miramar69 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Ile jeszcze taka patologia i bezprawie będzie tolerowane nad wodą ?... Dopóki wszystkiego nie zjedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 miramar69 pisz więcej postów gdzie co bierze to na pewno bedziesz miał ryby pomyśl, magia internetu jest wielka i raczej nie każdy wie że w sandomingo jest jakieś zimowisko. Tam ryby zawsze dostawały i będą dostawać w palnik póki "straż" się nie ogarnie. Oni nie muszą nigdzie jeździć tam zarobią na mandatach za cały rok tylko troszkę chęci, a w kwietni i mają niech przyjadą na inny odcinek rzeki Wisły, a o jaki chodzi niech kumaci się domyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) No i stało się :http://www.pzwtarnobrzeg.pl/files/obreb_ochrony_na_rzece_wisle.pdfDo tego już doprowadziłem w tamtym roku ,tylko że strefa jest zamknięta dopiero od 1.12 . oraz w tym roku (jak nigdy) już zostały wkopane tablice z oznaczeniem obrębu chronionego - przynajmniej.Rok ten jak sam dobrze wiesz jest cały pomerdany przez ciągle dużą wodę i inne anomalie z pogodą ,wiec i rybki trochę wcześniej zaczęły. Edytowane 10 Listopada 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siup Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Wróciłem do wędkarstwa po około dziesięciu latach przerwy.W ciągu ostatnich dwóch byłem nad Wisłą między Tarnobrzegiem a Sandomierzem około 15 razy. Większość z tych wypraw zakończyła się o kiju a gdyby nie kilka okoni, szczupaków i jeden mały sandacz to mógłbym myśleć, że w tej wodzie nie ma ryb......albo ja zapomniałem jak je łowić. Jakie są Wasze odczucia/przemyślenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja na wodach TBG w tym roku byłem kilka razy, zwykle wracałem na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja na wodach TBG w tym roku byłem kilka razy, zwykle wracałem na zero.Normalna sprawa,Większość ryb zjedzona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siup Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Nie brzmi to optymistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Może nie byłem dużo razy na Wiśle w tamtym roku ale kilka fajnych ryb udało sie wyciągnąć nie Przesadzajcie boleni jest dużo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Wisła to Wisła czasem się jedzie na ryby i ani brania , a czasem potrafi miło zaskoczyć , bolenie ładne są , sam miałem na jesieni ładnego klocka ale ryba się uwolniła z kotwiczki. Edytowane 18 Marca 2016 przez Kajtelek2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 I ta wiślana nieprzewidywalność to jeden z czynników, które pchają nad brzegi Ubiegły sezon miałem pełen takich rzecznych niespodzianek. Mam nadzieję, że i ten będzie przynajmniej podobny A co do ryb - jakieś są. Faktycznie da się trafić ładnego bolka. I nie tylko. Najlepsze wyniki miałem będąc nad wodą praktycznie codziennie I jakoś nie zastanawiałem się wtedy zbytnio nad zależnością brań i wiślanego rybostanu. A gdyby ktoś kiedyś chciał wspólnie pośmigać nad Wisłą w Sandomierzu chętnie dotrzymam towarzystwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom90 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Jak najbardziej ryby w wodzie są presja jest spora i to wymusza niekonwencjonalne podejście do wędkowania. W zależności od tego co chcesz znaleść sum, sandacz, boleń,okoń za tymi chodzę i napewno można znaleźć coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 I ta wiślana nieprzewidywalność to jeden z czynników, które pchają nad brzegi Ubiegły sezon miałem pełen takich rzecznych niespodzianek. Mam nadzieję, że i ten będzie przynajmniej podobny A co do ryb - jakieś są. Faktycznie da się trafić ładnego bolka. I nie tylko. Najlepsze wyniki miałem będąc nad wodą praktycznie codziennie I jakoś nie zastanawiałem się wtedy zbytnio nad zależnością brań i wiślanego rybostanu. A gdyby ktoś kiedyś chciał wspólnie pośmigać nad Wisłą w Sandomierzu chętnie dotrzymam towarzystwa Właśnie myślę o wypadzie w najblizszy weekend za bolkiem???? ewentualnie kleniem/jaziem. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ubiegły weekend nad wodą dał trochę ładnego okonia i kilka przyzwoitych szczupaków. Co do bolka i kleni/jazi to niestety bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 U mnie jest to samo...ale teraz po tych burzach i deszczach może się coś ruszy. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Koledzy, krótkie pytanie. Codziennie przejeżdżam przez Sandomierz, trasa od Opatowa na Tarnobrzeg. Gdzie można szybko połowić,czyli zjeżdżam kawałek z trasy, wyskakuję z samochodu, moczę kija i znowu w trasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 W tej chwili jest duża woda i nie bardzo jest gdzie połowic. Trzeba trochę odczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jakoś do piątku dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Chyba za 2-3 tygodnie ten piątek , aż tak szybko to ONA nie spadnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 A jak już opadnie? Woda w Wiśle, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Pogoda i stan Wisły nie napawa optymizmem. Właśnie szukam jakichś sensownych alternatyw na majówkę... I jestem otwarty na pomysły i propozycje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Najlepiej biorą na jerku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 82 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jeździłem na Wisełke w odcinku od Koćmierzowa do Annopola po obu str rzeki. Bywało tak że na 11wyjazdów lub więcej,ryb zero na kiju. Trafiały się dni że ryby wspópracowały aż miło...Sumy,Sandacze,Bolenie,Szczupaki. Wisła uczy pokory. Liczy się wytrwałość i częste przebywanie nad wodą. Ludzi łowiących w okolicach Sando...jest w piz..!! Na znanej miejscowym opasce praktycznie co tydz jakieś koło organizowało zawody wędkarskie... Kto jeździ wie za jaką tamą,jest jaki dołek,gdzie w nurcie leżą dęby,gdzie są fajne przykosy,przerwane(zalane) tamy i obiecujące opaski z rynnami praktycznie pod samą nogą. Jest na tym odcinku sporo suma i myśle że pływają szt na rekord polski. Widziałem kilkukrotnie żerowanie wąsiatych...robiło wrażenie !! Po kilkunastu latach łowienia w tamtych rejonach doszedłem do wniosku,że jeśli nastawiamy się na drapieżnika np zanderka nocą,gdzie widać i słychać żerujące ryby to napewno po pewnym czasie zaczną żerować sumy. Jeśli one wejdą w łowisko to pozamiatane. Mniejsze od nich drapieżniki spiepszają wtedy w Piepszówki!! Miejscówke opanowują wąsiate zbóje niejednokrotnie w liczbie kilku(nastu)sztuk. Mam na myśli ryby duże...nie kijanki do 100cm :-) Jeśli miałem ze sąbą patyka do 50gr nie było szans zatrzymać po braniu podwodnej lokomotywy lub oderwać jej od dna. Dlatego woziłem zawsze dwa kije...jeden light drugi heavy:-) Czasami udało się wytarmosic króla na brzeg...często z pomocą kolegi. Buzi foto i woda. Przeczytałem wszystkie Wasze wpisy Drodzy Koledzy i nikt nie wspomina że ten odcinek zmienił się bardzo po powodzi a to fakt niezbity. Kolejną zmianą od lat są org zawody wedkarskie na wspomnianej wyżej opasce.Kiedyś nie było tyle autokarów aut etc.Wiadome że w okolicach Huty wydobywali piach i rzeka od tego odcinka w górę ma inny charakter dna...po powodzi zasypało większość znanych miejscówek...lecz utworzyły się też nowe :-) Fakt faktem ryb jest mniej ale dalej są :-) Mentalność ludzi zmienia się z czasem co widać nad wodą...coraz więcej machających spinem wyznaje zasade C&R. Co cieszy. Szarpaki byli są i będą ale my sami musimy reagować na tych skur... będąc nad wodą!! Tępić w każdy możliwy sp jak tylko ich zobaczymy. Odnośnie kontroli PSR to kontrolowany byłem kilkunastokrotnie przez niskiego pana pod wąsem,raz przeczesali mi auto co cieszy :-) Potem jak ich widziałem było tylko Dzień Dobry biorą? i szli dalej...Często pojawiali się w asyscie Policji. 4razy miałem kontrolę Policji wodnej. Wiec coś się dzieje odnosnie ochrony wody. Mimo to,moim zdaniem zbyt mało razy. Ten odcinek moim zdaniem jest dalej atrakcyjny :-) Moje życiówki złowiłem właśnie tam od Koćmierzowa do Annopola :-) Zander 112cm :-) Szczupły 108cm :-)Sum 194cm :-)Bolek 84:-)Nie zapomne tych walk do końca życia !! I chwil spędzonych nad Wisełką...Może teraz komuś innemu przytrafią się,,moje" rybki bo jeśli nikt ich nie szarpnął czy też nie zdechły to pływają dalej.Od tego roku będę łowił w okolicach Oświęcimia i poznawał tutejszą Wisełkę,ponieważ tu teraz mieszkam. Wszystkim łowiącym życzę PB. Łowię sportowo i dla czystej przyjemności C&R 100% :-)PAMIĘTAJ !!!NIE BĄDŹ PAŁA !! WYPUŚĆ SANDAŁA !!!Pozdro maniacy !! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Witam panowie jak woda na wisełce ?? bardzo brudna ? chciałbym sie wybrac w poniedziałek .. spróbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zapraszam !!!! tylko sobie weź ponton albo drona, bo z wału to takie sobie brania.LUDZIE ogarnijta się wreszcie, http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/150210170 macie cały czas monitoring stanu wody to sobie popatrzcie . Woda prawie 4,5m , a ten pyta czy nie zmętniała.To tak trudno !!!!!!!!!!!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Od tego jest forum żeby pytać.. Jest majówka nie trzeba się denerwować :-) pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi