meyger Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) niestety moje osiągi w tym sezonie a dokładnie od lipca. To kilka sztuk sumików. Lecz to takie maleństwa.I mam nadzieję że się z nimi spotkam w przyszłym sezonie. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez meyger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom90 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 O tej porze roku jest dosyć cieżko, sandacza nie ma za wiele, przeważają króciaki, na zimowiskach moża spotkac kosmiczne ilości kosiarzy( np: na pewnej opasce 200-300m odcinek za dnia 14 jeszcze łowiących na koguty albo cykady, po zmroku liczba wzrasta bagatela do ponad 50, wynik z zeszłego roku ), jeśli chodzi o lekki łowienie polecam nastawic sie na bolki (wiosna-lato-jesien), moża trafić na całkiem fajne zgrupowanie przcietan wielkość 50-60 cm, co do rybek typu okoń kleń raczej odradza o tej poże roku. W sando pozostały ryby bardzo małe i bardzo duże dlatego bedziemy narzekać na wiekszość wyjazów dopuki nie trafimy na byka pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 dzięki za informacje, a jakieś inne wody w okolicy? Raczej wolałbym z dala od wielkiej presji mięsiarsiej. Jezioro w TBG już zamknięte. Trześniówka? Szymanowice? Koprzywnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podek21 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tom90, piszac o ogromnej liczbie kosiarzy masz na mysli prawobrzezna czesc na wysokosci Nadbrzezia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Tom90, piszac o ogromnej liczbie kosiarzy masz na mysli prawobrzezna czesc na wysokosci Nadbrzezia?Idź nad wode , a nie siedź przed kompem to będziesz wiedział gdzie ich tulu . Dodam od siebie że wszędzie tego mętu i "wędkaży pożal sie Boże" jest po zmroku jak wisła długa i szeroka w Sandomierzu. Po co mordować się z gumkami kiedy mozna prosciej i pewniej za burtę gada wytargać.3/4 tych co nad wodą to koguciarze i cykadowcy - dwie najpewniejsze zimowe przynęty na kazdą rybę bez wyjatku!!!!Podziekujcie paru baranom którzy postawili weto i Okregowi bo zapomniał wysłać papierów w sprawie ZIMOWISKA. Rzygać sie chce . AMEN. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podek21 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 miramar69, jestem nad wodą dość często ale chyba wybieram złe miejsca bo spotkać tam kogoś graniczy z cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom90 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tak, dzwoniłem kilka raz zrzędu jednak bez skutku, jesli komuś w PZW Sandomierz zalależało by na ochronie ryb, już dawno strażnicy powinni stać na strategicznych miejcach zgrupowania ryb jak wiadomo nie ma ich za dużo(około 4 tam), kosiaże przychodz o zmroku czyli 16-17. W sumie sam odcinek sandomierski nie jest rozległy wiec to nie było by takie trudne do upilnowania, moim zdanie ogranizacja tymu OSA i duże kary finansowe wraz z regularnym odwiedzaniem w 99% uporały sie z kłusownicwem jednak nie wiem co powstrzymuje władze koła sandomierskiego od logicznego myslenia, gorne wymiary ryb były by jak najbardziej trafne, wprowadzanie całkowiteog zakazu polowu w takich miejscach jest jeszcze gorsze, z powodu braku wędkarzy co za tym idzie KOSZENIE na MAXA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Szkoda tylko że zapomniałeś o tym (Listopad, Grudzień 2012r) jakie spustoszenie potrafią zrobić " psełdo-wędkarze" posługujący się cykadami i kogutami zgodnie z literą prawa oraz RAPR. I że na owej opasce i tamtych rejonach bywało po 50-100 ludzi dzień w dzień oraz co tam wyprawiałi. Skoro twierdzicie że lepiej jest te miejsca dopuścić do całorocznego wedkowania a nie zakazywać- to czysto na białym widoczne są efekty tego kilkuletniego myślenia w tegorocznym sezonie sandaczowym i sumowym. Tak czy siak czy to będzie ZIMOWISKO czy nie i tak zostanie wygolone a właściwie dobite do imentu to co jeszcze zostało. Przez kilkanaście ostatnich lat z uporem maniaka upierają się co niektórzy że strefy ochronne i zimowiska nie powinny być tworzone bo to sprzyja kłusownictwu , bo tego nikt nie pilnuje, bo jeżeli będą tam wekarze to będzie lepiej - Więc zadaje pytanie : To gdzie te ryby ,gdzie te efekty "pozornej kilkuletniej ochrony" skoro tyle czasu niby wędkarze mieli zapobiegać kłusownictwu????????? Śmiem twierdzić że nic z tego nie będzie, bo w tych miejscach poza szarpakowcami wszelkiej maści i "psełdo-wędkarze-cykadowcy" robią to samo, a jest ich co najmniej 3/4 wszystkich wędkujących. Teraz wybierzcie sami co jest lepsze, bo jakoś mi się zdaje że ta teoria w tym naszym przypadku nie działa.Dobra kończmy ten temat, bo nie o tym miał być ten post . Edytowane 17 Grudnia 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom90 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 podek 21 wracajac do tematu ryby sie grupuj i raczej nie znajdziesz miejsc wolnych od ludzi, (łowie tylko spinem) w 99% na wiśle, wyjatkiem jest łowienie biało- rybu i okoni na małe przynęty, o tej porze roku jest pare miejsc w których można coś pociagnoć omijając wędkarską presję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Sandomierz tradycje ma - na zamku podczas zwiedzania komnat takie coś uchwyciłem. Podobnym sprzętem pracowała ostatnio okoliczna biedota na zalewie Wilcza Wola , która wytępiła cały zbiornik. Sandomierz tradycje ma - na zamku podczas zwiedzania komnat takie coś uchwyciłem. Podobnym sprzętem pracowała ostatnio okoliczna biedota na zalewie Wilcza Wola , która wytępiła cały zbiornik. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Panowie nie przynęty kłusują tylko psełdo wędkarze któży ich urzywają. Na moim odcinku są to duże gumy,koguty,cykady,wahadłówki.Mors 3 zalany ołowiem z dwoma kotwicami 3 lat temu widziałem karpia z 15 kg który wyjechał na ten patent. Taki patent obchodzi RAPR w 100%. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Dobre trzy lata temu , ja o tym słyszę a i widzę za każdym prawie razem kiedy jestem nad wodą. Amury , karpie , sumki oraz niestety sandacze i wszystko zgodnie z RAPR z małą uwagą że przynęta nie znajdowała się w obrębie głowy. Pisałem to piętro wyżej że jak Wisła długa i szeroka proceder taki ma miejsce i nikt mi nie powie że NIE!!!! Po raz drugi proszę skończmy o tym pisać bo nie o tym ma być ten post . Ci co bywają nad wodą dobrze o tym wiedzą a ci co powinni o tym wiedzieć to niech (ruszą cztery.....) się ruszą i przekonają się że prawda jest inna niż by się chciało i inaczej to wygląda z za biurka a inaczej nad wodą. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Dzisiaj wybrałem się że znaiomymi na Wisłe w Sandomierzu i okolicach Brzegi były usłane rybami ledwo żywymi itd. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Tyle zostało z zimowiska reszta ryb dogorywała pływająć w kułko itd.W przyszłym roku jak przyjdzie do mnie strażnik PSR i będzie się pytał o rejestr połowu to kopne go w cztery litery. Przepraszam za fotki ale robiłem wieczorem. Wiem że temat nie o tym ale musiałem napisać. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez DanTe2491MA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) EEEEEEEEEtam to niemożliwe w Sandomierzu ,przecież nie ma takich rzeczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podziękujcie zwolennikom wedkowania w miejscach zimowania ryb i tym co twierdzą że wędkarze pomogą je chronic ,tym co zablokowali utworzenie strefy oraz najlepszenu okręgowi za zwlekannie z jej utworzeniem ( nadmieniam że od 1.12 2013r miała być całkowity zakaz łowienia w strefie zimowiska zgodnie z podjetą uchwałą na zebraniu Okregu oraz moją petycją w tej sprawie ). Edytowane 20 Grudnia 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Teraz to już nie ma co chronic, nie wiem czy w tym mieiscu został kamień na kamieniu. Ja bym wprowadził zakaz łowienia od 1.12.2013-1.05.2014. Panowie do pracy z PZW, PSR żeby takich rzeźi nie było więncej. W tym roku PZW Tarnobrzeg ma same porażki Wilcza wola a terazszarpanie ryb z Wisły.Ja składam za ten stan rzeczy ogromne podziekowania Państwowej Straży Rybackiej oraz PZW Tarnobrzeg Oby tak dalej panowie wszytsko jest na dobraj drodze aby Wisła w naszych okolicach była pustynią lub już jest. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 W założenich petycji było wyłaczenie tego miejsca każdego kolejnego roku przez 5 lat w terminie od 1.12 -30.04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 czy w tej okolicy klenie się zdarzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Oczywiście że są, ale osobiście powiem że to nie moja rybka i nie "poławiam" jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) czy w tej okolicy klenie się zdarzają?Jażia ,kleńia jest dużo z tym że tej ryby unas nikt prawie nie łowi. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 dzięki, poszukam jutro klenika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Jażia ,kleńia jest dużo z tym że tej ryby unas nikt prawie nie łowi.No nie wiem czy tam nikt ??? nawet powiem ze sporo ludzi je łowi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) W okolicach mostu w Nagnajowie,Łążku,Gągolina to nikt Każdy tylko szczupak,sandacz,sum. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez DanTe2491MA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 W okolicach mostu w Nagnajowie,Łążku,Gągolina to nikt Każdy tylko szczupak,sandacz,sum. kamuflaż działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 byłem 2h. ludzi brak ryb też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20131223/POWIAT0109/131229682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi