staszek Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ostatnio na łowisku okoniowym prawie nie połowiłem z powodu pływającej kry. To było chyba we wtorek . A teraz jeszcze gorzej - przechodzący orkan wymrozi całkowicie wodę i chyba skuje ją lodem. Pozostają jeszcze tylko duże rzeki . Na lodzie nie łowię , Odry i Wisły nie znam więc powoli (chyba) usnę na 2,3 miesiące w wędkarskim niebycie Może pepso coś wymyśli i zabierze mnie nad swoją Odrę .Inaczej zakończę sezon 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Stachu ja odliczam dni do sezonu pstrągowego ,a Ty spać się szykujesz .Pstrągi to ryby,które całkiem dobrze biorą zimowa pora ,polecam Ci zatem.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Pod warunkiem że nie będzie lodu . Bo tylko on mnie może powstrzymać przed 01.02 i pstragami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 też o tym myślę ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Niektórzy mają lepiej bo mogą zacząć już 1 stycznia... nam pozostaje czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ja w związku z pstrągami mam pytanie: otóż słyszałem że jak jest , powiedzmy -150C to przy wyciąganiu pstrąga z wody zamarzaja mu skrzela. I że wystarczy nawet krótkotrwałe wyciągnięcie go z wody - na czas odchaczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Przy ujemnych temperaturach powiedzmy poniżej -5 najlepiej wogóle nie wyciągać pstrąga, tylko odchaczyć go w wodzie, ułatwiają to bezzadziorowe haczyki Edytowane 6 Grudnia 2013 przez DAWIDspinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ostatnio na łowisku okoniowym prawie nie połowiłem z powodu pływającej kry. To było chyba we wtorek . A teraz jeszcze gorzej - przechodzący orkan wymrozi całkowicie wodę i chyba skuje ją lodem A więc to dopiero początek pięknego okresu. Na lodzie nie łowię A żałuj. Piękne łowienie, zupełnie inne, niż letnie, a dające wiele satysfakcji. Że o widokach nie wspomnę Polecam świderek i krótką wędeczkę PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) . Edytowane 6 Grudnia 2013 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Niektórzy mają lepiej bo mogą zacząć już 1 stycznia... nam pozostaje czekać...np. 01.01 ....operacja- drwęca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ostatnio na łowisku okoniowym prawie nie połowiłem z powodu pływającej kry. To było chyba we wtorek . A teraz jeszcze gorzej - przechodzący orkan wymrozi całkowicie wodę i chyba skuje ją lodem. Pozostają jeszcze tylko duże rzeki . Na lodzie nie łowię , Odry i Wisły nie znam więc powoli (chyba) usnę na 2,3 miesiące w wędkarskim niebycie Może pepso coś wymyśli i zabierze mnie nad swoją Odrę .Inaczej zakończę sezon 2013 łącze się w bólu, ostatnim dniem kiedy połowiłem był poniedziałek, była super pogoda, wtorek przywitał mnie na Paprocanach lodem który pewnie już nie odpuści nie wiem jak tam z Odra, ale na Wisłę na pewno warto zerknąć, są odcinki na których dopiero w listopadzie - grudniu robi się tłok i to dosłowny, pewnie z racji "niedyspozycji" jezior oczywiście pisze tylko o Sląskich odcinkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi