Skocz do zawartości

MADLER - Nowa pracownia rodbuildingowa !

w.d.wobler

Rekomendowane odpowiedzi

Pan Zdzisław Czekała już wcześniej pojawił się na jerkbaicie :D ale strona pracowni rzeczywiście dopiero teraz chyba. Ja wiem że Pan Zdzisław ma duże doświadczenie w wędkarstwie muchowym, a na naszym forum coraz częściej pojawiają się pytania związane z tą dziedziną więc... B)

Taaaak drogi Zulusie..., ja jednak bym nie liczył że będziesz mógł kupować wędki custom jak oryginalną chińską porcelanę w Tesco: w duzych koszach i na wagę: 10 zł za kg . Tylko czy o to chodzi by nasze, zrobione wielogodzinnym nakładem pracy, wędki kosztowały tyle co np Jaxony? Nawet w krajach gdzie rynek rodbuilderski jest kilkadziesiąt razy wiekszy od naszego, dobra robota , wiedza i doświadczenie jest wciąż w cenie i to niemałej. Cieszę się ze jest nas, rodbuilderów, coraz więcej - jest to coraz większa możliwość tak dla was-kupujących- żeby mogli wybrac między pracowniami-bo kazdy z nas robi inaczej i nadaje swoim wyrobom pewnej oryginalności i niepowtarzalności- jak i dla nas by coraz śmielej konkurowac z zalewem masówki.

Pozdrawiam

Ja tu sobię żartuję a tu nagle afera... zero poczucia humoru panuje na tym forum... przecierz nie pisałem tego poważnie bo każdy wie ile są warte wędziska od rodbuildera i mimo nie dla każdego osiągalnych cen popyt na te kije jest duży. Nie zastąpi tego żadna masówka i nie ma powodu obniżać cen bo popyt jest duży, a docenianie tych wędzisk coraz większe. Prosze was o traktowanie niektórch postów z większym przymróżeniem oka bo z byle głupiego żartu wynika afera na pół jerkbait B) . Pozdrawiam.

Podpisuje sie pod tym, co napisal Daniel. Wyzej....sie nie podskoczy...dobry blank, nawet z rabatem za zakupienie pewnej partii a nie pojedynczych sztuk, kosztuje. Na drzewach u nas tez nie rosnie korek albo pianka, ze o dobrych przelotkach zamilcze...

A juz na pewno tylko do pewnego stopnia jest mozliwa redukcja zaplaty za robocizne.

Perfekcyjne wykonanie kija custom zajmuje sporo czasu i nie jest to zajecie przypominajace wbijanie gwoździ.

Bez specjalistycznych maszyn i narzedzi zajmuje to jeszzce wiecej czasu (w urzadzenia te tez trzeba zainwestowac)

Najlepszym sposobem na przekonanie sie jest proba zrobienia samemu... :D

Tak ze redukcja ceny jest mozliwa poprzez rabaty wynikajace z zamawiania wiekszej ilosci blankow i komponentow.

Inaczej lepiej byloby sobie poszukac bardziej poplatnego zawodu...

Gumo