Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Planuje kupic jeszcze jednego kręcioła do wklejanki. Uzywac z nim bede plecionek 0.08-0.12. Na oku mam kilka modeli:- Shimano Twin Power XT 2000- Shimano Ultegra 2000 JDM- Daiwa Caldia 2500 Co byscie wybrali z powyzszej trojki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 pod te 0.08 to chyba z kilometr podkladu pojdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 czemu takie zabytki chcesz?? nie wolisz coś nowszego?? z tej 3 posiadam xt w rozmiarze 4000... kręci poprawnie najwyżej, ale za to układa plecionke wzorowo!! nie wiem jak dwa pozostałe ale jeżeli szukasz kołowrotka na dożywocie to xt napewno wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 jak już chcesz staruszka to szukaj takiego z płytką szpulką, z tym że biomki, ultegry i twinki ze szpulką S robili chyba od roku 1998 więc xt odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 a czemu wy się tego podkładu tak boicie?? wole mieć podkład niż 100 żyłki tylko, zawsze jak nad wodą zerwiesz 50 metrów to mając podkład jeszcze w miarę połowisz, a na szpuli match wracasz do domu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) No jest wlasnie tez na alledrogo Twin Power S z plytkimi szpulami. Ogolnie nie upieram sie przy staruszkach. Bardziej zalezy mi na dobrym hamulcu, wzorowym nawijaniu plecionki i niskiej masie, co przy starszych konstrukcjach niestety nie idzie w parze - wszystko to krecioły 270-290g. Najchetniej wyrwalbym w dobrej cenie Rarenium CI4 lub Stradica CI4 i po sprawie Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 no właśnie o rarku miałem ci pisać, sam taki chciałem, ostatnio na allegro poszedł roczny za 360 złotych... w rozmiarze breloczka niestety (1000) i dlatego nie trafił do mojej okoniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) 1000 to faktycznie miniaturka. Sam mam 3000 i jest optymalny. Takiego samego (lub 2500) bym wlasnie wzial Ale nie ma w sensownej kasie... Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ja 1000 bym osobiście nie kupił też.. mam daiwe regal z1500ia, mała i ciężka dosyć ale za to użyta od momentu zakupu tylko raz i na sprzedaż jak chcesz a jak sprawa z kolegą co miał wysłać rarka?? załatwiłeś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Niestety nic nie zalatwilem. Kolega siedzi w Niemczech. Sprawa zgloszona na Policje i do Kancelarii Prawniczej. Niestety musi najpierw wrocic do Polski, zeby mu sie wzieli za dupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Cześć TomekO jakiej cenie myślisz za tą małą ciężką i raz użytą Daiwkę 1500?PozdrawiamAlek Edytowane 3 Grudnia 2013 przez platynowłosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 kurde ciężka sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 No wiem,dlatego, kurde, pytam jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ciężka sprawa dla żbika z tym kolesiem co mu wała zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Mam Caldię z tych pierwszych JDM, w rozmiarze 2500. Według mnie bardzo fajny kręcioł na lekko a zarazem dosyć mocny. Kręci i nawija bardzo dobrze. Nową Caldię miałem w rękach w sklepie i grosza bym za nię nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 @tomekpodkladu sie nie boje, ale od tych 0.08 zgroza powialo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekoko Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Do tego samego celu zakupiłem w listopadzie na forum Daiwa Tournament X 2500SiA, do kija zamówionego na ebay. Kij doszedł później niż kołowrotek i bardzo mi się podoba, tyle że jest to wersja do casta , więc kołowrotek jest do wzięcia, tyle że waga 280gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Jak coś mam na zbyciu Daiwy 2500 , 3000 JDM JAPAN , napisałem wiadomość Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Shimano Twin Power XT to epoka "przed plecionkowa" (1995).Akurat model 2000 nie był najlepszy w te klocki. 3000 XT i4000 XT już tak. To co z czystym sumieniem mogę polecić to TP, 2500 Mgs. Nawija bardzo ładnie,lepiej niż wielenowych konstrukcji ,waży ok 230gr. Jest trwały i można go kupić w niezłej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Mam w tej wielkosci modele: TP 2500FC, Rarenium CI4 3000 i Biomaster 2500MgS.Na TP 2500MgS nie wchodzi 150m plecionki 0.08m (te same szpule sa od Biomastera 2500MgS), tak wiec 0.12 to juz mniej niz 100m. A nie usmiecha mi sie ciąć nowych plecionek i zostawiac po 20-30m, ktore do niczego sie nie przydadza. Budzet jaki moge przeznaczyc to 400, max 450 z wysylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Z tymi plecionkami to ciężko się połapać TP 2500MgS mieści : 120m żyłki 0,18. 0,15 wchodzi 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 A plecionki 0,08 to raz wejdzie 200 a raz 150m... wszystko to probabilistyka. No i jak tu porównywać Cladie 2500 i Szimano 2000? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Nawinalem 150m plecionki Dragon Pro Guide Ultra Lite 0.08 na Biomastera 2500MgS i bylo o jakies 15-20m za duzo. Dragona Pro Guide Vision 0.12 jakies 120m bylo zdecydowanie za duzo. Za to zylki 0.14 150m jest praktycznie w sam raz. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 A w tych pieniążkach nie lepiej sprawić sobie jakiegoś Arc'ia od Spro w odpowiadającym kolorze(Black/Blue/Red)? Mały model jakiś(np. Black 8200). Daje radę z żyłką i plecionką, solidnie wykonane, a mocy aż nadto, jak do lightowego łowienia. PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 no to juz teraz wiadomo ... chyba? ... jak bardzo 0.08 jest to, plecione, 0.08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi