dragon@ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 A więc mam taki dylemat w przyszłym sezonie jeżeli uda mi się zakupić Catane ul 1-11 gram chciałbym do niej założyć plecionkę 0,10 mm. Zastanawiam się czy w kijku z tej półki cenowej po jakimś czasie w przelotkach nie zrobi się tzw"rowek". Wiem że był gdzieś temat o tym ale chyba nie dotyczył w/w zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Plecionka pewnie drozsza od kija... wykuzuj poza kijami z plasticznymi przelotkami jeszcze rowka nie widzialem. Ps pewnie znajdziesz kilka kijow ul lepszych jak catana. Tzn nievwidzialem noqych catan ale te stare mialy poziom jak kije z bazaru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Catany nie polecam ale plecionka nie zrobi wrażenia na przelotkach Używałem kongera przez 3 sezony z pletką 0,10-0,18 i zero śladów zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Czytałem trochę o niej i ludzie w miarę dobrze o niej pisali, chodzi mi o długość 210 cm. W takim razie będę spokojny Panowie a co w tej cenie lepszego znajdę i długości 210-220 ? I nie-wklejanka Manniek66 przy jakim kongerze? Edytowane 2 Grudnia 2013 przez dawidzcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Cros max 270 cw up 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesonyx Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Cros max 270 cw up 30Żart na poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Żart na poziomie. Nie rozumiem...o co Ci kolego chodzi ? Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 1. Shimano catana cx 210UL 2. DAIWA Sweepfire Ultralight Spin 2,10m 2-7g 3. MITCHELL PRIVILIGE PRO UL SPIN 212 / 2-6 GR Która pozycja według was jest najbardziej przyzwoita? Chodzi ogólnie o wędkę jej wykonanie, zachowanie się wad wodą i przyjemność łowienia- przeznaczenie okoń. Czy naprawdę ta Catana jest taka zła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Szału ni ma Krótko: stara, niebieska seria była zła obiektywnie, nawet za te grosze które kosztowała. Nie radzę ryzykować, bo raczej nowa seria nie jest lepsza. To jakiś kompozyt z zerową dynamika i sprężystością. krowi ogon. Miałem to w rękach (kolega się skusił), nawet łowiłem tym chwilę, naprawdę stracone pieniądze. Może coś używanego na Alle? Z tej półki cenowej czasem Mikado ma nadspodziewanie dobrze pracujące patyki, na tę firmę zwróciłbym uwagę w pierwszej kolejności mając ok. 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Tylko że ma to nie być wklejka A ta DAIWA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 smokwelski miałeś w ręku tą nową wersję CX ? 210 - 1-11 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Mikado to nie tylko wklejki. wersji cx nie miałem w łapkach, ale nie spodziewałbym się rewelacji. Shimano za te pieniądze to padlina, adekwatna do wyrobów mniej zanych marek za połowę tej kwoty. Zresztą ogólnie Shimano nie ma ciekawych patyków (z wyjątkami oczywiście, niektóre Beastmastery udane były, Diaflex, no i może półka Lesath, Aspire, tych nie macałem, ale cena zniechęca). W Daiwę tez bym nie celował. W tym przedziale to chrust z przelotkami z plastiku. Jeżeli miałbym radzić to coś z Robinsona, Mikado, nawet Jaxona będzie zwykle lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) dzięki za odpowiedź, jakoś mnie i tak ciągnie do tej catany. Może ktoś jeszcze się wypowie na ten temat poleci jakiś konkretny model tego typu wędki ? Edytowane 3 Grudnia 2013 przez dawidzcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Może ktoś jeszcze się wypowie na ten temat (...) wpraw nogi w ruch i idz do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 akurat w sklepach które mam w najbliższym mieście ciężko o takie wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 moze jest latwiej o inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 jeżeli chcesz wklejankę to w tych pieniądzach tylko Mikado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Sprawdź, jeśli masz taką możliwość, robinsona. Choć obecnie łowię innymi trochę wędkami to do tej pory leżą u mnie wędki ze starej serii Elite-hi-cośtam. Co prawda już nie do dostania ale jak na swoją cenę, a kosztowały w granicach 100 zł. to super się sprawowały. Teraz czekają jak dopadnie je mój synek . Odpuściłbym daiwę, shimano, są to firmy, których dobre produkty zaczynają się dopiero przy wysokich cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 chodzi o to żeby NIE była to wklejanka! właśnie o to chodzi że stare kijki są darzone sentymentem i ciężko cokolwiek znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 @dawidczy w twoich okolicach na prawde nie ma sklepu, ktory prowadzi np. kongery albo jakies savage gear? nie chce mi sie wierzyc oczywscie, mozna nadal lizac cukierki przez zmarznieta szybe, ale mysle, ze to nie ma wiekszego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) pitt owszem kongery są i inne firmy które nie mają w swojej ofercie kijaszków o których pisałem a savage gear kosztuje a chyba napisałem wyraźnie o co chodzi Krótkie NIEWKLEJANKI jeszcze znalazłem takie coś : cormoran-red-master-ul-2-10m-1-9g jeżeli mielibyście wybrać któryś z tych 4 co byście wzięli? Edytowane 3 Grudnia 2013 przez dawidzcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 dobrze zrozumialem? konger nie ma w ofercie niewklejanek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Masz rację Dawid, Pitt się nie zna On tylko Ci chce dogryźć... więc nie słuchaj rad jego i kup przez neta to co ci polecą inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 w tej cenie Iri Lucky w długości 240 lecz nic krótszego Tomasz es nawet nie będę odpisywał na Twój post bo szkoda mi klawiatury :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 no tak, ale konger to byl tylko przyklad ... jest przeciez duzo innych ... no chyba, ze chcesz koniecznie uslyszec, ze wedka wybrana przez ciebie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi