Skocz do zawartości

WISŁA Sandomierz i okolice.

podek21

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DanTe2491MA

Tu się mylisz, gdy jeszcze nie płynęła kra na Wiśle, obręb ochrony był obserwowany o różnych porach dnia i nocy przez SSR, Policja bez zgłoszenia nie przyjedzie bo nie mają pojęcia gdzie co i na co można łowić, pomijając łowiących policjantów którzy współpracują z SSR, PSR przyjedzie w niedziele, wystawi kilka wniosków o ukaranie za rejestry i na tym kończy się ich praca. Społecznej cięzko jest się uprosić o policjanta na nocną akcję, policjanci którzy wędkują i chcą chronić wody nie zawsze mogą a prawda jest taka, że bez policji na miejscu mało możemy zdziałać...Ale walczyć trzeba :)

Dla kogo ta bajka ? Ty wogóle wierzysz w te słowa co napisałeś ? ;)  Człowieku teraz przejdę się wałem i na 100% nie bedzie ani PSR,Policji . Ja ten odcinek Wisły widuję jak jadę do pracy z pracy na zakupy. Ja jakoś nikogo nie widuję . Capri może mamy  inne oczy ? :P  Ja jak podałem dokładną lokalizację siatki nad Wisłą  to nikt nie przyjechał z PSR. A wystarczyło ruszyć dupe. I Myślisz że jak oni tak postepuję to przyjadą na ten obrem niż dwa razy w roku ?? HaHaHaHa :rolleyes: Nigdy się tak nie usmiałem jak czytałem te słowa. "obręb ochrony był obserwowany o różnych porach dnia i nocy przez SSR" ale jaja. Jak oni nie potrafją przyjechać pod dokładny adres,  wyjąć siatki z wody. Co oni mogą opserwować ??

Napisz coś jeszcze się po śmieję. :D

Edytowane przez DanTe2491MA

Ty sam kolego już nie wiesz czy piszesz o SSR czy PSR może nie wiesz co znaczą te skróty? Obserwowany to nie znaczy, że strażnicy siedzieli 24 godziny na dobę NA obrębie i nie czekali na Ciebie żeby Cię kolego pozdrowić, po to strażnik jest wyposażony w lornetki by w dzień obserwować teren z odległości, na noc też mają swoje sposoby :) i odkąd został wprowadzony obręb ochronny nie było potrzeby interwencji, ludzie po prostu tam nie chodzili(bo nie ma po co). Piszę jakie są fakty, nie siedzę na forum i nie narzekam jak niektórzy tylko coś robię i to społecznie za swoje pieniądze poświęcając swój wolny czas, proszę bardzo idź teraz na wał policja, PSR i SSR będzie siedziała i pilnowała płynącej KRY?! czy zamarzniętych zatok na których nie ma jeszcze dostatecznej grubości pokrywy lodowej by móc z niej wędkować/kłusować. Kolego  DanTe2491MA jeśli chcesz żeby było lepiej napisz do mnie na priv podam Ci numery telefonów na której możesz śmiało dzwonić gdy zobaczysz sieć, szarpakowców etc. Wstąp do straży i zacznij działać a nie jęczysz na forum a wtedy zobaczysz, że nie jest tak kolorowo jak niektórzy myślą.

• Like 3

http://www.pzwtarnobrzeg.pl/files/obreb_ochrony_na_rzece_wisle.pdf

Punkt 3 uchwały mówi, kto odpowiada za wykonanie w/w uchwały.

Czy przypadkiem nie jest to odciążenie w pewnym stopniu dla SSR i wędkarzy którym na czymś zależy???

Czy przypadkiem ten Pan nie ma nic do powiedzenia w PSR ,albo innych służbach mundurowych odpowiedzialnych za porządek w województwie???

Wydaje mi sie że teraz jeżeli będziemy chcieli ze soba współpracować to Policja i PSR będą musiały w tym uczestniczyć czy chca tego czy nie - jeżeli sie o to zwrócimy;

a wydaje mi się że nawet same powinny sie tym zająć ;) bez proźby z naszej strony. 

Matta - mistrzu ty mój , czemu ty szukasz we mnie wroga??? Spójż na to z dobrej perspektywy z optymizmem i nie szukaj dziury w całym. Możemy sie tak licytowac i licytować tylko po co bić pianę ,nie do tego dażę, to nie jest moim celem. Nie zamierzam nikomu przeszkadzac w walce z patologją jaka nas teraz toczy,i nie przeszkadzaj i mnie.

POZDRO!!!

Edytowane przez miramar69

Gość DanTe2491MA

Ty sam kolego już nie wiesz czy piszesz o SSR czy PSR może nie wiesz co znaczą te skróty? Obserwowany to nie znaczy, że strażnicy siedzieli 24 godziny na dobę NA obrębie i nie czekali na Ciebie żeby Cię kolego pozdrowić, po to strażnik jest wyposażony w lornetki by w dzień obserwować teren z odległości, na noc też mają swoje sposoby :) i odkąd został wprowadzony obręb ochronny nie było potrzeby interwencji, ludzie po prostu tam nie chodzili(bo nie ma po co). Piszę jakie są fakty, nie siedzę na forum i nie narzekam jak niektórzy tylko coś robię i to społecznie za swoje pieniądze poświęcając swój wolny czas, proszę bardzo idź teraz na wał policja, PSR i SSR będzie siedziała i pilnowała płynącej KRY?! czy zamarzniętych zatok na których nie ma jeszcze dostatecznej grubości pokrywy lodowej by móc z niej wędkować/kłusować. Kolego  DanTe2491MA jeśli chcesz żeby było lepiej napisz do mnie na priv podam Ci numery telefonów na której możesz śmiało dzwonić gdy zobaczysz sieć, szarpakowców etc. Wstąp do straży i zacznij działać a nie jęczysz na forum a wtedy zobaczysz, że nie jest tak kolorowo jak niektórzy myślą.

Zanim się wypowiesz w jakimś temacie to go przeczytaj dokładnie to nie boli. Naprawdę

Na pierwszej stronie tego tematu maż fotki siatki którą sam wycjgnołem z wody, spaliłem.  Ja działam a ty jak ?? Pisząć bajki za komputera ?? ;)

Szkoda mojego czasu ja mam swoje zdanie na temat PSR a SSR sie nie wypowiadam bo nigdy ich nad woda nie widziałem sa dla mnie jak UFO. Ja jestem na rybach prawie co drugi dzień od maja do grudnia to mam juz wyrobione zdanie na rużne tematy.

Karte mam od 2005 roku a kontrolowano mnie dwa razy :D  A jestem co drugi dzień na rybach to oczymś świadczy co ?

Jak oni "obręb ochrony był obserwowany o różnych porach dnia i nocy przez SSR" tak działaja jak ja ich widuję to się nie wypowiadam. Bo nie ma o czym.

A bym zapomniał ;)  Ja jak nie zobaczę to nie uwierze jak będę na rybach i przyjdzie do mnie strażnik z SSR . Zostane w kulturalny sposób wyligytymowany to napoiszę na forum dokładnie date,mieisce gdzie ta wielkołomna chwila miała mieisce.

Jak pojawiają się wątpliwości o zasadności obrębu ochronnego i pytania odnośnie faktu kto będzie go pilnował można samemu coś zrobić i od czasu do czasu wybrać się na orzeźwiający zimowy spacer, niekoniecznie z psem i samemu popatrzeć czy ktoś nie łamie zakazu. Na pewno zdrowsze niż siedzenie w domu w kapciach przed komputerem, a może okazać się pożyteczne. Dzwonić zawsze jest sens, ja już to robiłem i nie było sytuacji żeby Policja nie zareagowała. Co do zasadności ustanawiania obrębów ochronnych to już dawno wszystkie zimowiska powinny być wyłączone z łowienia w okresie jesienno-zimowym. Ja wiem, że część wędkarzy nie potrafi złowić ryby w tym okresie w innym miejscu i stąd to ich oburzenie. Etyczny wędkarz sam omija takie miejsca szerokim łukiem bo dla mnie to jest ostatnie skur....ństwo łowić ryby w miejscu, gdzie będą próbowały przetrwać najtrudniejszy dla nich okres w roku. Śmiem twierdzić, że mordowanie sandaczy na zimowiskach spowodowało załamanie się populacji tego gatunku na generalnie wszystkich odcinkach dużych rzek. W pozostałych porach roku ryby rozpływają się po praktycznie całej rzece i nie są łatwe do namierzenia, a tym bardziej złowienia. Co innego na zimowiskach kiedy ryby spływają w jedno miejsce o długości kilkudziesięciu-kilkuset metrów z wielu kilometrów rzeki. Są wtedy łatwym celem dla wszystkich wędkarzy, a że sandaczowe no kill w naszym kraju jest sprawą niszową, więc mamy to co mamy czyli jedną wielką pustynię. Brawo za kolejny obręb ochronny, 3 razy tak.

pozdrawiam

wujek

• Like 2

Gość DanTe2491MA

Jak pojawiają się wątpliwości o zasadności obrębu ochronnego i pytania odnośnie faktu kto będzie go pilnował można samemu coś zrobić i od czasu do czasu wybrać się na orzeźwiający zimowy spacer, niekoniecznie z psem i samemu popatrzeć czy ktoś nie łamie zakazu. Na pewno zdrowsze niż siedzenie w domu w kapciach przed komputerem, a może okazać się pożyteczne. Dzwonić zawsze jest sens, ja już to robiłem i nie było sytuacji żeby Policja nie zareagowała. Co do zasadności ustanawiania obrębów ochronnych to już dawno wszystkie zimowiska powinny być wyłączone z łowienia w okresie jesienno-zimowym. Ja wiem, że część wędkarzy nie potrafi złowić ryby w tym okresie w innym miejscu i stąd to ich oburzenie. Etyczny wędkarz sam omija takie miejsca szerokim łukiem bo dla mnie to jest ostatnie skur....ństwo łowić ryby w miejscu, gdzie będą próbowały przetrwać najtrudniejszy dla nich okres w roku. Śmiem twierdzić, że mordowanie sandaczy na zimowiskach spowodowało załamanie się populacji tego gatunku na generalnie wszystkich odcinkach dużych rzek. W pozostałych porach roku ryby rozpływają się po praktycznie całej rzece i nie są łatwe do namierzenia, a tym bardziej złowienia. Co innego na zimowiskach kiedy ryby spływają w jedno miejsce o długości kilkudziesięciu-kilkuset metrów z wielu kilometrów rzeki. Są wtedy łatwym celem dla wszystkich wędkarzy, a że sandaczowe no kill w naszym kraju jest sprawą niszową, więc mamy to co mamy czyli jedną wielką pustynię. Brawo za kolejny obręb ochronny, 3 razy tak.

pozdrawiam

wujek

Zgadzam się z tobą w stu procentach. :)

• 4 tygodnie później...
Gość DanTe2491MA

Szkoda klawiatury...Idę dalej rzeźbić woby :)

Pozdrawiam

Szkoda klawiatóry na opisywanie działań SSR,PSR. Działanie tych organizacji jest śmieszne,patologiczne.

Zakończyłem dziś sezon podlodowy :) czas zabrać się za spin, łowił ktoś coś już na Wiśle?

Pozdrawiam

Ja trochę ale bez rewelacji. Znajomi byli  na kanale w Połańcu cos tam połowili nie dużo ale sezon rozpoczeli na plus.

Pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Krajobraz zmienił się nad Wisełką , wycinka na miejskim odcinku rzeki ,  może trochę ograniczy działania kłusowników ;) , teraz każdego ładnie widać z daleka. Biorą pojedyncze sandaczyki do 50cm , ale czasem trafi się ponad 80cm.Odcinek miejski bardzo oblegany , lepiej uderzyć w stronę pod Baranów Sandomierski :)

Edytowane przez Kajtelek2

Krajobraz zmienił się nad Wisełką , wycinka na miejskim odcinku rzeki , może trochę ograniczy działania kłusowników ;) , teraz każdego ładnie widać z daleka. Biorą pojedyncze sandaczyki do 50cm , ale czasem trafi się ponad 80cm.Odcinek miejski bardzo oblegany , lepiej uderzyć w stronę pod Baranów Sandomierski :)

Tiaa, uderzyc pod Baranów i połapać w piasku.....

Chyba dawno nie byłeś w tamtych stronach :/

A wycinka raczej nie przeszkadza kłusownikom ładować sumy w "palnik"

Patryk dobrze mówi , takim palantom nawet całonocne oświetlenie całego Sandomierskiego brzegu nie bedzie przeszkadzało.

Pokazują  to wieści chodnikowe z ostatnich paru dni. Mamy dopiero początek Listopada (czyli okres ochronny na sumy) a HOŁOTA w najlepsze dalej tępi i zabija WIELKIE!!!!!!! sumy. 

Jestem ciekaw co będzie w grudniu jak zejdą się na zimowisko ?????

Banda debili  :(  :unsure:  :wacko:  :blink: .

Tiaa, uderzyc pod Baranów i połapać w piasku.....

Chyba dawno nie byłeś w tamtych stronach :/

A wycinka raczej nie przeszkadza kłusownikom ładować sumy w "palnik"

Bywam Panie na wodzie Antoniego super prezesa TBG :D  na lekko za okoniem i za sandaczykiem.

zdjecia przedwczorajszego 191cm pozostawiaja wiele do myslenia. ale kazdy poluje za sandaczem i nie mozna kogos oceniac za przyłów. ryby jak i ludzie, jedza caly rok:)

No właśnie o tych ludzi chodzi, niech jedzą cały rok tylko dlaczego trzeba zabijać od razu te NAJWIĘKSZE ?????????? te którym, jakimś cudem udało się jeszcze przetrwać  lata głupoty ??????

No to żeby podtrzymać dobrą passę Powiem że dostałem przed chwilą informacje (wiarygodna informację) o :

wyprawieniu kolejnego DUŻŻŻegooo suma do krainy wiecznych łowów i jak dotąd chyba największego i nie jakieś tam 50+ czy 60+  tylko 80+.

Brawa dla łowcy !!!!!!!!!!   :clappinghands: i SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!   :good:

• Like 1

Aż serce się raduje od takich wieści ,że taki potencjał drzemie a raczej drzemał w rejonie :( .

W związku z tymi optymistycznymi informacjami ogłaszam : miesiąc LISTOPAD najlepszym miesiącem połowów sumowych w AD - 2014r. AMEN. :doh:

• Like 1

No to żeby podtrzymać dobrą passę Powiem że dostałem przed chwilą informacje (wiarygodna informację) o :

wyprawieniu kolejnego DUŻŻŻegooo suma do krainy wiecznych łowów i jak dotąd chyba największego i nie jakieś tam 50+ czy 60+  tylko 80+.

Brawa dla łowcy !!!!!!!!!!   :clappinghands: i SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!   :good:

Ile jeszcze taka patologia i bezprawie będzie tolerowane nad wodą ?...