kokosz77 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Nie chodzi mi tu o lowienie kleni i jazi .Tylko o nastawienie sie na wzdregi czy karasie ,Ciekaw jestem jakich zylek uzywacie do lekkiego spinningu firma rozmiar i dlaczego zdecydowaliscie sie wlasnie na ta zyleczke. Sam w zeszlym roku mialem jaxona xt-pro 0,10 bo to byla chyba jedyna taka cienka zylka dedykowana do spinningu ,ma duza wytrzymalosc co w polaczeniu z dobrze ustawionym hamulcem pozwolila wyholować karpia 1,5 kg bez wieszych problemow . Co roku wymieniam zylke i ciekaw jestem na jaka zylke łowią koledzy po kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Od wielu lat do polowu na paprocha używam niezmiennie żyłki Miakdo Ultraviolet. Jest zapewne troche przegrubiona, dlatego kupuje 0.12 i 0.14. Pomimo to bardzo dobrze mi sie nia lowi. Nie plącze sie, jest mocna na węźle i nie sciera sie zbytnio. No i cena 12zl za 150m pozwala ja wymienic nawet 2 razy w sezonie. Ja wymieniam raz Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ja łowiłem do tej pory żyłkami Trabucco, w tym roku spróbowałem żyłek Fiume i do Trabucco wracał nie będę, przegrubione naprawdę nieznacznie, świetnie układają sie na kołowrotku i mają małą tendencję do skręcania, żyłki zmieniam srednio co 2- 3 miesiące czasem nawet częściej bo Odra potrafi zeżreć nawet najlepsze żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Jaki model Fiume? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Też używam żyłek firmy Fiume model spining ,jest mieka i rozciągliwa ale mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ja próbowałem fiume ale jest żyłką b.rozciągliwą ,obecnie łowię na trabbuco t-force i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 No panowie a jaka srednica ?? tych zyleczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Mam kolegę łowi na 0.10 ,ja poniżej 0.12 nie schodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Do łowienia białej rybki używałem zawsze Mavera. Jakiś czas temu zakupiłem żyłkę P-Line CX Premium u Pawła, na forum jako @psułek. Żyłka jest rewelacyjna, jest miękka, nie przegrubiona, jest dla mnie idealna do mojego sposobu łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kurde nie pamietam modelu tej Fiume ale napewno nie spinning, ja używam takiej lekko rudego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ja w tym roku chce zejsc na spinningu na wzdrege do 0,08 , myslalem o tych- Techron soft nylon- Stroft GTMktos używał , szczegolnie interesuja mnie opinie o tej techron bo na papierze to wyglada interesujaco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Stroft GTM -dobra zyłka ale przegrubiona, o,o8mm rzeczywiście będzie jej blizej do srednicy 0.10mm, ale polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 A czy ktos stosowal nanofil bo podobno wydłuża rzuty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 wydłuża rzuty i skraca życie z powodu wywoływanego stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Chodzi o zrywanie, przy wiazaniu ,cos tam czytalem? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 z osobami które na to łowiły przy mnie słyszałem tylko wulgarne słowa na jej temat, leci daleko ale strzela gdzie jej pasuje... węzeł dobrać to też sztuka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi