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) https://www.google.pl/search?q=santa+claus+gravestone&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0JecUrzmDZHIsATt6YKYCg&ved=0CCoQsAQ&biw=992&bih=582#facrc=_&imgdii=_&imgrc=EH8rEYnrIRqSnM%3A%3B9EM3EEY6U7jX0M%3Bhttp%253A%252F%252Frookery.s3.amazonaws.com%252F881000%252F881200_51bd_625x1000.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.sodahead.com%252Ffun%252Fdoes-anyone-have-any-funny-headstone-pics-add-them-here%252Fquestion-1992747%252F%3B625%3B468 Edytowane 2 Grudnia 2013 przez sacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 https://www.google.pl/search?q=santa+claus+gravestone&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0JecUrzmDZHIsATt6YKYCg&ved=0CCoQsAQ&biw=992&bih=582#facrc=_&imgdii=_&imgrc=EH8rEYnrIRqSnM%3A%3B9EM3EEY6U7jX0M%3Bhttp%253A%252F%252Frookery.s3.amazonaws.com%252F881000%252F881200_51bd_625x1000.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.sodahead.com%252Ffun%252Fdoes-anyone-have-any-funny-headstone-pics-add-them-here%252Fquestion-1992747%252F%3B625%3B468 Trzeba było być grzecznym dzieckiem, to byś dostawał prezenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Ja byłem grzeczny Mikołajuwszystko zjadałem cały rok , nawet dokładki prosiłem :D Super , super , fajny pomysł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Piękna idea. Idąc tym tropem może " jerkbait" odwiedziłby jakiś dom dziecka a forumowicze zebraliby podarunki dla dzieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Taki mikołaj to skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Przylazł dzisiaj do mnie z rana grubas taki jeden w czerwonej czapie i z białymi wąsami. Jakieś dzwonki dzwoniły na podwórku i rogacizna parskała, ale bałem się wyjrzeć. Grubas nagle pojawił się w pokoju, ani me ani be ani nawet pocałuj mnie w de, tylko obcesowo wtrynił się do mojego skromnego warsztaciku i zaczął jakiegoś woblera ogromnego strugać. Z mojej balsy! Mamrotał coś że to na prezent dla dzieciaka, oczywiście jeśli mu wyjdzie. Podobno początkujący z niego lurebuilder i nigdy do końca nie potrafi przewidzieć efektu. Z tego wszystkiego zamiast pieniądze od rana zarabiać, siedzę w chałupie i pilnuję grubasa. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez skippi66 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Super idea. Sam coś chetnie od siebie dorzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Koledzy.Są chętni na bycie Mikołajem, dostałem zapytania prywatnie i już znalazłem rozwiązanie dla tej sytuacji. Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami ( ma rzeczywiście chęć podarować jakiś prezent) niech pisze na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Przekażę do wiadomości jednego typa, który ma trzech synalków, a każdy z nich ryby chce kłuć. Co w tym najgorsze, to nie chcą ich zabijać, jak należałoby, tylko cieszą się okrutnie z cierpienia tychże rybek, jak je wypuszczają. Nie rozumiem tego, ale niech tam gnojki dostaną coś od świętego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Za parę godzin będzie wpis podsumowujący, chociaż myślałem na początku, że będzie jedynie jednozdaniowa informacja typu - paczka wysłana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Panie i Panowie. Każdy ma jeszcze szansę przyłączenia się do akcji zaczętej przez kolegę @Joker i zostać Mikołajem. Myślę, a w zasadzie to jestem pewien, że nie jeden list nasz Mikołaj dostał i fajnie byłoby gdybyśmy choć troszkę Mu pomogli.Wskazówki jak i co są w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Już piszę co i jak więc nie rozpędzajcie się koledzy. Chwila cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ho, Ho, Ho, rzekł Mikołaj i poszedł na stronę, bo go pęcherz uciska. Tak naprawdę to nie miałem bladego pojęcia czy mój Mikołaj dostanie jeden List, sto, czy żadnego. Zanim cokolwiek dostałem na skrzynki dla swojego Mikołaja, bardziej śmiali koledzy rozpisali się tutaj o wielkiej akcji, o tym by dzielić, mnożyć i rozdawać, bo na pewno jest wielu potrzebujących. Myślę, że macie rację koledzy. Może ich być wielu. Rzeczywistość jednak jest bardziej prozaiczna, a myślę, że daje też dużo do myślenia. Mój Mikołaj nie chciał szumu wokół tej jednej małej paczki. Owszem założyłem dla niego ten temat, ponieważ chciał dać coś komuś, kogo kompletnie nie zna. Ot tak po prostu. I to jak kończy się ta akcja jest dla mnie bardzo ciekawą historią. Otóż koledzy, jeszcze do piątku zgłosiło się do mnie więcej Mikołajów z prezentami niż wpłynęło Listów do Mikołaja. Dopiero wczoraj wieczorem doszedł List, który zrównoważył ilość prezentów. Czyż nie ma w tym magii? Nie ma więcej szczerze zainteresowanych prezentem, niż samych prezentów. Jestem przekonany, że "sztuczne" publiczne nakręcenie akcji nie dało by takiego rezultatu. To oczywiście moja subiektywna ocena, jednak tak myślę. Każdy Mikołaj i każdy nadawca Listu są jakby sobie pisani. Połączyła ich chęć dania czegoś dobrego dla jednej tylko osoby. Bo wiecie co. Nie da się zrobić dobrze wszystkim, ale dla jednej osoby zawsze sprawi to różnicę. Mój Mikołaj szczególnie chce podziękować innym Mikołajom, którzy przesłali do mnie swój akces do bezpośredniego włączenia się w tą jednorazową akcję. Chcę też im przekazać, że pozwoliłem sobie ich zapamiętać i może szepnę coś do ucha Wielkanocnemu zającowi Dziękuję też tym, którzy pomogli odnaleźć adresatów Listów, dzięki czemu jest też ktoś z poza Forum. Dziękuję w imieniu Mikołaja za wszystkie listy. Jest bardzo rad, że ma więcej miejsca w pudełkach na kolejne przynęty. Dziękuję Moderatorom za podpięcie tematu na ten mijający tydzień. Dziękuję wszystkim, którzy radośnie odnieśli się do takiej formy wspierania młodych wędkarzy z zacięciem Paczka od mojego Mikołaja wyjdzie jutro. Mam nadzieję, że inne również. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi