Kuba Standera Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Tak, do #8 na pewno, z tym ze to okrótna pała być może, #7 odpowiada w większosci wędek mocne jednoręcznej #10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 a ja dzisiaj miałem okazję porzucać jaxonowskim switchem w klasie 5/6 powiem tylko tyle warto nie wiem dokładnie z jaką głowica to latało ale naprawdę rzuty super fajny kijek i na pewno sobie sprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Kuba, w tym roku kingi wielokrotnie wybieraly mi po kilkadziesiat metrow podkladu, dwa razy poszlo ponad 100m, bo nie moglem juz dalej isc za ryba. U taty bylo podobnie. Ale to bylo na Alasce... W Europie mysle, ze jest realna szansa na duzego lososia w Skandynawii (na duzej rzece ryba ma sie gdzie bujac) i na Kola. Nigdy nie bylem u Ruskich, ale z tego co slyszalem od znajomych i wyczytalem w necie odjazdy po +100m sa na porzadku dziennym w okresie ciagu jesiennych lososi na Ponoi i nie tylko (takie nasze springery), a pisal o tym chocby Tarquin Millington-Drake na swoim blogu http://blog.millingtondrake.com/ (warto poogladac fotki i poczytac). W UK szansa mniejsza, ale w tym roku kolega z klubu cienko piszczal na dolnym Dee jak mu setka podkladu sie konczyla. To wszystko zalezy od lowiska, czy mozesz biec za ryba czy nie.W Polsce charakterystyka rzek nie pozwala puscic rybe za zakret, bo zaraz krzaczory i albo zatrzymasz na chama albo masz po zabawie, ale czulbym sie jak ostatni frajer gdybym stracil rybe zycia przez to, ze pozalowalem dodatkowych 50m podkladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 No właśnie Luko, szansa że coś cię zmemła tak strasznie na "naszych" wodach jest raczej zerowaAlaska, Kolski...Ale Dunajec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Jak podczepisz flisaka tuż przed Przełomem to i 200 nie wystarczy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dobre-szczególnie jak w nożyczki dublem go zawadzisz Podkład widziałem w przelotkach raptem parę razy-w Polsce to były duuże tęczaki,za granicą łososie ,niezła troć i jeden,może 2 szczupaki.Ale gotowym na więcej kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 12 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Chyba rzeka się prędzej "skończy"Gdzie może ryba pójść prawie 150m na rzece?Rozumiem, trolling po zatoce etc.Ale na Słupi etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 12 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 W takim wypadku - to i na Dunajcu bym uważal. Zapinamy pstrąga, a on - najpierw zmienia się w troć, czemu nie , później, rośnie do 13 kilo, smoltyzuje i ... spływa do morza. Potrzebujemy przynajmniej kilkaset kilometrów backingu plus do tego min 200m na morze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 btw ...mam kilka podkładów zielony vision i niebieskie trayun river100/20lbs do odstapienia...Wysłałem pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 No przykopciło i mi, nabyłem 3,5m #8 monolita z spod strzechy na razie póki co jeśli chodzi o wykonanie to jestem mega mega zaskoczony. Docelowe przeznaczenie to bolusie na mojej Wisełce i jakieś szczupaczki na płytszych "bajorach" Ale jeszcze dużo nauki i nerwów przede mną Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 No przykopciło i mi, nabyłem 3,5m #8 monolita z spod strzechy na razie póki co jeśli chodzi o wykonanie to jestem mega mega zaskoczony. Docelowe przeznaczenie to bolusie na mojej Wisełce i jakieś szczupaczki na płytszych "bajorach" Ale jeszcze dużo nauki i nerwów przede mną PozdroŚwietnie!Wielka prośba - jakbyś mogł sie dzielić wrażeniami z sezonu z muchą.Czasem foto + krótki tekst, dużo to nie zajmuje, a jest 2 kierunkowy przepływ informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Tak będzie pierwsza ryba i kolejne z tej metody będzie dla mnie ogromną radością i na pewno nie omieszkam się podzielić swoim sukcesem. W połowie stycznia kupie jeszcze odpowiednią linkę i nauki czas zacząć pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Drogą kupna nabyłem Monolith-a #7. Pierwszy dwuręczny kijek, więc w temacie DH jestem zielony jak trawa na wiosnę, ale również dołączę się i opiszę swoje pierwsze doświadczenia i wrażenia, więc oczekujcie relacji...Tymczasem życzę spełnienia wędkarskich - ale nie tylko - marzeń w Nowym 2014 Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 marcin1741 - witaj w klubie to już będe miał mnie kto wesprzeć ;) narazie faszeruje się filmikami może coś z tego będzie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Panowie, troszkę przeglądałem ofertę młynków do switcha #8 i mam dylemat, zeby wybrać odpowiedni. Doradzcie coś dostępnego na rynku, co zmieści 100m mocnego podkładu (30lb), running i głowice skagit bez wiekszego problemu i upychania, co dodatkowo nie zmasakruje budżetu i będzie w miarę lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Panowie, troszkę przeglądałem ofertę młynków do switcha #8 i mam dylemat, zeby wybrać odpowiedni. Doradzcie coś dostępnego na rynku, co zmieści 100m mocnego podkładu (30lb), running i głowice skagit bez wiekszego problemu i upychania, co dodatkowo nie zmasakruje budżetu i będzie w miarę lekkie http://www.johnnorris.co.uk/shop/ty_234-fishing-tackle/6885-loop-evotec-g4-reels-and-spools-8624.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Link który zapodał @Bujo Michał pozwala kupić młynek za 55-60% tego co w Polsce, sklep: http://www.johnnorris.co.uk/shop/ty_1047-*super-sale/6885-loop-evotec-g4-reels-and-spools-8624.html. W tej cenie, jakości wykonania trudno o rozsądniejszy zakup. Proponuję Evotec G4 7-9 za jedyne 800,00 + przesyłka. Dla porównania: http://harius.com.pl/Kolowrotek-Loop-Evotec-G4-7-9-Black(3,,2490).aspx. Miałem ten model w srebrnym wykonaniu. Pięknie wykonany, mocny w bryle - pancerny, perfekcyjny hamulec, wszystkie elementy alu-stal nierdzewna obrobione w CMC. Dodatkowe fotki znajdziesz tutaj: http://www.andrzejstanek.pl/post/43. Z podanego źródła nabyłem (dzięki uprzejmości Maciek K.) model 5-8 i czekam wraz z Kolegą z forum na jeszcze jeden, tym razem #3-5. Uznaję to za wyjątkową okazję. Pozdrawiam. PSKolega był szybszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ile zaplaciliscie za przesyłkę? Próbowałem raz kupić malego orvisa z zapasowa szpula do szklaka i za przesyłkę chcieli 40 funtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 loop to napewno warta uwagi propozycja ktora rozważę (dobre pytanie kolegi @iREK ile sobie licza za wysyłkę do pl), ale zastanawiam sie nad czyms co zamykało by sie w budżecie 400-500pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Do Polski przesyłka wychodzi 30 funtów. Mamy ją z Kolegą na połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 12 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi