jerry hzs Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jerzy hamurki sa przepiekne zeby tam jeszcze jakas choineczka na horyzoncie to zycie bym oddal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 O rety ... co za ryba Akwarium mam puste możesz nałowić kilka i przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Dzisiaj zaliczyliśmy Sifa po raz kolejny. Ryby kiepsko brały, może dlatego że był przypływ i ciężko było dorzucić do matecznika. Po wypróbowaniu kilku gum sięgam po Rapalkę. Pierwszy rzut przytrzymanie i kilkumetrowy odjazd. Po chwili już widzę co gustuje w Rapalce. Ja tam jeszcze wrócę.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Norbert, to chyba lepiej, że wypięła się sama <_< Szkoda paluszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Tak, trzebaby dodać, że to jedyna ryba na dwóch łowiących, co oznacza, ze jak po kiju zakończyłem sezon w Omanie. Puffer był zapiety na skórkę, dobrze, że @sloniu miał długi i relatywnie miękki casting bo na szrtywnym i krótkim kikucie spinka murowana.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 taka?? http://www.isellseashells.com/images/jims-puff.jpg http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44008000/jpg/_44008597 _nasser630_puffa.jpg i ostatni pokazuje co jeśli paluszków nie trzyma się z daleka... taka rapalka to i tak jakaś kosmicznie trwała.na własną odpowiedziałność http://floridakeystreasures.com/diving/pufferfinger.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44008000/jpg/_44008597 _nasser630_puffa.jpg] złowiłem coś takiego kilka miesiecy temu, po wyjeciu z wody napęczniała jak piłka i najezyła się kolcami, nawet zdjecia nie robiłem. szybkie odchaczenie i paskudztwo wróciło do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Super wyprawa Jerzy Jak zwykle zreszta takie opowiesci o pogodzie powoduja trudna do opisania gorycz i ogromna zazdrosc <_< Gratulacje!!Ciekawe jak wypadnie Wam test tego DC w porównaniu np z Curado? Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Dzisiaj znów odwiedziliśmy znajomą rafę. Z samego rana wyciągnęliśmy kilka hamurów - całkiem niezłych jak na to łowisko a potem cisza. Zaczęło wiać w pysk pojawiły się fale które zepchnęły nas na płytszą wodę bo stanie nawet po pas w wodzie było wyczynem cokolwiek ekwilibrystycznym. Wkrótce w falach pojawiły się stada makrelek a za nimi zaczęły gonić garfish'e i podskubywać nasze przynęty. Jurek wpada na pomysł żeby obłowić podwodny skraj skał i piaszaczystego dna i w pierwszym rzucie wyciąga kolejnego hamura. Ja po obcięciu ogonka twistera przez garfisha zakladam uncjowego pilkerka z małą kotwiczką w nadziei że zmieści się w pyszczku tej podobnej do belony ryby. Mam branie i wyciągam niedużego bream'a - niestety spina się przed zrobieniem zdjęcia. To był fajny wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 I jeszcze dwa zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 To był fajny wypad. yup!! It was ! inna sprawa, ze przez połowe czasu nad woda użerałem się z ścdiekle sztywnym i puchliwym fluorocarbonem! No i nie połowiłem specjalnie. Woda była nadzwyczaj klarowna i widać było ze ryby sa aktywne. Zimą jak temperatura spadnie i bedzie bardzo zimn (18-21 C`) a takze pojawią sie na niebie spore chwmury mozna bedzie ostro połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Wysłać ci paczką czapkę z nausznikami na te mrozy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Wysłać ci paczką czapkę z nausznikami na te mrozy?? i dwie pary walonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Czyżby udala sie naprawa kija w warunkach polowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Cały artykuł o łowieniu w Omanie znajduje się w najnowszym wydaniu Wedkarskiego Świata - bardzo ciekawy artykul. Jak zauwazyłem bohaterowie watku są autorami tego artukułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Kombinujcie panowie, nie ma wyjscia, zima nie zima (swoja droga niezla zima..20st C).Mam jeszzce taka mysl....otoz patrzac na jedna z fotek... ...mimo woli korci, zeby tam sprobowac, tj. tam, gdzie woda zmienia swoj kolor... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Czyżby udala sie naprawa kija w warunkach polowych? tak udała się, jeśli można to nazwać wogóle naprawą, niemniej działa i niema tendencji do jakiś nie naturalnych krzywizn. Gumo. Swietnma myśl, w przyszłym tygodniu jak allah da mały wiatr i niską falę, Woda zmienia kolor na nagłym spadzie. Koniec rafy koralowej i odrazu spora głębia. Tam też łowią omańscy rybacy. wyniki zawsze mają od nas lepsze pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 i jeszcze kilka zdjeć na koniec. hitem dnia okazała sie Rapala X-rap 10 cm brań na ten wabik było stosunkowo dużo, na inne woblery Hamury reagowały znacznie gorzej ---> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 ---> a poza tym łowimy w dużym słonym akwarium, bo ryby (snappery) pływaja wokół nas. pozdrawiam JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Zazdroszczę takich łowów Fajne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Nie jestem pewien, czy to ta sama ryba, bo Araby jakoś to inaczej nazywają. Troszkę ostatnio tego połapałem w Zatoce Perskiej i Zatoce Omańskiej też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 tak to któryś z gatunków Hamura, ale takie żyją na głebszej wodzie i są łapane najczeasciej z dna. My ze słoniem stoimy po jaja w wodzie i rzucamy przed siebie na kamienistych rafach. trolowanie jakoś nas nie bawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiczeek Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Na skałkach, i z łodzi na rafach łowiłem też na spining, ale rybki były mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Na skałkach, i z łodzi na rafach łowiłem też na spining, ale rybki były mniejsze. na skałkach to my tez łowimy właśnie takie jak na zdjeciach. z dna na naturalną przynętę mozna trafić takiego 10 kg, ale jest jedno małe ałka w tej zabawie. Taka ryba nie nadaje się do wypuszczenia bo w zasadzie z głebokiej wody wyciągasz trupa. Odpuściliśmy sobie wiec taką zabawę bo C&R to dla nas jedenaste przykazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Reaktywacja!!!Po bez mała 6 latach znowu na hamurach. Ja w międzyczasie naprodukowałem trochę ropy sułtanowi Brunei a Jurek został offroadowym guru Omanu:)Łowisko tym razem oddalone od Maskatu - wschodnie wybrzeże wyspy Masirah. Najpierw 5 godzin nocą tak aby załapać się na pierwszy poranny prom, potem nocne rozmowy w oczekiwaniu na wypłynięcie. Dobijamy do brzegu i walimy na miejscówkę - słynną plażę Ras Al Jerzy. Ryby biorą chimerycznie. Jurek zalicza pierwszego solidnego hamura potem ja triggerfish'a i brania ustają.Młócenie wody nie przynosi specjalnych efektów - dopiero pod wieczór zaczyna się ruch i doławiam ładnego hamuraPotem kolacja przy ognisku, trochę dyskusji o blankach i wyższości Toyoty nad innymi markami:) No i szybkie spanko bo rano przed wyjazdem planuję jeszcze porzucać. Wstaję o 6:30 i w pół godziny łowię jeszcze dwa ładne kabany.Niestety musimy się szybko zbierać bo przed nami jeszcze prom i 5 godzin jazdy do Maskatu. to be continued.... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi