Andru77 Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Od 15 lutego do końca kwietnia jest zakaz wędkowania na odcinku od zapory w Michalowie do wpływu do zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sneer80 Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Dzięki za informacje Andru. A wiesz, jak jest wyżej? Między Zwierzyńcem, a Szczebrzeszynem? Tam chyba nie ma zakazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 Woda górska. Polecam zapoznanie się z RAPR obowiązującym w okręgu Zamość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sneer80 Opublikowano 19 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2024 Hmm… Znam i nie znajduję w nim żadnego zakazu. Coś mi umknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 Bo nie ma zakazu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 Hmm… Znam i nie znajduję w nim żadnego zakazu. Coś mi umknęło?A pisałem o zakazie? Pisałem, że jest to woda górska. Są pewne obostrzenia np. haki bezzadziorowe dlatego polecam zapoznanie się z RAPR by nie było zdziwienia jak po 5 minutach wędkowania strażnik zatrzyma dokumenty z powodu nieprzestrzegania regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 A pisałem o zakazie? Pisałem, że jest to woda górska. Są pewne obostrzenia np. haki bezzadziorowe dlatego polecam zapoznanie się z RAPR by nie było zdziwienia jak po 5 minutach wędkowania strażnik zatrzyma dokumenty z powodu nieprzestrzegania regulaminu.Ja bym zwrócił uwagę na istniejące pomiędzy Rudką a Szczebrzeszynem obręby ochronne. Być może są oznakowane (dawno tam nie byłem). Zamojscy strażnicy bardzo poważnie podchodzili do swoich obowiązków. Szczególnie taki jeden z Frampola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Ja bym zwrócił uwagę na istniejące pomiędzy Rudką a Szczebrzeszynem obręby ochronne. Być może są oznakowane (dawno tam nie byłem). Zamojscy strażnicy bardzo poważnie podchodzili do swoich obowiązków. Szczególnie taki jeden z Frampola. Obręby "funkcjonują" w okresie ochronnym pstrąga potokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Obręby "funkcjonują" w okresie ochronnym pstrąga potokowego. Mogę się mylić. Nie wiem czy to wykaz aktualny, ale tu są określone jako całoroczne. https://pzw.org.pl/pliki/prezentacje/52/wiadomosci/55994/pliki/zamosc.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Zobaczę jak jest w zezwoleniu. Kiedyś były jako całoroczne, później obowiązywały tylko w okresie ochronnym pstrąga potokowego. Może w tym roku się zmieniło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Ja bym zwrócił uwagę na istniejące pomiędzy Rudką a Szczebrzeszynem obręby ochronne. Być może są oznakowane (dawno tam nie byłem). Zamojscy strażnicy bardzo poważnie podchodzili do swoich obowiązków. Szczególnie taki jeden z Frampola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Spoko gość.Miałem okazję go poznać osobiście.1 stycznia łowiłem na Porze w miejscu dość odludnym i kawałek trzeba było się przejść do mnie.Strażnik z powołania,oby więcej takich,przyszedł mnie skontrolować na odludziu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Obręby obowiązują w terminie zgodnie z obowiązującymi okresami na danych rzekach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Hej. Koledzy jak wygląda sytuacja na rzece pomiędzy Szczebrzeszynem a Zwierzyńcem? Dużo kajaków w przepływa w dni robocze? Jak ze stanem wody, da się połowić po ostatnich zawirowaniach pogodowych? Jak wygląda poziom wody? Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi