Skocz do zawartości
  • 0

Jaki kołowrotek do szczupakowania?

mar555

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aneksowo bo wiele o tym napisalem (wrzuc w wyszukiwarke)...musisz kupic kolowrotek, ktory nie zostal wprowadzony na nasz rynek.

Moje typy: jezeli szzcupaczki to daiwa tierra, jezeli szzczupaki to penn slammer 360.

Duzo zalezy od tych 30g na kiju... :D ..na ile to jest rzeczywiscie 30g..od tego bedzie zalezec wielkosc tej tierry ale bedzie sie krecic wokol modelu 3000(+-)

Gumo

• 0

Nie wiem, czy jest mlynek na szczupaki, czy na sandacze, czy tez na klenie. Na takie drobiazgi wyciagalo sie metrówki, bys sie zdziwil...trwaly ma byc. No i ma sie ladnie balansowac wagowo z kijem, inaczej raczka spuchnie od rzucania.

Tylko gdzie sa te szczupaki...juz tylko szczupaczki pozostaly, wiec zadna ciezkozbrojna jazda sensu ni ma.

• 0

odką kupiłem spro red arc 30100 czy jakoś tak byłem jego zagorzałym zwolennikiem i napewno jest lepszy od szimaniaka w swojej klasie ale ostatnio sprowadziłem ojcu oryginalną Daiwe Exceller 2500 i jestem pod wrażeniem tego kołoworotka naprawde pierwsze wrażenie jest zabójcze :D :huh:

• 0

penn slammer 360.

Gumo polecal Mi ten mlynek i jak bym mial dzis cos kupywac to chyba tylko ten .Dam -posypal sie w mak ,okuma padla jak mucha .

A tak na marginesie ostatnio znalazlem sposub na testy czy pociagnie czy nie a mianowicie .Trzymajac za szuplke i korpus ,obracam korba przy czym szpulka stoji w miescu a ja krece korbka.Jak czuje luz na korbie i cos zaczyna rzezic to raczej sie nienadaje na oster lojenie .Kolega po kiju Daniel stary wyga w dziedzinie troci i lososia ma cos o nazwie infinity ,w reku cacy .Moze tylko cena mniej :wacko: cacy.

Ja do lekkiego spiningu jade juz 4-rok shimano SYMETRE 2500FI -A DO TEGO KIJEK ABU -agenda AES 70-2M 10-30 gram dlugosc dwa z chakiem ,tytanowe przelotki super korek calosc zestawu 400zl .Tym zestawem przeoralem na trola wzdloz i w rzez kilka jezior i nawet niepisnal a w mlynku za olej sie gotuje wiec odkrecam srube i czasem dolewam .Smialo mogie polecic :D

• 0

slammer to i 260 na zebacze wystarczy, ale jest jeszcze jeden nowy mlynek na rynku, mile zaskoczenie ze strony ABU, rozmiar 704 :D

http://www.abugarcia.com/prod.php?k=78556&sk=50041&p =PURC701LX%20(1130455)#zoom-/dimg/fc38e5a06982c44e2036b1a3f2 cff79f.jpg

bylbym zapomnial okuma VS 4000 tez jest warta ogledzin i jeszcze tica taurus ;)

• 0

Gdybym mial kupic i miec 1szt kreciola to Penn Slammer 360. Bardzo mocny, i mozna uzyc i do szzcupakow, do troci, do boleni, na nasze sumy tez da rade.

Przy swojej mocy zachowuje jednak ten łut finezji.

Tak, nie ma wstecznego, zapewne z powodu wzmocnienia konstr. i jej uproszzcenia.

Pare razy juz go widzialem jak pzrewijal sie w filmach na discovery...wytrzymalosc, prostota, bezawaryjnosc przy duzych obciazeniach...wymarzony na lodz, na saltwater...a jak dobry na saltwater to tym bardziej na szczupaki.

Z innych wad, jak wiekszosc kolowrotkow na saltwater nie ma zapasowej szpuli.

Gumo

• 0

Slammer 360 to rzeczywiście dobry, mocny kołowrotek. Ja mam wersje aktualnie produkowana (made in china) i poki co sprawuje sie bez zarzutu... na tyle dobrze że dokupiłem drugą szpulę (oryginalnie sprzedawany jest z jedną).

Jedyne moje zastrzeżenie do młynka jest takie że szpula jest 'oldskulowej' konstrukcji i nie warto nawijac na nia do konca tylko pozostawic spory margines widocznego kołnierza bo inaczej plecionka moze spadac i moga robic sie splatki. Daiwy na pewno lepiej układaja linke na szpuli.