zuraw16 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Kupuję kij pog koguta i większą gumę MHX MB 843-2 i zastanawiam się nad kołowrotkiem do niego,myślałem nad Slammerem 260 ale nie wiem czy wejdzie w uchwyt.Chyba że macie jakieś inne propozycje mocnego kołowrotka w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Jeżeli kij jest juz przezbrojony i zbudowany to jaki posiada uchwyt? Fuji Dnps? Stopke od Slammera zawsze mozna delikatnie przeszlifować jeżeli nie bedzie chciał się zmieścic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Nie, nie wejdzie w uchwyt. Chyba, żeby wszedł Slammer 260 w ogóle w uchwyt nie wchodzi. W żaden. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Nawet w uchwyt od wiertarki,dlatego swojego musiałem przyszlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 spinfisher ? tez penn a wszedzie wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Ciut drożej Cię wyniesie Okuma Salina a wejdzie wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Mysle, ze to kiepski pomysl jesli chodzi o slamera do koguta. Fakt kolowrotek mocny, trawly ale te slatania.... porazka! Jesli masz stalowe nerwy i troche sprytu to bez problemu poradzisz sobie z guzami, brodami itd. :-)Jesli inna firma nie wchodzi w gre tylko Penn to kup Spinfischera. Mocy mu nie brakuje a i problem ze splataniami zostal w nim rozwiazany.Jest na rynku jeszcze kilka mlynkow w podobnej cenia co Slammer, ktore spokojnie nadadza sie do takiego lowienia. Kogutowanie to dosc ciezkie lowienie chyba ze masz na mysli koguciki do 15g...np. Daiwa Emblem-x 3000iARyobi Arctica 5000 Ryobi Zauber 4000Wspomniana Salina 40Wszystkie mlynki dobrze ukladaja linke, sa mocne i mozna je dostac w cenia do 350 a nie ktore taniej.A i wszystkie mieszcza sie w DPS 18/17. Edytowane 5 Grudnia 2013 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Slammera bardziej widzę jako ciężki rzeczny spining albo saltfishing Oczywiście pewnie niektórzy się nie zgodzą...mimo wszystko moim zdaniem wybrać warto coś bardziej finezyjnego do takiej techniki(te gramy czuć przy podbijaniu po czasie), nie chcę polecać wg swojej subiektywnej opini, bo każdemu co innego się spodoba. Warto pomacać, pokręcić i przykręcić sobie do wędki, sprawdzić wyważenie zestawu Na giełdzie perełki się trafiają, warto zaglądać co i rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Mam Zaubera 4000 do lekkiego łowienia i bardzo dobrze mi się nim łowi,koguty jakimi chcę łowić to 15-40 g,nie wiem czy zauber wytrzyma długo takie obciążenia,jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 U mnie Zauber 4000 wytrzymał spokojnie cztery lata (przeważnie główki 15-28g), gdyby nie otarcia i obicia na korpusie, łowiłbym nim dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Kolega łowi Zauberem 4000 dorsze na morzu od 2 lat. Daje radę , jedynie to lekki luz na korbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 O_O Jeśli do lekkiego spinningowania używasz Zaubera 4000 to do 40g kogutów pozostanie Ci chyba tylko coś w stylu okumy salina FD65. Powinna wytrzymać Tak już zupełnie poważnie - ten ryobi poradzi sobie z sandaczowaniem podaną przez Ciebie gramaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam. Oprócz tych które proponowali wcześniej koledzy także Red Arc 10400 spokojnie sobie poradzi.Używam go do ciężkiego opadu już dość długo i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Kolega łowi Zauberem 4000 dorsze na morzu od 2 lat. Daje radę , jedynie to lekki luz na korbce.To faktycznie daje radę, a raczej dawał .Pilkery w przedziale (powiedzmy) 100-200g i Z4000 to IMHO nie jest dobre zestawienie, no ale kto bogatemu zabroni zmieniać "kręcioł" co 2 lata . @zuraw16, jak masz Zaubera 4000 to nad czym się zastanawiać, zakładać i łowić bo podana gramatura dla tego zaubka nie straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc,kupuję więc drugiego zaubera :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi