misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na tym forum i chciałbym zaczac łowienie castem ,lecz mam kilka pytań co do długości wędziska i jego cw. Bede łowic z brzegu,celem beda szczupaki na gumy i woblery do wydania mam ok 500zł nie mam mozliwosci poogladac wedek ani multikow na zywo a chciałbym zeby takim zestawem dalo sie rozpoczac nauke łowienia castem. Mam swój typ jednak chcialbym przed zakupem poznac opinie fachowcow czy da sie na to łowic:) http://allegro.pl/abu-garcia-vendetta-spin-240-10-30-gr-killer-i3760222669.html?source=mlt http://allegro.pl/abu-garcia-pro-max-2-lh-multiplikator-i3737044935.html Chcialbym aby sprzet był nowy. Mam pytanie czy długosc 240cm bedzie odpowiednia? i czy cw 10-30 bedzie ok? tzn. czy wedka bedzie pracowac pod ryba, czy nie bedzie za sztywna? Prosze o pomoc lub inne propozycje sprzetu.Z góry dziekuje za poświecony czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Kij który wybrałeś nie ma "pazura" jeśli chcesz się uczyć, ja bym polecił jednak używany set i ogólnie poczytaj na forum bo jak się domyślasz takich tematów było całe mnóstwo. Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Szczerze powiedziawszy to jeśli nie chcesz się od razu zniechęcić do castingu , powinieneś trochę głębiej sięgnąć w kieszeń .Za jakieś 800 zł. Łatwiej by było skompletować sensowny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 sorki pomyłka to ten linkhttp://allegro.pl/2014-abu-garcia-vendetta-cast-802m-243cm-10-30g-i3750788870.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Wiem ze cud to nie bedzie ale czy dało by sie na tym zestawie polowic? Bo ciezko bedzie mi dozbierac do 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Ja bym zaczął od tego: http://bass-sklep.pl/multiplikator-shimano-citica-201-g6-l-h.html... Wprawdzie to wersja G, ale jak za tę kasę to chyba warto... i za stówkę szukał kija (choć proponowałbym ciut dołożyć)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Chce sie nauczyc łowic multikiem a niektore ceny sa astronomiczne wiec chcialem złozyc jakis zestaw do nauki na rok moze dwa i wtedy wiedzac czego konkretnie mi potrzeba kupic juz cos pozadnego:) Macie moze jakies propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dzieki jak ogladałem to shimano to kosztowało chyba ok500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 A co myslicie o tym kijku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 To co podałem wyżej... biorąc multik zwróć tylko uwagę którą ręką chcesz kręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Kijka nie znam, ale wydaje mi się, że coś gdzieś już było o tej serii na forum... mogę się jednak mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Multik na lewa reke napewno tak juz sie przyzwyczailem:) a mozesz mi polecic jakies inne sprawdzone wędki takt do ok250zł zastanawiam sie jeszcze czy dozbierac na okume black rock do 35gr ma pozytywne opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 http://bass-sklep.pl/wedka-okuma-black-rock-spin-218-10g-duplikat-1-10060.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Czy ta okuma z schimono byla by dobra do nauki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 zacząć od tego:http://jerkbait.pl/topic/31653-s-dragon-fatso-jerk-cast-zmiana-ceny/http://jerkbait.pl/topic/32111-abu-classic-c4-5601c4-nowy-380z%C5%82-abu-toro-winch-61-500z%C5%82/http://jerkbait.pl/topic/32123-s-kijek-team-dragon-daiwa-procaster/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Nie wiem, dlaczego musisz mieć nowy sprzęt. W cenie 500 zł nie kupisz dobrego (a przynajmniej będzie Ci trudno). Kijek, który sobie upatrzyłeś możesz wziąć, ale dalej za 280 zł nie kupisz przyzwoitego multika, nowego. A wypadałoby jeszcze za coś kupić dobrą plecionkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Chcialbym aby sprzet był nowy. Mam pytanie czy długosc 240cm bedzie odpowiednia? i czy cw 10-30 bedzie ok? tzn. czy wedka bedzie pracowac pod ryba, czy nie bedzie za sztywna? na te pytania odpowiesz sobie sam z latwoscia, najlatwiej bedzie pojsc do sklepu i zamierzony kij wziasc do reki i obmacac Nie wiem, dlaczego musisz mieć nowy sprzęt. W cenie 500 zł nie kupisz dobrego (a przynajmniej będzie Ci trudno). nic dodac, nic ujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ja kupiłem używany multik - shimano citica za 200zł i do tego kijek Team Dragon za 100zł, więc zostałoby Ci jeszcze dwie stówki na plecionkę i kilka flaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Okuma Black Rock + Team Dragon HS200IL bedziess musial dolozyc z 5 dyszek ale masz wszystko nowe ... Z uzywek Dragon Guide Select + Abu Garcia Revo S i zostanie Ci na flaszke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Tylko z kupowaniem używki sprawa jest utrudniona bo nowi mają przecież miesiąc karencji na giełdę. ( utrudniona ale nie niemożliwa - można się dogadywać przez Priv. albo poprosić o Priv z ofertami od ludzi mających sprzęt na zbyciu ) Nawiasem mówiąc Miśku. Lepiej kupić używany ( nawet kilkuletni ) sprzęt dobrej klasy , niż nówkę na gwarancji. Ten pierwszy i tak dłużej i lepiej ci pozłuży. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jakbym szukał - brałbym i się nie zastanawiał. Jak nie przypasuje to sprzedasz. http://jerkbait.pl/topic/32123-s-kijek-team-dragon-daiwa-procaster/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Sezon się kończy wiec zastanów się czy warto na siłę i szybko coś kupować. Do maja odlożysz drugie tyle kasy i kupisz coś porządnego. A jak "chęć miecia" silniejsza to bierz zestaw co Maciek zapodał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek31 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dzieki panowie za rady i propozycje Jak to mowia, posłucham mądrzejszego I poszukam w sprzecie uzywanym lub za nie kupie narazie tylko multika a wedke z czasem zalezy czy sie cos trafi musze przemyslec wszystkie propozycje. Jeszcze raz panowie wielkie dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Potrafi się zachować ten nasz nowy Misiek .Prawie na 100% to nie nowa inkarnacja Lupusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Lepiej.kupic dobra uzywke niz jakis.nowy plastik i tylko sie denerwowac. Ten moj zestaw co polecali juz nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi