peresada Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Taka jeszcze drobna uwaga. Być może o niej wiesz. Przy rzucie należy trzymać ręce blisko ciała. Krytyczny moment to zatrzymanie kija. Dobre zatrzymanie odpowiednio naladuje kij. Wtedy kapitalnie wystrzeli głowica. Pracuj dolna ręką no i próbuj. Możesz nawet na trawie pod domem. Dokładamy wtedy do całego zestawu długi przypon z mocnego mono. Z resztą jak pisałeś wcześniej masz jakieś Doświadczenie z mucha, wiec wiesz kiedy zestaw hula jak trzeba. Spróbuj to przełożyć na DH. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Maja 2014 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Czy udało ci się choć raz machnął daleko tym zestawem? Edytowane 28 Maja 2014 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Tak, ze 2-3x poleciało tak że wyrwało running z wody i aż szarpnęło kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 to wygląda, że glowica raczej dobrze dobrana. pracuj nad techniką. running raczej w łapach nie w wodzie. układanie runningu przed rzutem to bardzo ważna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Najważniejsze są zatrzymania i danie czasu pętli po odrzucie do tyłu. Jeśli zrobisz prawidłowe D z pętli to będziesz miał możliwość naładowania kija. Często się spieszymy z ruchem kija do przodu i pętla z tyłu jest marna. Kij się nie ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 I tak i nie. Tak, przy dluzszych glowicach, ktore faktycznie potrzebuja chwile, zeby utworzyc D. Nie, przy krotkiej i ciezkiej glowicy jaka jest skagit. Jesli na moment sie zatrzymasz, to utworzona petla padnie pod swoim ciezarem. Warto obserwowac katem oka co sie dzieje z petla za naszymi plecami, bo to polowa sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Tak wystarczy chwila. Wyczucie odpowiedniego momentu kształtowania D i i właściwy moment do wyrzutu to chyba główny problem. Decyduje odległości rzutu i najłatwiej to zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam. Czytam z uwagą temat i zaczynam się zastanawiać coraz mocniej czy nie spróbować Mam Daiwe Whisker Salmon 12' klasa 7-9 stara ale jara Miałem ją przerabiać na jakiegoś rzecznego spina ale może nada się ona do nauki Switcha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woder Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam. Czytam z uwagą temat i zaczynam się zastanawiać coraz mocniej czy nie spróbować Mam Daiwe Whisker Salmon 12' klasa 7-9 stara ale jara Miałem ją przerabiać na jakiegoś rzecznego spina ale może nada się ona do nauki Switcha?Przyznam szczerze że też mnie to zaczyna kręcić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Nada sie, ale switchem to bym tego kija nie nazwal. 12-stopowa speyowka o dosyc glebokim ugieciu, napewno da rade ze skagitem, strzelam ze cos w okolicy 540-570gr, a jak wolisz troche dluzsze glowice, to polecam Rio AFS, #8 powinno wystarczyc. AFS mozna teraz za rozsadne pieniadze nabyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Jak ją kupiłem od szkota to dostałem informację że najlepiej chodzi z linką #12 SA On tak łowił łososie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 #12 SA ale jaka? Pewnie do kijow jednorecznych i rzutow znad glowy, bo chyba nie speyem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Nie mam pojęcia raz że nie wyznaję się na linkach a dwa że jego szkocki akcent wprowadzał spory element haosu do naszej dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi