Skocz do zawartości
  • 0

jerkbait.pl - offline

admin1348902092

Pytanie

Witam,

W dniu wczorajszym nasz serwer został zaatakowany przez hackerów. Nasza wspólna praca zstała praktycznie całkowicie zniszczona. Zdołaliśmy odtworzyć jerkbait'a jednak proszę bardzo forumowiczó o pomoc, wspólny wysiłek i zgłaszanie wszystkich problemów, które wystąpią po uruchomieniu portalu (mogą występować niespójności danych). Tylko w taki sposób powrócimy na właściwą drogę.

Pozdrawiam

Admin

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czesc

Wczoraj wieczorem chciałem wejśc na jerkbait, przy wejsciu na portal (również przy odswieżaniu strony)mój antywirus i firewall wykryły trojana :huh:

Gdy chciałem o tym napisać w odpowiednim wątku wyświetlała mi się strona z błędem.

Pozdrawiam

Slider

Nie jesteś odosobniony w tym temacie, ja dziś rano miałem podobny problem

• 0

Witam,

Niestety wszystkie pliki zostały na serwerze uszkodzone. Dodano do niego groźny kod, który powodował przekierowanie na stronę zewnętrzną i próbę wyświetlenia reklamy. Z tego co zdążyłem zauważyć w Internecie zostało zaatakowanych w dzisiejszej nocy wiele portali internetowych - dosłownie od samego rana administratorzy szukali remedium na złośliwca. Nam udało się to wykryć bardzo szybko - hacker zostawił ślady w logach systemowych niemniej jednak wyglądało to bardzo poważnie. Znamy też przyczynę powstania problemu - pewne moduły (powszechnie dostępne na internecie) już zostały wyłączone i w najbliższym czasie zostaną zmodyfikowane. Pozostaje mi tylko przeprosić użytkowników, którzy odczuli na własnej skórze niedogodności.

pozdrawiam

Remek

• 0

WIg??

W takich właśnie momentach okazuje się jak bardzo warto komuś ubliżać i grozić -> dostałem kilka podobnych podpowiedzi. Teraz rzeczywiście wystarczyłoby zebrać to co ten użytkownik pisał i zanieść tam gdzie trzeba (nie byłoby miło).

W każdym razie to nie WIG :D Problem jest zbyt globalny.