skiner Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Darku pozwól, ze i ja przedstawię Ci pewną okoniową propozycje, ma kilka oksoniowych patyków (jest i mikros, znam i tango)widziałem, trzymałem kilkanaście drożysz i możliwe, ze lepszych okoniówek ale niestety na nic innego sie bym juz teraz nie zamieniłmoja ekonomiczna propozycja to: Konger Equs Rapier 185; 200; 225 waga wędki od 65-98g PSosobiście mam 225 spokojnie wyciąga szczupaki do 60cm (i nawet nie zająknie ) Edytowane 4 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 witam ja jakieś 2 miesiące temu zakupiłem sobie kijek pod okonia JAXON-VARIANT PRO,długość 2,40 c.w.2-12g i jest bardzo czuły,szczytówka pokazuje mi najdelikatniejszy dotyk ryby w paproszka na kilkugramowej główce,naprawde polecam,pozdrawiam VOJT@S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Moze Daiwa Megaforce Jiggerspin, 220cm do 9gram lub 240cm do 14gram.Kolega takiego używa i parę dużych szczupaków jako przyłów wyciągnął.Tania, sprawdzona wklejka w cenie 150-175zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 WOjti nie ukrywam że Twoja propozycja mnie najbardziej ciekawi w najdłuższej wersji :-) pozostałe patyki które koledzy opisują kojarzą mi się najbardziej ze sztywnymi paktykami w których pracuje jedynie część szczytowa a mnie bardziej interesuje tzw Witka a rappier bardziej mi na nią pasuje ;-) Wojti a kojarzysz jak wygląda cena tego patyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 nowy kosztuje około 360-380zł ja używkę kupiłem 2 lata temu za 240złcena moim zdaniem do przyjęcia gorzej z dostępnością (to tez o czymś świadczy, ze nikt nie che ich sie pozbywać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam Do zastosowań o których pisałeś używam kijka Okuma Black Rock.Jest to dwuskład,długośc 2,18 cw 1-10(oczywiście nie jest to wklejka )Ma nie przez każdego lubianą wolną akcję(sam kiedyś myślałem że takiej nie lubię).Łowię nim z cienką plecionką,problemów ze spadami nie miałem właściwie żadnych,właśnie dzięki temu że ma bardzo fajne,głębokie ugięcie.Z przyłowami szczupaków,takich do 65 cm(większych nie miałem)radzi sobie bez kłopotów.Obrotówkami łowić tym kijem nie próbowałem,wobki małe typu Dorado Alaska 2,5cm ogarnie ale do przynęt twardych na pewno nie jest stworzony.No i mieści się w granicach cenowych które podałeś.Podsumowując-moim zdaniem fajny patyk za stosunkowo niewielką kasę . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Black rock posiadam dłuższy i mocniejszy model ale akcja tego kija w żaden sposób nie przypomina tego czego szukam w okoniowej wykalaczce :-) chyba że lżejszy model różni się akcją o 360 stopni od starszego brata ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Za 300 na forum mozesz trafić nawet seekera. Z tańszych seryjnych mogę polecić ulx cormorana lub sg parabellum do 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Też mam mocniejszego 1,98 w jednym kawałku 3-18 i ten ma faktycznie zupełnie inną akcję.Kijek o którym pisałem wcześniej moim zdaniem podpasowałby i akcją i ugięciem pod Twoje wymagania.Jeśli masz możliwość pomacaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek N. Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Urzytkuje kija ulx 2.10 do 9g. kupiłem go na początku tego sezonu i musze przyznać że to zajebisty kijek na okonia i nie tylko myśle że na pstrąga też pełne ugięcie zero spadów miałem na nim kilka zębatych 60 plus i sporo okoni i powiem że to super zabawa na żyłce 0.14 kupiłem go za śmieszne pieniądze 230zł. szczerze polecam tą starszą serie. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez Przemek N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Tak jak Kolega wyżej posiadam Cormorana ulx 1-9 g stara seria i kijek rewelacja wyrwany za 150 zł polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Więc nic tylko zbierać zaskórniaki i szperać po giełdzie za używką z pracowni a jeśli nie to wiosną zostaje wybór między kongerem rappier, cormoran lxu lub sg na tą chwilę między tymi bym chyba wybierał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 zawsze jeszcze można zamieścić ogłoszenie w dziale kupno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 od trzech lat łowię tą wędką Cormoram Black Bull HC Sieja 2,10http://www.fishingplus.pl/product_info.php?products_id=8167wędka mało znana ale myślę że ze dwa tys okoni wyciągnęła .było też kilka sandaczy na paprochy z którymi poradzila sobie bez problemupolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 od trzech lat łowię tą wędką Cormoram Black Bull HC Sieja 2,10http://www.fishingplus.pl/product_info.php?products_id=8167wędka mało znana ale myślę że ze dwa tys okoni wyciągnęła .było też kilka sandaczy na paprochy z którymi poradzila sobie bez problemupolecamJaki realny zakres CW posiada wędka, jak wyczytałem gdzieś w jej opisie posiada 2 wymienne szczytówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) od trzech lat łowię tą wędką Cormoram Black Bull HC Sieja 2,10http://www.fishingplus.pl/product_info.php?products_id=8167wędka mało znana ale myślę że ze dwa tys okoni wyciągnęła .było też kilka sandaczy na paprochy z którymi poradzila sobie bez problemupolecam Potwierdzam słowa kolegiJa używam tego kija do łowienia białorybu i jak to mój znajomy kiedys powiedział ,, na tym kiju po braniu ryba dalej zeruje ,, Jak dla mnie kijek za takie pieniadze naprawde godny polecenia super wykończenie , ładnie trzyma rybki , waga piórkowa plus 2 wymienne szczytówki różniące sie ugieciem wiec mamy z deka wieksze pole popisuDo kijka mam podpiętego kosmicznego mikado airspace model 2008 fd + plastik 0,12 mm a na koncu przynety max 2gWzdregi do 35cm , płotki i okonie do 30 cm wyjezdzaja na tym kijku az miło Edytowane 6 Grudnia 2013 przez krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 moze dragon fishmaker - wielu znajomych go ma i bardzo chwali - choc troszke niedoszacowany jest - ale jak chcesz do 8 gram - bierz tego 1-7 i dlugosci od 1.98 do 2.75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Fishmaker to kolejny patyk który sądzę że akcją by mi nie odpowiadał - wklejka (zazwyczaj praca jedynie części szczytowej) a mi chodzi o ciepłą miękką i głęboką pracę całego blanku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Darku za takie pieniążki bierz od kopa ten kijek naprawde bedziesz zadowolonyhttp://www.fishingplus.pl/product_info.php?products_id=8167 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Fishmaker na pewno Ci nie przypasuje, bo to sztywna pała. Mialem 2szt w dlugosci 213cm z c.w. do 12 i do 18g. Oba patyki (jak i zapewne model do 7g) to mega szczytowe sztywne kije z delikatna koncowka (wklejka). A z tego co rozmawialismy to nie tego poszukujesz Zastanow sie na moja propozycja wklejki od Skałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) ja bym polecił z kijów seryjnie produkowanych kongera equsa tango lub mikrosa, sam mam 3 rok equsa tango 2.7 i nie myśle na nic innego go zamieniać http://www.okonek.com.pl/konger-wdka-equs-mikros-tango-p-368.html Edytowane 8 Grudnia 2013 przez przemas107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Dobry kijek i budżetowy to Konger Tiger Croos Max do 18 gr. parabola że hej taka ciepła akcja zero spadów, paprocha za ogonek okoń trzymał aż do podebrania. Trzeba się do niego troszkę przyzwyczaić, ale myślę że pletka 0,06 zaspokoi potrzeby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Taki mały OT. wzdręgi,okonki do x cm - a kijka na cierniki może ? -tylko bez urazy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Alex rozumiem że pijesz do propozycji bo ja nie wspominałem o żadnych wzdregach itp a pasiaczki to jedynie określenie nie mające związku z ich długością :-) patyk ma na celu łowienie Okoni w każdym rozmiarze Ale w moich okolicach najczęściej połowić można takich w granicach 15-25cm więc głównie o takich rybach myślę w ciągu sezonu trafia się kilka,kilkanaście powyżej 40cm ale taki patyk na pewno nie przeszkodzi w ich wyjęciu :-) a ciepła miękka akcja wg mnie jedynie pomoże wycholować okonia jakże często zapiętego za przysłowiową skórkę :-) Edytowane 8 Grudnia 2013 przez tyczkasport1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgadza się to, tak jak na moich wodach - okoniki takie + - 20cm,nie krytykuję - a okoń dla mnie to najwdzięczniejsza ryba na spinning,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi