Skocz do zawartości

Multik ABU Ambassadeur 6500 CS ?!

elpojo

Rekomendowane odpowiedzi

Mój znajomy wyszperał w piwnicy multik ABU Ambassadeur 6500 CS MAG-ELITE Made in SWEDEN dla leworęcznych. Ja niestety jestem zielony w jerkingu, chciałbym więc Was prosić o pomoc. Pod jakie łowienie nada się ten multik, może jest tylko reliktem minionego wieku, w skrócie-jaka jest jego wartość użytkowa i materialna.

.

post-1203-1348913855,4913_thumb.jpg

post-1203-1348913855,5653_thumb.jpg

Z tym, ze on jest na lewa lape to chyba lekka przesada, przeczy temu jego oznaczenie - leworeczne maszyny, glownie roundy w abu mala w nazwie na koncu 1nke. Poza tym umiejscowienie blaszanego pustu tez nie wskazuje na jego leworecznosc... No chyba ze ktos go chce zamontowac pod kijem

W USA multiki L to dla leworencznych.

U nas R to dla leworencznych. - jakis kolaps Embarassed

Ja mam podobnego Abu bez jedynki w koncu (czyli prawy) chociaz jestem praworenczny. Bardzo mi jest wygodnie. Rence pracuja na przemian i nie mencza sie nadto, nawet po calym dniu jerkingu.

kurde znowu wychodzi na to, że jestem inny. ja mimo tego, że jestem leworęczny korbke multika trzymam... właśnie lewą łapką :blush::blush::blush:Embarassed

Widać wędkarsko jesteś praworęczny :mellow:

i ta mysl wydaje mi się najciekawszą w dniu dzisiejszym :D

Sliczny mlynek .

Co jak co ale czas robi swoje i nowe modele ktore firma wypuszcza w niesamowitym teopie .

A tu prosze bardzo klasyka zawsze wieczna B)

Smarowanie swoja droga ale w instrukcji stoji jak wol -po kazdym uzytkowaniu oplukac pod kranem . :mellow:

Oplukac pod kranem to chyba tylko dla wody slonej. Dla rzecnej to wystarchy raz w pol roku rozebrac i zebrac.

Ale jak w instrukcji pisza -wiec plocze i pocuje po kazdym lowieniu .

Tu ten mlynek kosztuje okolo 600zl

jest to idealny młynek do długich dystansów rzutowych - surfcasting itp.

być może nawet do rzutów zawodniczych?

Tu zazwyczaj czesza nim na ciezkie jeki albo jako trociowy do 3-4 m wedki nie w spominajac o trolu gdzie wlasnie ten model i kolor jest bardzo popularny .