Skocz do zawartości

Zestaw castingowy do 500zł

misiek31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na tym forum i chciałbym zaczac łowienie castem ,lecz mam kilka pytań co do długości wędziska i jego  cw. Bede łowic z brzegu,celem beda szczupaki na gumy i woblery do wydania mam ok 500zł nie mam mozliwosci poogladac wedek ani multikow na zywo a chciałbym zeby takim zestawem dalo sie rozpoczac nauke łowienia castem. Mam swój typ jednak chcialbym przed zakupem poznac opinie fachowcow czy da sie na to łowic:)

http://allegro.pl/abu-garcia-vendetta-spin-240-10-30-gr-killer-i3760222669.html?source=mlt

http://allegro.pl/abu-garcia-pro-max-2-lh-multiplikator-i3737044935.html

Chcialbym aby sprzet był nowy. Mam pytanie czy długosc 240cm bedzie odpowiednia? i czy cw 10-30 bedzie ok? tzn. czy wedka bedzie pracowac pod ryba, czy nie bedzie za sztywna? 

Prosze o pomoc lub inne propozycje sprzetu.

post-55698-0-94843300-1386022582_thumb.jpeg

post-55698-0-51092000-1386022598_thumb.jpeg

Z góry dziekuje za poświecony czas:)

Nie wiem, dlaczego musisz mieć nowy sprzęt. W cenie 500 zł nie kupisz dobrego (a przynajmniej będzie Ci trudno). Kijek, który sobie upatrzyłeś możesz wziąć, ale dalej za 280 zł nie kupisz przyzwoitego multika, nowego. A wypadałoby jeszcze za coś kupić dobrą plecionkę.

• Like 1

Chcialbym aby sprzet był nowy. Mam pytanie czy długosc 240cm bedzie odpowiednia? i czy cw 10-30 bedzie ok? tzn. czy wedka bedzie pracowac pod ryba, czy nie bedzie za sztywna?

na te pytania odpowiesz sobie sam z latwoscia, najlatwiej bedzie pojsc do sklepu i zamierzony kij wziasc do reki i obmacac

Nie wiem, dlaczego musisz mieć nowy sprzęt. W cenie 500 zł nie kupisz dobrego (a przynajmniej będzie Ci trudno).

nic dodac, nic ujac :)

Tylko z kupowaniem używki sprawa jest utrudniona bo nowi mają przecież miesiąc karencji na giełdę.

( utrudniona ale nie niemożliwa - można się dogadywać przez Priv. albo poprosić o Priv z ofertami od ludzi mających sprzęt na zbyciu )

Nawiasem mówiąc Miśku. Lepiej kupić używany ( nawet kilkuletni ) sprzęt dobrej klasy , niż nówkę na gwarancji. Ten pierwszy i tak dłużej i lepiej ci pozłuży.

Edytowane przez samwieszkto

Dzieki panowie za rady i propozycje :) Jak to mowia, posłucham mądrzejszego :) I poszukam w sprzecie uzywanym lub za nie kupie narazie tylko multika a wedke z czasem zalezy czy sie cos trafi musze przemyslec wszystkie propozycje. 

Jeszcze raz panowie wielkie dzieki za pomoc :)