Skocz do zawartości

WISŁA Sandomierz i okolice.

podek21

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...

Wiem że wywołam zaraz gównoburzę , ale mnie już .... ta obojętność...

Mam takie pytanie do lokalnych zaglądaczy  : 

... kiedy w końcu zakończy się ta rzeźnia sandaczyków na "starym porcie" ???, bo głupio wygląda ich chowanie po śmietnikach w reklamówkach  :rolleyes:  :whistling:

... zgłoszenia do PZW nic nie dają , PSR ma w d....  nie odbiera telefonów i wszyscy są "zadowoleni"  ....

Dziękuję .

Wiem że wywołam zaraz gównoburzę , ale mnie już .... ta obojętność...

Mam takie pytanie do lokalnych zaglądaczy  : 

... kiedy w końcu zakończy się ta rzeźnia sandaczyków na "starym porcie" ???, bo głupio wygląda ich chowanie po śmietnikach w reklamówkach  :rolleyes:  :whistling:

... zgłoszenia do PZW nic nie dają , PSR ma w d....  nie odbiera telefonów i wszyscy są "zadowoleni"  ....

Dziękuję .

Jakbym czytał o wylocie kanału z elektrowni Kozienice. 

U nas to jeszcze jest o tyle prostsze, że teren monitorowany i nic to nie daje. A swego czasu jak proceder był bardziej nagminny ( może to dalej funkcjonuje, chociaż z racji przeprowadzanej modernizacji i powstałego nowego bloku może mniej) to kłusole żyli w układach z ochroną obsługującą monitoring do tego stopnia, że jak miał się ktoś pojawić ( PSR, Policja ) to kłusoli już nie było. 

Przykre.

Ja odpuściłem już parę lat tam jeżdżenie. Walczyć z czymś, z czym nikomu się nie chce ? 

Życzę naprawdę powodzenia - choć podejrzewam, że bez kontrolowanego odstrzału szanse na powodzenie mikre. 

Edytowane przez tymon

Przekleństwo to pewnie dosięga większości , jak nie wszystkich wód tego typu w zimie. Rozumiem , że niektórzy nie mogą sobie odpuścić łowienia i wypuszczają ryby, ale są też tacy, którzy korzystają z dobrodziejstwa braku zakazu łowienia w tych miejscach i bez opamiętania je zabierają.

Nie rozumiem tylko dlaczego są zabijane , a później ci sami "wędkarze" lamentują , że nie ma dużych.

Zakazać wędkowania - ŹLE, dopuścić wędkowanie - też ŹLE.  :unsure:  :wacko:  :blink:

Edytowane przez miramar69

Jakbym czytał o wylocie kanału z elektrowni Kozienice. 

U nas to jeszcze jest o tyle prostsze, że teren monitorowany i nic to nie daje.

OOO! To jeszcze nic! Parę lat wstecz jak, jak jeszcze odbywałem praktyki w El. Kozienice (pochodzę z Kozienic) widziałem zarzucone samołówki w ciepły kanał. Nie na wylocie ale dokładnie w miejscu gdzie ten kanał się zaczyna. Dokładnie tu:

https://www.google.pl/maps/place/51%C2%B039'59.5%22N+21%C2%B028'00.3%22E/@51.6655023,21.4661289,836m/data=!3m1!1e3!4m14!1m7!3m6!1s0x470fe9c2d4b58abf:0xb70956aec205e0f5!2zV3JvY8WCYXc!3b1!8m2!3d51.1078852!4d17.0385376!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d51.6665171!4d21.4667355?hl=pl

Samołówki (głównie grube, białe sznury, na suma) zarzucane były przez pracowników Elektrowni. Skąd wiem, że pracownicy? ...a no jak kolega zaczął ciągnąć za jeden ze sznurów to goście z pobliskiego budynku przybiegli jakby się paliło!

Gdybyście to widzieli to bylibyście w stanie napisać definicję "kłusownictwa" na nowo.

Człowiek z komuny wyjdzie ale komuna człowieka nigdy.

• Like 4

• 1 rok później...
  • 1 rok później...