hlehle Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Prosiłbym o pisanie na temat, czyli dopisywanie okręgów do listy.Inaczej wątek przerodzi się w niekończącą dyskusję. Okręgi pro wędkarskie, które pozbyły się rybaków:- Ciechanów- Lublin- Katowice- Radom- Siedlce- Tarnobrzeg- Toruń Okręgi rybackie:- Białystok- Gdańsk- Mazowiecki- Olsztyn- Sieradz ...? Edytowane 5 Grudnia 2013 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Gdańsk rybak obecny Edytowane 4 Grudnia 2013 przez slawito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Siedlce bez rybaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Katowice - bez rybaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Białystok ponoć tylko Siemianówka. Na ich Narwi i ponoć jeziorach a także mniejszych rzeczkach nie ma odłowów ale jednak z okręgu mógłby ktoś potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Sieradz, na jeziorsku obecny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Białystok ponoć tylko Siemianówka. Na ich Narwi i ponoć jeziorach a także mniejszych rzeczkach nie ma odłowów ale jednak z okręgu mógłby ktoś potwierdzić. W chwili obecnej Białystok opracował nowy operat rybacki dla Siemianówki, wyklucza on rybaków z tej wody. Jeśli zostanie pozytywnie zaopiniowany, to Białystok dołączy do grupy nr 1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 W chwili obecnej Białystok opracował nowy operat rybacki dla Siemianówki, wyklucza on rybaków z tej wody. Jeśli zostanie pozytywnie zaopiniowany, to Białystok dołączy do grupy nr 1. A Szelment Wielki? Coś mi się obiło o uszy, że jakiś czas temu sielawę tam nękali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Z tego co się orientuję to Kieleckie bez rybaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Ktoś wie jak to w Krakowie?, nigdy się tym nie interesowałem osobiście :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 A Szelment Wielki? Coś mi się obiło o uszy, że jakiś czas temu sielawę tam nękali... Z tego, co mi wiadomo, to nie jest odławiane gospodarczo, ale niestety został tam typ, który nadal próbuje kłusować pod szyldem PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Z tego, co mi wiadomo, to nie jest odławiane gospodarczo, ale niestety został tam typ, który nadal próbuje kłusować pod szyldem PZW. Echh, Suwalszczyzna.... Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Aha .. Rozumiem, że od teraz cała woda będzie dla nas , lasy będą tylko dla grzybiarzy , a niebo dla gołębiarzy . Te upojne pomysły to z naszej prasy kolorowej , od redaktora co się jeszcze tak modnie nie zaczął jąkać ?! Bo raczej nie z głowy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Aha .. Rozumiem, że od teraz cała woda będzie dla nas , lasy będą tylko dla grzybiarzy , a niebo dla gołębiarzy . Te upojne pomysły to z naszej prasy kolorowej , od redaktora co się jeszcze tak modnie nie zaczął jąkać ?! Bo raczej nie z głowy .. Gdybym nie znał kontekstu , to pewnie stwierdziłbym, że ... nie kumam.Barok, barok, barok ... brak treści. Znam kontekst , więc ...- nie czytam prasy kolorowej- pomysł zawsze pochodzi z jakiejś głowy, w tym wypadku z mojej i nie ma żadnego związku z żadnym redaktorem- pomysł na co? na listę? to tylko proste podsumowanie (gdzie są rybacy, gdzie są widełki), z którego można wywnioskować wiele o danym okręgu i nim zarządzających Teraz się powtórzę - już kiedyś radziłem Ci żebyś odłożył prywatne animozje na bok, bo Twoje wypowiedzi zalatują prywatną krucjatą przeciwko "redaktorowi" i kompletnie tracisz obiektywizm i jasność myślenia.Nie staję po żadnej ze stron, ponieważ nie mam żadnego interesu w obronie Twojego adwersarza. Ja jedynie obserwuję to z boku i zbiera mi się na wymioty. Mam wrażenie, że jakby dyskusja była na temat zmian klimatycznych, to i tak wcisnąłbyś swoje 3 grosze na temat wiadomej osoby i "prasy kolorowej". Nawet trochę Cię rozumiem, bo sam mam mini listę ludzi, którzy działają na mnie jak płachta na byka. Jednego się nauczyłem - unikam jakichkolwiek rozmów na ich temat, inaczej jad się ze mnie ulewa. Czasami się udaje czasami nie.Daleka droga przede mną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 W chwili obecnej Białystok opracował nowy operat rybacki dla Siemianówki, wyklucza on rybaków z tej wody. Jeśli zostanie pozytywnie zaopiniowany, to Białystok dołączy do grupy nr 1. Miejmy nadzieję że się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Tarnobrzeg bez rybaków (za to kłusoli pod dostatkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 chyba jak wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Danielu .. A skądże taka wykładnia , co Ty właściwie chcesz od baroku , to był doskonały czas dla ludzkości , stamtąd przecież przyszedł do nas racjonalizm i empiryzm .. Nie jestem wrogiem nikogo , jestem tylko przeciwnikiem radosnego łykania kolejnych , regularnie spływających z opiniotwórczych łamów , idiotycznych mód , które stają się z czasem umysłowymi kanonami i rządzą masowa wyobraźnią : czy to był awangardowy opad , kopyto jedyne , chamski model trociowy , rewolucyjny trolling sumowy , czy teraz sztandarowa walka z rybakami . W modelach czysto socjalnych , do którego rozwiązań zmierza także polskie wędkarstwo , dobrze funkcjonujące rybactwo jest fundamentem , jego główna podporą i ze wszech miar godnym szacunku sojusznikem , czego oczywiście nie musimy automatycznie łączyć z postacią wyszogrodzkiego rybaka , który przecież jest kulturowo , taki sam jak my Kelty dla trociowych wykształciuchów - to od kogo , pytam ? Morrum kto ufundował ?A może internetowi likwidatorzy rybactwa nie poprzestaną tylko na propagowaniu utopijnych projektów i posłużą nam wszystkim przykładami w rzeczywistości funkcjonujących rozwiązań . Bez żadnych podłych rybaków .. Voila .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter4127 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Takie małe kroczki ku lepszemu cieszą. Z racji lokalizacji szczególnie cieszy mnie okręg Radom-Lublin, ale to wcale nie zmienia faktu, że z powodu braku kontroli (poza SSR) na takiej lubelskiej Wiśle, czy Wieprzu kłusoli nie brakuje. Trzeba zewrzeć szeregi i pamiętać o tym, że do tego aby zwyciężyło zło wystarczy obojętność dobrych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Z tego co wiem to na Szelmencie odławiają czasami sielawę tarlaki do ośrodków hodowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 To ja jeszcze przewrotnie zapytam. Czy okręgi, które zrezygnowały z etatowych rybaków nie korzystają z wyspecjalizowanych firn przeprowadzających odłowy sieciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Korzystaja, no i?Nie sa to odlowy gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Może i nie są to "odłowy gospodarcze, ale na podstawie tej informacjimożna wywnioskować wiele o danym okręgu i nim zarządzających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Celowo w temacie jest napisane "odłowy gospodarcze", ponieważ odłowy kontrolne lub odłowy mające na celu drobny białoryb wykonywane tylko od czasu do czasu pod ścisłą kontrolą okręgu (i członków) to zupełnie coś innego.Bardzo często są one konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Odłowy gospodarcze na Mazurach są i raczej długo jeszcze będą. Najgorsze, iż są one niezgodne z operatami, oczywiście w operatach jest wstawiona minimalna liczba, a rzeczywistość jest już inna. Podobnie jest na naszym morzu. Dlaczego niektórzy z nas nie potrafią liczyć, dlaczego kary są tak małe, a kontrole tak rzadkie. Dlaczego...Czy ktoś z kolegów słyszał przypadek, aby w naszym kochanym kraju rozwiązano umowę dzierżawy jeziora z "kimś", kto nie przestrzega zapisów zawartch w operatach wodno-prawnych i umowie dzierżawy. Ja niestety nie słyszałem. Jeżeli ktoś słyszał to proszę na priva o informację.Pozdrowienia, bo za oknem szaleje orkan, a wekend wolny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi