Skocz do zawartości

Curado 201 DHSV Vs. Curado 201e7 Vs. Curado 51e

brando

Rekomendowane odpowiedzi

Powinno być Curado 51D, Curado 201E, Curado 51E - bardziej trafione zestawienie. Wersja 201D jest duża, a jeżeli nie widziało się go na żywo można by powiedzieć, że ogromna. Można też powiedzieć, że przy nim 201E i 51E wcale nie czuć w dłoni. Masz coś dokładnego na myśli pytając o takie zestawienie?

Edytowane przez rogalson

Powinno być Curado 51D, Curado 201E, Curado 51E - bardziej trafione zestawienie. Wersja 201D jest duża, a jeżeli nie widziało się go na żywo można by powiedzieć, że ogromna. Można też powiedzieć, że przy nim 201E i 51E wcale nie czuć w dłoni. Masz coś dokładnego na myśli pytając o takie zestawienie?

51D? A to ciekawe...

Jeśli ma być do lekkiego łowienia i z shimano to jest jeszcze chronarch 51e, scorpion 1001xt (czyli prawie to samo tylko w innym kolorze) i wspomniane przeze mnie wyżej wcześniejsze generacje tych multików, tylko że z tych starszych tylko do scorpiona będzie avail. Jeśli coś niekoniecznie z shimano, to teraz na allegro jest ABU MGX za niecałe 650zł. Poza tym mogę jeszcze polecić Daiwę Liberto Pixy, którą obecnie posiadam i jestem z niej jak najbardziej zadowolony.

Witam Panowie. 

Czy ktoś z Was może mi opisać podstawowe różnice między tymi multikami? Czy któryś z podanych 201 jest zbliżony funkcjonalnie do 51e?

Z góry dziękuję za pomoc.

w starej serii D rozmiar 100/101 byl wielkosci mniej wiecej aktualnej 200/201 ze szpula rozmiaru 200. 200/201D to faktycznie dosc duza al ei potrafiąca rzucać meeeeeega daleko maszynka z bardzo daleko odsuniętym wodzikiem. 

jako ciekawosctka mogę podać, że szpula rozmiaru 200/201 D wazy ok 12-13g. moj po niewielkim tunning (polerka odpowiednich czesci oraz wymiana lozysk na ABEC7  spowodowala dośc swobodne operowanie SALMO TINY :)