Skocz do zawartości

Switch pod strzechy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ja proponuje glowice 56 gram do kazdego switcha, takie z 17 metrow bo wtedy dalej rzucimy,  sprawdzone we snach nie powiem z przyzwoitosci po czym, lata panie az sie korek sypie :) :) :) 

Panowie- albo mamy tutaj powazne forum albo dajemy z bredniami tylko w tym momencie wiarygodnosc bedzie taka jak sprzedawcow woblerow o jakiejs tam nazwie, cos z piwem zwiazanej, piwem meksykanskim, chyba.

A moze lepiej, jakies zawody nad warszawska Wisla, bierzemy switche i kto dalej w jakis tam kwadrat, aby nie za maly :) Ja biore Guideline Lpxe i linke WF8.

Bujo 

• Like 1

Andrzej, z tymi linkami z tego co wiem trzeba się spieszyć, bo ostatnie niedobitki są.

Sam myślę nad wciągnięciem 11/12

No to masz drugiego do przesyłki... ;)  :D Jak by co to daj znać wcześniej. Potrzebuję do mojego CTS-a 11' #7, miałeś okazję nim śmigać. Jaka w sensie mocy (oznaczeń producenta), nie wiem... :huh: Obecnie stosuję dwie głowice docięte wagowo do 24 gram. Rzuca mi się całkiem przyjemnie.

Witam,

To jak to w końcu jest z tymi scandi i skadzitami? Ja głupi cały czas myśle ze do pierwszych to dobre są wedki szybkie a do drugich wolne a wy ot tak sobie pizd 20 metrów jakimś kurczakiem, pewnie znad glowy. Jeszcze ktoś nowy pomyśli ze mamy to zadatki na przyszłych mistrzów swiata w rzutach muchowych i taki Rajeff to może nam co najwyżej naskoczyc :)

Robi Kuba i to sporo, przynajmniej ja tak miałem. Pierwsze docięcie do 27 gram - źle. Następne 26, dalej kiepsko. Dopiero 25 gram było w miarę ok. Zaryzykowałem do 24 i wydaje się być optymalne. Wychodziłem z głowicy: Guideline Triple D 602 grains. To samo docięcie w Vision ACE Float 400 Grain. Jako ciekawostka głowice przy zakupie miała dopisane odręcznie 28,2 gram. Albo jakaś nie tego lub podmieniona w pudłach - tylko gdybam. Rzuty głównie z nad głowy Vision - duże muchy, Guideline jak Bozia da. Ta ostatnia uciągnie jedynie średnie streamer-y, ładna nie wymuszona prezentacja przy typowych trociowych, dużych mokrych o małych nie wspomnę.

Witam,

To jak to w końcu jest z tymi scandi i skadzitami? Ja głupi cały czas myśle ze do pierwszych to dobre są wedki szybkie a do drugich wolne a wy ot tak sobie pizd 20 metrów jakimś kurczakiem, pewnie znad glowy. Jeszcze ktoś nowy pomyśli ze mamy to zadatki na przyszłych mistrzów swiata w rzutach muchowych i taki Rajeff to może nam co najwyżej naskoczyc :)

Skagitem 25cm muchę na 40m, bezgłośnie ;) więc nocne sandacze można tak spod nóg łowić..

miałem 2, ostała się jedna :D Fajne linki, a cena... running wychodzi 2 raz drozej :D

Z tym ze nie ma nalepki i nie dodaje +50 do zajebistości

Jak chcesz być zaj..fajny to stella do d..y i feniks w tytanach na micro guidach do rzutów 150 metrów. Żadna muchowka nawet klejonka Hardiego z najlepszej seri nie ma startu. A jak chcesz łowić duże pstragi to se wąsy zapusc :)

• Like 1

Jak chcesz być zaj..fajny to stella do d..y i feniks w tytanach na micro guidach do rzutów 150 metrów. Żadna muchowka nawet klejonka Hardiego z najlepszej seri nie ma startu. A jak chcesz łowić duże pstragi to se wąsy zapusc :)

Mam brodę, to na łosie :D

Tytany to koniecznie w spirali, przynajmniej podwójnej :D

A ja kupiłem swicha co z nalepki daje -50 do zajebistości, a rzuca tak samo ;P

Zobaczymy jak rzuca :) ja muszę skolowac jakiś bardzo długi running bo zawsze nawet pod wiatr 50 km/h lata aż wszystko wyrywa z ręki i muszę szukać wedki po drugiej stronie rzeki, teraz już nie wyrwie, pól roku silki i sterydow anabolicznych robi swoje ale ot tak sobie z 65 m to pierdykne :) czytałem uważnie wywiad z Rajeffem i tak radził, zreszta nie na darmo ma teczkę medali z mistrzostw :) i nawet mam wedke na glx, szybka panie jak blyskawica, aż strach sie bać bo jak ostatnio trafiłem linka konia to mu pętla lep obciela :) :) :)