Skocz do zawartości

Switch pod strzechy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Coś cicho się zrobiło... Kij jak kij za to młynek masz fajny przy tym "klaksonie" - Ross. Miałem okazję mieć w ręce Ross Evolution 3. Nie powiem, solidna maszynka. Podpytam Cię o ten zestaw jak się sezon zacznie... ;)

Kazdy czyta i sie zastanawia czy 5 krzywo zalozonych przelotek na 11 wszysykich to dobrze czy zle :D

hehe raczej dla Kuby dystrybutor przygotował "specjalny" egzemplarz podrasowany boronem coby nie połamał od razu i nie obsmarował w prasie i necie. :P

Dystrybutor dość cwany, bo zakup dokonany przez podstawionego kolegę. Ani chybi maja swojego Snowdena w Jaxonie :D

Mój komentarz apropso #5 byl taki że 200 ładuje switch Kuby - a to sie wydaje dobra waga ale dla jednoręcznej wędki (stad ma zaduma).

Echo SR #6, pstrąg, brzana, klen w większych rzekach tu w Szwajcarii.

Edytowane przez mkuczara

Ja moge napisać o #8, testowane przy pomocy glowic kolegi z forum.

Zestaw zaczynal latac od 510gr (z dolu), pomiedzy 510 i 525 nie zauwazylem istotnej roznicy (jako obserwator poczynan kolegi bo ja rzucac nie potrafie).

Kumpel testowa 550 i podobno daje radę (nie widzialem).

Wniosek jak mi sie nasowa to tyle że #8 chodzi w przedziale 500-550 a wiec tak dość "tabelkowo" dla przecietnej wedki w tej klasie jak opisuje to np. RIO.

Idac dalej takim tropem inne klasy powinny podobnie chdzic w standartowych gramaturach.

200  to może być #5,#6,#7 zależnie od producenta...airflo Depth Finder quick max wf6s 195gr/28'

wf5f expert distance 9,8 g/150gr na 30' potem 26 g na 73',

wf5f opti disttance 210  23g/70' itd

wg tabeli 13..g #7

dlatego praktyka i waga,miara lepsze...

które echo sr ?,

mam 10'8"#5 300 scandi/360 skagit ,

z góry 200 gania idealnie

Znaczy że co, 73' linki w powietrzu rzucasz?

To ja rozumiem, linka DT5 ale używasz 20m, to wtedy by się zgadzało ;)