Wagner Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nawet nie wiem, czy moja była "zielona". Jeśli naprawdę blank w tej serii był takiego koloru, to ja miałem brązową Jakieś 10 lat temu kupiłem w Jeżozwierzu za 250zł, czy coś koło tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Cormoran ulf 245 3-15gMoże mi ktoś powiedzieć czy ten kijek to jest wklejanka czy pełny spinn?Nie ukrywam że jego ugięcie wygląda cudnie i ciekawi mnie jak wypadnie ten nowy Savage Gear LRF przy nim.. SG niby powinien być sporo delikatniejszy ale póki co to wielka niewiadoma W sumie obie mnie bardzo interesują ale wydaje mi się że to są 2 różne segmenty jeśli chodzi o przynęty ale mogę się mylić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Cormoran ulf 245 3-15g Może mi ktoś powiedzieć czy ten kijek to jest wklejanka czy pełny spinn?Nie ukrywam że jego ugięcie wygląda cudnie i ciekawi mnie jak wypadnie ten nowy Savage Gear LRF przy nim.. SG niby powinien być sporo delikatniejszy ale póki co to wielka niewiadoma W sumie obie mnie bardzo interesują ale wydaje mi się że to są 2 różne segmenty jeśli chodzi o przynęty ale mogę się mylić? to nie jest wklejanka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brajan76 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 proponował bym okuma black rock 2.18 1-10 okoń pstrą ewentualnie pod okonia to coormoran ulx 2.25 1-9 okuma to koszt około 250zł, cormoran około 370 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 W pewnym sensie problem się rozwiązał bo trafiła się od kolegi z forum,, rapala hm55,, i to może być to czego szukałem :-) pomimo mniejszej od zakladanej długości ;-) black rock ni jak się ma do moich poszukiwań raczej ale chyba już pisałem o tym :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Tak z ciekawości tylko,bo ja też pisałem w twoim temacie o ww.Okumie,dlaczego ona ci nie odpowiada?Bo na moje to wymagania które opisałeś w pierwszym poście wątku raczej właśnie spełnia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Może bardziej sugestia po bracie którego posiadam 3m do 25gr jest to kij o bardziej szczytowym ugieciu nic cieplej akcji głęboko poddający się pod rybą i wydaje mi się ze okuma to wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 No właśnie tak mi się wydawało że nawet nie bardzo przeczytałeś to co napisałem w twoim temacie o okumie.Nie o to chodzi że chcę Cię namawiać na kij którego nie chcesz,ale trochę sie dziwię że nie interesuje Cię sprzęt który praktycznie spełnia wszystkie Twoje wymagania. PS:to nie wklejka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Z uwagi na to że kolega kupił wędkę pod siebie, pozwolę sobie podłączyć się do tematu.Planuję zakup okoniówki tylko za chiny nie mogę się zdecydować który kijek wybrać.1. Konger Equs Mikros 215\52. Savage Gear LRF 210/7Zdaję sobie sprawę, że SG to nowość 2014 i rozmawiając o tej wędce na sucho to jak wróżenie z fusów ale może jakimś cudem już ktoś ją ma.. ( w łodzi jest dostępna na zamówienie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Ja na okonie mam Sängera Super Hegene 2,10m cw do 7g,wymienna pusta szczytówka. Miękka paraboliczna akcja, krótki dolnik z ruchomym uchwytem kolowrotka. Genialna, do tego zakładam starego quicka 110n i mam zestaw okoniowo-pstrągowy . Za kij dałem uwaga 139PLN. Naprawdę polecam bo w tej cenie trudno coś porównywalnego. Wiele osób myśli że to muchówka kiedy wyciągam ją z pokrowca. Edytowane 12 Lutego 2014 przez tito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Sporo myślałem na temat swojej pierwszej okoniówki, trzeba się w końcu na coś zdecydować bo czasu już nie wiele zostało..Priorytety mi się lekko zmieniły, mianowicie planuję łowić głównie na koguty 2-5g ,kopyta 5-6cm + 2-3g i oczywiście paproszki.. od święta boczny trok na lasce 4-6g.I nie mogę się zdecydować który SG będzie dla mnie lepszym rozwiązaniem:SG LRF 2,10m 0,5-7gczySG LRF 2,44m 2-10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 SG LRF 2,44m 2-10g - na moje oko będzie bardziej uniwersalny pod te przynęty co podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik7 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 ktoś już macał jakąkolwiek długość SG LRF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Macałem na targach w Poznaniu,krótko i na szybko długość bodajże 2,10 cw. do 7g.Na szybko-kij leciutki,mimo tego że to wklejka to ma ładne ugięcie,takie "niewklejankowe".Na jakieś dłuższe oględziny przyjdzie czas jak się pojawią w zaprzyjażnionym sklepie,na targach warunków na to nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Pod te przynety ktore podales idealnie pracuje daiwa sweepfire 210 cw.2-7g super sie laduje i jeszcze zadna rybka mi nie uciekla a lapalem nawet wzdregi po 10cm. Jest to spinning nie tam jakas wklejanka. Pieknie sie ugina cienki blank jak i dolnik (trzeba sie przyzwyczaic) mam go pod okonie, wzdregi i kropki. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Wiem, że to nowość, ale może ktoś już tym pomachał: Nihonto Flash Spin Perch 235/10g?długość: 235cmmasa: 105gilość sekcji: 2długość transportowa: 124cmciężar wyrzutu: do 10gcena ok 185zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Sporo osób było zaciekawionych tym patykiem wiec może komus się przyda :-) http://fishing-test.pl/wdki/23/554 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Dzisiaj pooglądałem naprawdę ekonomiczne kijaszki. Ta seria może mieć przyszłość w cenie, śmiesznie niskiej, jak na to, co da się na szybko oblukać w sklepiku- http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-neo-finesse-spinning-g5-a3-p2149-k13631.html Edytowane 27 Marca 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Dzisiaj pooglądałem naprawdę ekonomiczne kijaszki. Ta seria może mieć przyszłość w cenie, śmiesznie niskiej, jak na to, co da się na szybko oblukać w sklepiku- http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-neo-finesse-spinning-g5-a3-p2149-k13631.htmlWygląda ciekawie ta seria.Czy te Neo Finesse to wklejka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Nie wklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Osobiście łowię Daiwą Exellerem UL, 2,40, 2-10g i nie zamieniłbym go na nic innego. Ryb nie gubi w ogóle.Nie jest to żadna wklejka czy inna proteza, bo osobiście tego typu ,, rozwiązania" mnie nie interesują, fajny szybki kijek, sporo mocy i przede wszystkim finezja w czystej postaci. Jak chcesz pisałem kiedyś test tej wędeczki to CI moge podesłać linka na PW:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ja okonie łowię Kongerem Tiger Kros Maxx do 18 gr. Ryb nie gubi cena około 110 złotych kijek wklejka około 40 cm. ugięcie pełna parabola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi