bigos Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Odradzam rozpoznawanie/nazywanie ryb lososiowatych ,,po kropkach i kolorach''. Mozna sie przejechac. Salmo trutta to jeden z najbardziej zroznicowanych genetycznie kregowcow...A to oznacza ,,cuda wianki'' w kwestii morfologii. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Amen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 "Morskiego Oka" dotyczy kategoryczny zakaz połowu. Morskiego Oka tak,ale przełomu Dunajca już niestety nie (choć to też park narodowy).Kilka razy ( w tym roku ), jadąc rowerkiem trasą Czerwony Klasztor - Szczawnicawidziałem wędkujących i nie byli to kłusole,mieli pozwolenia wydane przez dyrekcjęparku. Polecam w/w trasę. Można trafć na moment żerowania Głowatki. Wrażenia gwarantowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Panowie jaja chyba sobie robicie w tych dewagacjach co to za rybka.Ani to trotka a ani potok poprostu wyżarty teczak.Trafiaja się takie na Czorsztynie.Gdzie ty tam widzisz tęczaka trochę tęczaków w życiu złowiłem ale nawet przez sekundę mi nie przyszło do głowy że to tęczak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Kształt i kolorystyka świeża czy nie to 100 % tęczak.Ani troć ani potok nie ma kropek na płetwach nie wspomnę już o kształcie pyska charakterystycznym dla tęczaków.Oj ,nie znamy się na rybach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A może ktoś rozpozna ,,po kropkach'' co to za ryba? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja wiem ,ja wiem to przecież jest linopstąg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 ,,Tinca trutta'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 nie bardzo wiem , gdzie to wstawić, ale wprost powaliła mnie różnorodność w jednej i tej samej rzece 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Żadne dziwy na wielu rzekach w Słowenii. W jednej rzece potoki, tęczaki, marmurki (lub głowatki jak od strony Alp) i cała gama hybryd, a do tego lipienie, klenie i brzany. Wszystkie pływają jak w akwarium i w każdej możliwej kombinacji kolorystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 nie miałem okazji tam być, więc dla mnie to zaskoczenie , ale miło się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 U mnie na rzece, oczywiście w Polsce na odcinku górskim występują potoki, tęczaki, lipienie i palie się zdarzają, a na nieco niższych odcinkach występują kelty troci oraz klenie i jazie ale te już na nizinym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) a tam gdzie łowię (pomijając uciekinierów z hodowli - rzadkość), to potoki jak od jednego pędzla (w jednej rzece) i nic więcej nie ma, kolorystyka zmienia się tylko minimalnie w ciągu roku Edytowane 19 Lutego 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 U nas tez nie jest źle ,potoki,duńczyki,tęczaki,palie na jednym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 a tam gdzie łowię (pomijając uciekinierów z hodowli - rzadkość), to potoki jak od jednego pędzla (w jednej rzece) i nic więcej nie ma, kolorystyka zmienia się tylko minimalnie w ciągu rokuMoże skąpa pula genetyczna (jedna para ???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino998 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Duńczyki a cóż to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Cześć, kolega złowił i wypuścił 2 ryby. Mi wyglądają na pstrągi, mu na trocie. Czy jesteście w stanie pomóc ty rozstrzygnąć nasz spór? Poniżej zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dusiołek Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Trocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Trocie fit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Mu ma rację. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Mu ma rację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Pstrągi różnią się umaszczeniem żyjąc w tej samej rzece. Chyba ważniejsze jest to, gdzie złowił te ryby i czy miały szansę na dotarcie tam z morza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Dlaczego te ryby nadal są tak wygłodniałe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Pstrągi różnią się umaszczeniem żyjąc w tej samej rzece. Chyba ważniejsze jest to, gdzie złowił te ryby i czy miały szansę na dotarcie tam z morza. Mu miał rację;-) a rybki mają otwartą drogę do morza. Wygłodniałe to fakt ale lepiej niech zostaną w tej czystej rzece bo w morzu mimo większej ilości pokarmu woda jest gorszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Może troć jeziorowa, która co prawda nie wygląda na tarlaka,ale poczuła zew natury i weszła do rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi