kubek Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Pytanko do posiadaczy tego kija. Jakie jest naprawde gorne cw tego kijka bo slyszalem ze pociagnie o wiele wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 kuzyn z którym łowię spokojnie rzuca bez jąkania się kija 50 gramowymi klocuszkami, tak jak patrze na przynęty, ale też i salmo jack spokojnie lata...więc coś koło 70g może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Dzięki bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Jeśli dobrze pamiętam na portalu multiplikator.pl był swego czasu artykuł z testów dwóch kijków z serii HMG w tym właśnie tego w/w... polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Czytałem acz kolwiek wolałem jeszcze napisać ten post, pytanko jeszcze do GT 70M-MF 7-28 g ile ten kijek pociągnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Spokojnie da radę nim orać przynętami o masie 70g, wyżej też macha, ale może już być mniej komfortowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Generalnie podawany jest optymalny cw. tj. najlepsza praca przy danej gramaturze. O ile dół raczej nie da się obniżyć, to górę jak najbardziej można przekroczyć. Oczywiście wyrzut nie oznacza pracy przy prowadzeniu patrz 30 gram ołowiu w główce a 30 gramowy wobler SDR. Generalnie F. można przeciazac, tj.przekraczać górny CW, ktory naprawdę nie jest CW :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Generalnie, kije przeznaczone do jigowania/opadu już w samym założeniu mają nieco inną pracę niż kije crankbaitowe, o jerkbaitach nie wspominając. Uniwesrałów na razie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Fenwick GS70MH-F2 10-35 gmam ten kijek i przy 50 gramach idealnie się ładuje, przy takiej gramaturze jak dla mnie komfort rzucania jest najlepszy i odległości najdłuższe, jacka 70 gram i reel eela 30 cm też da się nim rzucić ale komfort jest wiadomo mniejszy Edytowane 20 Czerwca 2015 przez krzysztof27031 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dzięki bardzo ale w czasie przedświątecznej promocji zdecydowałem się na Aetosa A701MHF który pękł mi w dwóch miejscach za 1 i za 5 przelotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dzięki bardzo ale w czasie przedświątecznej promocji zdecydowałem się na Aetosa A701MHF który pękł mi w dwóch miejscach za 1 i za 5 przelotką A coś więcej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 założyłem multik przeciągnąłem plecionkę przez wszystkie przelotki i trzymając wędkę w jednej ręce a plecionke w drugie z rozłożonym na maksa rękoma zacząłem sprawdzać giętkość kija i nagle TRACH. Poszedł jak suchy kijek w dwóch miejscach. Nie było żadnego przeciążenia wędziska ani nie zauważyłem nic niepokojącego. No ale podobno już kilka Aetosów poszło na gwarancję w tym roku więc musiała być to jakać usterka fabryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Taka uroda Fenwicków, lubią sobie pęknąć, nie mniej jednak - jak trafisz na "twardziela", powinieneś być w pełni zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Taka uroda Fenwicków, lubią sobie pęknąć, nie mniej jednak - jak trafisz na "twardziela", powinieneś być w pełni zadowolony Miałem już kupować a tu taka opinia - "lubią sobie peknąć" . To pewnie podziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad K Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dzięki bardzo ale w czasie przedświątecznej promocji zdecydowałem się na Aetosa A701MHF który pękł mi w dwóch miejscach za 1 i za 5 przelotką Witam, kolego @kubek do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej reklamacji od Ciebie ( ze sklepu), a chętnie przyglądnąłbym się tej wędce.Model który opisujesz ma dużą moc, sztywność i przy długości 2,13m trzeba wiele siły by go dogiąć... co innego usterki które mogły powstać wcześniej. Tak czy inaczej czekam na odzew.Pozdrawiam, Konrad Kolańczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dzięki bardzo ale w czasie przedświątecznej promocji zdecydowałem się na Aetosa A701MHF który pękł mi w dwóch miejscach za 1 i za 5 przelotkąNo to jak w końcu? Witam, kolego @kubek do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej reklamacji od Ciebie ( ze sklepu), a chętnie przyglądnąłbym się tej wędce.Model który opisujesz ma dużą moc, sztywność i przy długości 2,13m trzeba wiele siły by go dogiąć... co innego usterki które mogły powstać wcześniej. Tak czy inaczej czekam na odzew.Pytam bo zainteresowany tym kijkiem jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi