peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Dodam jeszcze ze za wskazane przez Ciebie 1.5 tysia to można się cieszyć topowym switchem winstona, którego miałem okazję pomacac wczoraj. Dobre switche z USA na początku roku można było kupić poniżej 200USD. Teraz juz o nie trudniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Kuba, dziwi mnie to iż wydajemy multum kasy na multiki czy inne stelle. Natomiast 250USD za st croix, kij dobry z wieczystą gwarancja i dobrym serwisem to już niewiadomo jaka kasa? Naprawdę nie kumam tego. Pewno głupim....Krzysiek, ale czy myślisz ze ktoś kto kupuje sobie Stellę itd kupuje "na poważnie" Jaxona? C'mon Nie ten "tardżet"Jeśli komuś nie przeszkadza wydanie np 2tysi za kij czy kręcioł, nie sądzę by szukał wędki Jaxona Co do kiji w USA za 200 zielonych, to podobnie jak i z linkami z wyprzedaży. Co z tego ze za kij płacisz 2 stówy, jak za wysyłke w dobrej opcji 5 dyszek, jak nie krzykną 8, bo i takie "oferty" widziałem. Do tego dodaj cło i Vat od sumy całkowitej i.. Jak nie obracać - dupa z przodu. ok 1200 ubyło z kieszeni.W każdym razie - porównywanie chrustu za 75$ z czymkolwiek za 4 czy 5 razy tyle - mija się z celem. Tak jak Dacia nie jest konkurencją dla Audi i celuje w inny "segment rynku" tak i tutaj, Jaxon dla Winstona porównaniem nie jest jakimkolwiek, bo to przecież nie ta liga. Czy warto komuś mówić - zamiast kupić Dacię odloz 4x tyle kasy i kup Audi ma sens? Moim zdaniem nie. Dla każdego usera an rynku jest segment i tak jak Dacia wypusciła Dustera, zubożonego SUVa, tak i Jaxon zdecydował sie na switcha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Dorzucę moje dwa grosze. Imho we wszelkich zakupach również tych wędkarskich występuje jeszcze coś takiego jak stosunek jakości do ceny.W przypadku Jaxona ten stosunek wygląda bardzo korzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Wszytko to prawda co piszesz Kuba, ale dla chcącego nic trudnego. Nie chce podawać na forum gotowych przepisów, ale koszty o których piszesz są do ominięcia. Z resztą co Ci będę mówił. Kupowałes nie raz, sam wiesz. Moim zdaniem z całego wątku wyłania się obraz świetnego a przy tym taniego kija. Ja przynajmniej odnoszę takie wrażenie. A to nie prawda. Ot tyle.<br />Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Jak kij, w którym prawie 50% przelotek jest krzywo może być "świetny" ? Jest to dobra propozycja "entry" i wyjątkowo budżetowa, ze wszelkimi związanymi z tym "plusami ujemnymi"Jak dla mnie sugerowanie, ze wędka jest równie dobra jak pozycje ze średniej czy z wyższej półki to pomyłka. Raczej to co napisał FEDX - jakość względem ceny - jest ok, przynajmniej "na pierwszy rzut oka".. Co sprzęt jest warty naprawdę będzie można powiedzieć przynajmniej po kilku miesiącach, różnych sytuacjach, łowieniu w rożnych warunkach. Tak jak pisałem wcześniej - zanim okrzykniemy to "chłamem" - dajmy szansę kilku ludziom tym połowić - pojawią się na pewno różne opinie i będzie można wtedy coś więcej o tych wędkach powiedzieć.Póki co - mała ilość "próbek", każdy ma jakies woje preferencje cz uprzedzenia. Zobaczmy w praniu co ten chrust jest wart naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Dorzucę moje dwa grosze. Imho we wszelkich zakupach również tych wędkarskich występuje jeszcze coś takiego jak stosunek jakości do ceny.<br />W przypadku Jaxona ten stosunek wygląda bardzo korzystnie.<br /><br /><br />No jeżeli kij po paru rzutach wymaga wymiany przelotek to o jakim stosunku cena/jakość piszesz?<br />Taki defekt w moich oczach dyskwalifikuje wędkę zupełnie. Koszt wymiany przelotek ( no chyba ze producent zrobi to w ramach gwarancji) przekroczy koszt zakupu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 2 dni łowienia, running ridge line. Specjalnie obejrzałem raz jeszcze i śladów zużycia przelotek nei widzę.Może jednak problemem jest powtarzalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Jak kij, w którym prawie 50% przelotek jest krzywo może być "świetny" ? <br />Jest to dobra propozycja "entry" i wyjątkowo budżetowa, ze wszelkimi związanymi z tym "plusami ujemnymi"<br />Jak dla mnie sugerowanie, ze wędka jest równie dobra jak pozycje ze średniej czy z wyższej półki to pomyłka. <br />Raczej to co napisał FEDX - jakość względem ceny - jest ok, przynajmniej "na pierwszy rzut oka".. Co sprzęt jest warty naprawdę będzie można powiedzieć przynajmniej po kilku miesiącach, różnych sytuacjach, łowieniu w rożnych warunkach. Tak jak pisałem wcześniej - zanim okrzykniemy to "chłamem" - dajmy szansę kilku ludziom tym połowić - pojawią się na pewno różne opinie i będzie można wtedy coś więcej o tych wędkach powiedzieć.<br />Póki co - mała ilość "próbek", każdy ma jakies woje preferencje cz uprzedzenia. Zobaczmy w praniu co ten chrust jest wart naprawdę.<br /><br /><br />Cóż, czytając wpis na Twoim blogu można odnieść zupełnie inne wrażenie. Albo może tylko ja takie odnoszę. <br /> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 <br /><br /><br />Cóż, czytając wpis na Twoim blogu można odnieść zupełnie inne wrażenie. Albo może tylko ja takie odnoszę. <br />?Przelotki osadzone są po prostu krzywo.Pierwszy striping guide jest pogięty – nie wiem czy w transporcie, czy krzywo osadzony został dogięty by w miarę to jakoś wyglądało. Kolejna dwustopkowa przelotka podobnie – dolna stopka przekoszona w stosunku do blanku dobre kilkanaście stopni.Na 11 przelotek w sumie 5 jest krzywoCo do korka – kształt rękojeści bardzo się mi podoba, korek z której jest wykonana – już trochę mniej. Szpachli zużyto przynajmniej małe wiaderko, ale znowu – jeśli nie wypadnie, to nie mam powodów do narzekania.Wykonany dość średnio – komponenty wyglądają na dobrej jakości, jednak są niedbale zamontowane. Wędka działa, z tym problemu nie ma, jednak niesmak lekki zostaje. Chyba zasadniczym problemem jest to, że Jaxona nie zjebałem jak burej suki, z góry na dół, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) . Edytowane 14 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 O bynajmniej. Moje odczucie po przeczytaniu tego wpisu jest takie iż nie jest on obiektywny i tyle. Nie uważam się również za snoba mimo że moim zdaniem dzaaa przynajmniej w temacie wedek to liga miedzypodwórkowa :-)<br />Pozdrowka <br /> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ale dlaczego uważasz, ze tekst o wędce której nie miałeś w ręce i nie widziałeś na oczy jest nie obiektywny?Proszę, jesli możesz,wyjaśnij dzięki jakim przesłankom tak sądzisz, bo nie do końca rozumiem w czym rzecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Masz rację. Kija tego w ręku nie miałem, ale miałem wiele innych kiji tego producenta w łapie i wiem czego się spodziewać, a ze nagle stał się cud i dzaaa zrobiła świetnego switcha za 300pln nie uwierzę. Wypływające co jakiś czas fakty o tym kiju tylko mnie w tym utwierdzaja. Natomiast Twoje Kuba wpisy odbieram prawie że jak tekst sponsorowany. Nie zrozum mnie źle bo wiesz ze Cie lubię i szanuje. Znamy się już przecież parę lat. <br />Takie po prostu odnoszę wrażenie. Ot tyle.<br />pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Stąd zasadnicze pytanie, zadane wcześniej - dlaczego? Inaczej trudno to zrozumieć inaczej niż źle, niestety.Bo nie wpisałem się w uprzedzenia które posiadasz względem marki?Bo nie możesz uwierzyć, ze raz wyprodukowali coś co nie jest zupełnie siusiakowe?Z powodu tego ze "nie wierzysz" uważasz, że jest to tekst sponsorowany? To ze kij jest "świetny" dopowiadasz Sobie na siłę sam. Ja starałem się opisać swoje odczucia z kontaktu z wędką. I to co dobre i to co złe. Czytam to co napisałeś i potwierdza to, ze gdybym zjebał tą wędkę z góry na dól, wpisał się w oczekiwania to byłby "high five".Mam prośbę, przed kolejnymi sugestiami że to tekst sponsorowany, ze napisane nieobiektywnie itd - poczekaj aż będziesz miał go w ręce.Naprawdę, chętnie wtedy wysłucham Twoich uwag co w moim opisie odbiega od rzeczywistości. Bo tak rozmawiamy o Twojej wierze w wyobrażenia, a to zakrawa o "tematy religijne", a te jak wiadomo - zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Kuba, ja Ci broń Boże niczego nie sugeruję. Napisałem jakie odnoszę wrażenie. Z resztą chyba dobrze mieć kogoś sceptycznego dla równowagi?<br />Z resztą pal sześć. Jeszcze dziś sobie tego switcha kupie. Obejrzę sam, porzucam, dam porzucac kolegom i jeżeli się mylę w mojej ocenie wszytko na tym forum publicznie odszczekam.<br />Pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Chcesz - mogę ci swojego podesłać do "obadania"Co Pan an to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Kontrola jakości to kontrola. Nie sądzę by testowali te blanki pod switcha. Parametry ogólne pasują więc produkujemy. Łamią się wszystkie wędki i to jest prawda. Czasem te z dożywotnią gwarancją łamią się znacznie częściej. Osobiście wolę kupić 2 kije za 200zł i po złamaniu pierwszego wyciągam z bagażnika drugi i łowię dalej. Lepsze to niż płacić 100zł za wysyłkę reklamacyjną i czekać na zwrot kilka miesięcy. Przelotki można łatwo wymienić. Ale te dobre będą pewnie droższe od kija. Są za i przeciw.a ja miałem ten kijek w ręku jak napisałem że za delikatny dostałem po głowie jak Kubo wspomniałem o szajsowatych miękkich przelotkach to mnie wyśmiałeś. Każdy ma swoje przekonania i doświadczenia. Edytowane 14 Lutego 2014 przez harp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 a ja miałem ten kijek w ręku jak napisałem że za delikatny dostałem po głowie jak Kubo wspomniałem o szajsowatych miękkich przelotkach to mnie wyśmiałeś. O przelotkach w tym kiju, to nie przypominam sobie, byśmy rozmawiali . Szybko przejrzałem posty i... tez nie widzę. Jak dla mnie problem który występować może tylko w jakiś zupełnie chałowatych produktach i gdybym coś takiego miał w którymkolwiek z posiadanych kijów, w tym w Jaxonie, to chyba odesłałbym do producenta jednak, bo to jakaś pomyłka. Póki co u mnie tego problemu nie ma, ale - wędka praktycznie nowa, zobaczymy co s tego wyjdzie dalej.Co do tego czy delikatny.Łowiłem nim do tej pory dwa razy.Pierwszy opisany na blogu, drugi z 40+CSW #8 i łowiło się bardzo przyjemnie.Były głosy, ze wędka piórkowa i wystarczy się krzywo popatrzeć i idzie w drzazgi, tymczasem, z racji łowienia w urokliwych warunkach meteo kilka razy doszło do dość agresywnego kontaktu linki z wędką - no problemo. Poderwanie głowicy #8 - no problemo. Gdyby wędka była, jak było to sugerowane - delikatną piątką, obawiam się, że mówilibyśmy o niej w czasie przeszłymNiestety - od 2ch miesięcy pogoda nie pozwala nawet pomarzyć o normalnym połowieniu, wiec jak sie wędka będzie sprawować z rybami, i ogólnie jaka będzie użytkowo na dłuższą metę - ciężko się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Niestety - od 2ch miesięcy pogoda nie pozwala nawet pomarzyć o normalnym połowieniu, wiec jak sie wędka będzie sprawować z rybami, i ogólnie jaka będzie użytkowo na dłuższą metę - ciężko się wypowiedzieć. Kuba to gdzie Ty teraz jesteś, na Kamczatce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tu: I tak od grudnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Kurcze. Pięknie. Olej ryby łap za szkło. Takich fal jeszcze nie widziałem... Powiem Ci, że wolałbym być teraz tam u Ciebie jak na letnim zlocie... Fakt KAMCZATKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 W środę było subtelne 160 km/h...To jest naprawdę już słabo nastrojowe.Jedyne ryby ostatnio to takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 @peresada sory ale odnosze wrazenia ze zasmiecasz watek, kija na oczy mie widziales a bijesz piany ile wlezie, wrzuc na luz, co cie tak boli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADAR Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Żeby choć jeszcze wiało w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 pogoda faktycznie zabija ostatnio. Kuba może to i dobra myśl z tym switchem. zadzwonię w przyszłym tygodniu.@fedx oczywiście możesz uważać że zaśmiecam. ja wole myśleć że dyskutuje, bo od tego chyba jest forum. a bolą mnie uszy ostatnio. jakaś infekcja się przypałętała...pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi