spinnerman Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Panowie mam jeden dzień do dyspocycji gdzie lepiej pojechać popstrągować - Wieprz czy Tanew?Jeżeli mòwisz o styczniu, to chyba nie masz wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jeżeli mòwisz o styczniu, to chyba nie masz wyboru...Ma. Między Wieprzem a Porem No chyba że z muchówką, to wtedy hulaj dusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ma. Między Wieprzem a Porem No chyba że z muchówką, to wtedy hulaj dusza.Zdaje się, że o Porze nic nie wspominał, ale skoro tak mòwisz to jest jeszcze kilka innych rzek w okolicy z Krooopasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 To w lubelskim już nie ma kropasków że kolega na Roztocze chce się wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Są jak najbardziej, na Roztoczu nigdy nie łowiłem a chciałem się wybrać na jakieś 1-3 dni na wiosnę i połączyć relax z małym rekonesansem wędkarsko-podróżniczym Edytowane 27 Stycznia 2015 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Kolego jeśli "jakieś 1-3 dni na wiosnę" to proponuję "poskakać" po rzekach. Jeden dzień na Wieprzu, następny na Tanwi lub Sopocie, a trzeci "powrót" po namierzone ryby. Jeśli by takowych nie było to na Por. Zawsze bliżej do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dzięki za info, chyba zrobię jak mówisz. Nie nastawiam się na jakieś spektakularne wyniki. Chciałem zwiedzić kawałek nieznanej wody a przy okazji poobcować z dziką naturą, której na Roztoczu nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 ...Chciałem zwiedzić kawałek nieznanej wody a przy okazji poobcować z dziką naturą, której na Roztoczu nie brakuje. Podejście zdrowe. Podobno Tanew jest przepiękna, żałuję że dotychczas nie widziałem. Widziałem natomiast Por i szczerze mówiąc tego to akurat do tej pory żałuję... Tą rzekę sobie odpuść jeśli "dzika natura" znajduje się u Ciebie choćby na najniższej pozycji listy wędkarskich priorytetów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Oj żałuj. Bo Tanew to przepiękna rzeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 To w lubelskim już nie ma kropasków że kolega na Roztocze chce się wybrać?Roztocze to też lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Po zmianach... Dla mnie zawsze zostanie zamojskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Cóż, podział administracyjny nie jest tu chyba najważniejszy. Roztocze administracyjnie znajduje się faktycznie w województwie lubelskim, ale geograficznie to głównie Zamojszczyzna, z Lubelszczyzną granicząca. Poza tym niegdysiejszy podział województw zachował się jeszcze w ogromnym stopniu w podziale okręgów PZW. Dlatego pstrąg zamojski i pstrąg lubelski to nie jest ten sam pstrąg i inną składkę się płaci za możliwość jego poławiania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Tanew panowie powiadacie. Pytam gdyż znane są mi tylko pstrągi lubelskie a zamojskie chciałem poznać Edytowane 30 Stycznia 2015 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Witam , czy któryś z Panów wie jaki stan wody jest na rzece Wieprz po ostatnich opadach , wybieram się na dniach. Edytowane 23 Lutego 2016 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Witam , czy któryś z Panów wie jaki stan wody jest na rzece Wieprz po ostatnich opadach , wybieram się na dniach. Nie wiem czy pytasz osoby mające bezpośredni kontakt z rzeką (Ja takiego nie mam). Z odczytów wynika, że idzie dość wysoka woda utrzymująca się w stanach średnich i wysokich. http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/151220090 http://www.lublin.uw.gov.pl/stan-wody?rzw=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Witam , czy któryś z Panów wie jaki stan wody jest na rzece Wieprz po ostatnich opadach , wybieram się na dniach.Jutro się wybieram to dam znać, choć może się okazać że nie będzie sensu wędkować. W niedzielę woda nie najlepsza, a jeszcze wczoraj sporo dopadało, w nocy nawet śniegiem sypnęło. Jak z daleka to może się wstrzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 W jakich rejonach pytasz kolego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Żurawnica , Turzyniec , Bondyrz , Guciów , ogólnie cała rzeka.Przeważnie jak jadę nad rzekę to na cały dzień i robię dwie tury po 5h łapania na różnych odcinkach. Edytowane 24 Lutego 2016 przez Kajtelek2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 To nie pomogę niestety, na bardziej nizinnym odcinku woda tak jak na wodowskazach stan średniowysoki - brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Woda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Woda super czyli do łowienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Byłem dziś woda fajna do łowienia , rybki brały ale średniaki , brania delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Byłem dziś woda fajna do łowienia , rybki brały ale średniaki , brania delikatne.Na jakim odcinku byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) Szczebrzeszyn , Turzyniec , Bondyrz wyprawa całodniowa , w przyszłym tygodniu też jadę. Edytowane 27 Lutego 2016 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi