Skocz do zawartości

Fenwick GT70MH-F 10-35 g

kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie podawany jest optymalny cw. tj. najlepsza praca przy danej gramaturze. O ile dół raczej nie da się obniżyć, to górę jak najbardziej można przekroczyć. Oczywiście wyrzut nie oznacza pracy przy prowadzeniu patrz 30 gram ołowiu w główce a 30 gramowy wobler SDR. Generalnie F. można przeciazac, tj.przekraczać górny CW, ktory naprawdę nie jest CW :-).

• 3 tygodnie później...

Fenwick GS70MH-F2 10-35 g

mam ten kijek i przy 50 gramach idealnie się ładuje, przy takiej gramaturze jak dla mnie komfort rzucania jest najlepszy i odległości najdłuższe, jacka 70 gram i reel eela 30 cm też da się nim rzucić ale komfort jest wiadomo mniejszy

Edytowane przez krzysztof27031

założyłem multik przeciągnąłem plecionkę przez wszystkie przelotki i trzymając wędkę w jednej ręce a plecionke w drugie z rozłożonym na maksa rękoma zacząłem sprawdzać giętkość kija i nagle TRACH. Poszedł jak suchy kijek w dwóch miejscach. Nie było żadnego przeciążenia wędziska ani nie zauważyłem nic niepokojącego. No ale podobno już kilka Aetosów poszło na gwarancję w tym roku więc musiała być to jakać usterka fabryczna

• 2 tygodnie później...

Dzięki bardzo ale w czasie przedświątecznej promocji zdecydowałem się na Aetosa A701MHF który pękł mi w dwóch miejscach za 1 i za 5 przelotką 

Witam, kolego @kubek do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej reklamacji od Ciebie ( ze sklepu), a chętnie przyglądnąłbym się tej wędce.

Model który opisujesz ma dużą moc, sztywność i przy długości 2,13m trzeba wiele siły by go dogiąć... co innego usterki które mogły powstać wcześniej. Tak czy inaczej czekam na odzew.

Pozdrawiam,

Konrad Kolańczyk

Dzięki bardzo ale w czasie przedświątecznej promocji zdecydowałem się na Aetosa A701MHF który pękł mi w dwóch miejscach za 1 i za 5 przelotką

No to jak w końcu?

Witam, kolego @kubek do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej reklamacji od Ciebie ( ze sklepu), a chętnie przyglądnąłbym się tej wędce.

Model który opisujesz ma dużą moc, sztywność i przy długości 2,13m trzeba wiele siły by go dogiąć... co innego usterki które mogły powstać wcześniej. Tak czy inaczej czekam na odzew.

Pytam bo zainteresowany tym kijkiem jestem.