Skocz do zawartości

Poszukiwanie kija...

Toudinho

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję kija do castingu. Moim celem będą okonie, lecz przynęty jak na nie stosuję to gumy minimalny rozmiar 7cm. Gramatura to 7-10g, a więc skłaniałbym się ku kijowi do 15- 18g ew.20g. Początkowo chciałem budować kija, ale jakoś mi przeszło. Chciałbym wydać z 500-600 zł. Na rynku jest Veritas Abu do 18g...inne lekkie casty to melodia zachodu...nie wiem czy warto ściągać i jak z kosztami. Zna ktoś coś godnego polecenia do "takiego" łowienia.

Veritasy są niedoszacowane. Sam mam uncjówkę i sliderem 10S śmigam bez opanowania :)

Zresztą widzę te wędziska bardziej jako uniwersał do twardzieli niż do gum z opadu. Do szczytowej akcji im daleko, najbliżej im do jerków.

Są inne wędziska, ale to wszystko uzależnione od długości.

Można szukać do tej kwoty innych rewelacji, ale trudno o coś równie sprawdzonego na tym poziomie i w tych pieniążkach.

Z nówek to coś takiego, ta sakura zrobiła na mnie wrażenie na sucho(sam nad nią myślę), ale i z danych wynika, że mitchell też niczego sobie, wiadomo najlepiej pomacać. Na ebay też można dostać, ale żeby nie było, że reklamuję to bliższe info na priv ewentualnie.

(Tutaj linki w spinie, bo miałem pod ręką, ale casta też można znaleźć(zamówić))

http://allegro.pl/sakura-shinjin-spinning-632-m-190cm-5-20g-i3771064064.html

http://allegro.pl/mitchell-mag-pro-extreme-spin-632ml-190cm-4-18g-i3750337069.html

Ładna ta SAKURA. Widziałem DAM też wprowadził fajnego kijaszka - futron. Tylko nie wiem jak cenowo. W zasadzie wszytsko 5-20 wyrzut. Nie wiem czy bym nie wolał czegoś do 15 ew 17g...

A taki kijek Daiwa TD Zillion Crazy Cranker? 2,5g-14 g macał ktoś?

Edytowane przez Toudinho

Mimo wszystko avid najpewniejszy, wiadomo jak się przedstawiają dane cw katalogowe a realne, te co podałem w linkach albo o których piszesz raczej niesprawdzone i ciężko będzie żeby znalazł się ktoś kto tym łowił. Bez chociażby macania, nie kupować ! :)