brando Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Witam Panowie. Czy ktoś z Was może mi opisać podstawowe różnice między tymi multikami? Czy któryś z podanych 201 jest zbliżony funkcjonalnie do 51e? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Powinno być Curado 51D, Curado 201E, Curado 51E - bardziej trafione zestawienie. Wersja 201D jest duża, a jeżeli nie widziało się go na żywo można by powiedzieć, że ogromna. Można też powiedzieć, że przy nim 201E i 51E wcale nie czuć w dłoni. Masz coś dokładnego na myśli pytając o takie zestawienie? Edytowane 7 Grudnia 2013 przez rogalson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 201D są dużo większe od E. 51E to typowy lajt. Żadna z 201 nie pozwoli Ci zejść na tyle w dół masą przynęt i komfortowo ich obsługiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Powinno być Curado 51D, Curado 201E, Curado 51E - bardziej trafione zestawienie. Wersja 201D jest duża, a jeżeli nie widziało się go na żywo można by powiedzieć, że ogromna. Można też powiedzieć, że przy nim 201E i 51E wcale nie czuć w dłoni. Masz coś dokładnego na myśli pytając o takie zestawienie?51D? A to ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) chyba chodziło 101Ddo tego scorpion 1001 i chronarch 51MG, to są zbliżone konstrukcje Edytowane 7 Grudnia 2013 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Chodzi mi o multik bardzo zbliżony do 51e. Szukam czegoś alternatywnego do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Jeśli ma być do lekkiego łowienia i z shimano to jest jeszcze chronarch 51e, scorpion 1001xt (czyli prawie to samo tylko w innym kolorze) i wspomniane przeze mnie wyżej wcześniejsze generacje tych multików, tylko że z tych starszych tylko do scorpiona będzie avail. Jeśli coś niekoniecznie z shimano, to teraz na allegro jest ABU MGX za niecałe 650zł. Poza tym mogę jeszcze polecić Daiwę Liberto Pixy, którą obecnie posiadam i jestem z niej jak najbardziej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zbliżony do 51E , koniecznie Shimano? Abu posiada cała stajnie podobnych multików SX,STX,MgX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 SX i STX zaczynają gadać dopiero od 10g więc zdecydowanie bliżej im do serii 200 shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Witam Panowie. Czy ktoś z Was może mi opisać podstawowe różnice między tymi multikami? Czy któryś z podanych 201 jest zbliżony funkcjonalnie do 51e? Z góry dziękuję za pomoc. w starej serii D rozmiar 100/101 byl wielkosci mniej wiecej aktualnej 200/201 ze szpula rozmiaru 200. 200/201D to faktycznie dosc duza al ei potrafiąca rzucać meeeeeega daleko maszynka z bardzo daleko odsuniętym wodzikiem. jako ciekawosctka mogę podać, że szpula rozmiaru 200/201 D wazy ok 12-13g. moj po niewielkim tunning (polerka odpowiednich czesci oraz wymiana lozysk na ABEC7 spowodowala dośc swobodne operowanie SALMO TINY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 ja swoje tiny zoperowalem kombinerkami i kawalkiem koszulki termokurczliwej, nie uzywajac baitcastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi