Skocz do zawartości

Rzeka Wieprz

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Hah, Wieprz i Roztocze to miejsca w których łatwo zostawić część siebie...

Jedynym miejscem porównywalnym jeśli chodzi o spokój i możliwości formatowania dysku jest county Roscommon.

Jeśli kiedyś zdarzy się mi mieć możliwość bycia rentierem to Roztocze jest lokalizacją nr1.

Jedno z najlepszych piw - Zwierzynieckie, piękne klimaty. Jak juz wcześniej napisano - skansen. Taka momentami Konopielka. Ludzie mili, zupełne przeciwieństwo homo sovietikusa (samica) jaką spotkaliśmy np na zlocie nad Kwisą :mellow:

Rzeka piekna, dzika (ale to było4 lub 5 lat temu), mnóstwo bobrów. Woda tak zimna że w upalnym lecie w neoprenach po wejściu do wody czuło się igiełki. Jakiś czas temu rzeka rzeczywiście była tajnym siurkiem, teraz jak czytam już po szarańczy. Wpuszczenie nad rzekę opłaciłem cyrografem że nigdy-nikomu-gdzie-na co-kiedy. Rby zawsze były bardzo trudne, zero frajerskiego łowienia jakie znam z innych rzek, te rozsądne wymagały naprawdę dużo poświęceń, ale okolice rekordu pewnie jeszcze gdzieś tam siedzą. Wielu moich znajomych połowiło tam kapitalne ryby, ale obawiam się że to może być już przeszłość. Wtedy kluczem było nie tyle miejsce i sprzęt/przynęta co... no właśnie, to ....<_<

Cały czas marzę że kiedyś uda się mi tam wrócić na choćby kilka dni, ale jakoś rzeczywistość nie chce się nagiąć..

nie jest to most, co najwyżej kładka

ładnego pstrąga złapałem nie wiele wyżej od tego miejsca

uważaj na bobry co by cię nie pogoniły - ja prawie zawału dostałem jak mi w krzakach pod nogami ogonem piprznął o wodę...

Normalnie jeśli będę pod koniec maja/czerwiec autem to chyba się tam wybiorę pośmigać... Wspomnienia odżywają :D i trochę zwierzynieckiego sobie na wyspę przywiozę - ze dwie kraty :mellow:

No fakt, bobry są, na bajorkach po rozlewiskach zrobiły sobie ogromniaste wille :mellow: ja się raz wystraszyłem... dzików na

zb.Nielisz od tej pory byle bober mi nie straszny :unsure:

Zapraszam, zapraszam B) może ktoś jeszcze się skusi :mellow: na zwierzynieckie browary? <_< MMmmmmniam ;) przypominam że

należą do perły której z kolei nie lubie B) a dla kierowców najlepsze w Polsce, Zwierzynieckie lody :mellow:, znam też bardzo

przyjemne miejsce na nocleg w Zwierzyńcu :mellow: i nie bardzo drogo B)

kolega małojeżdżący widać. Zimny lodzik na stacji to podstawa szybkiego orzeźwienia gdy zapałki się już łamią pod ciężarem powiek. Onegdaj w drodze do i z roztocza miałem 2 przyśnięcia za kierą. Szczęśliwie bez skutków dodatkowych, ale psychologiczne są do dziś.

• 6 lat później...

Witam..Szukam noclegu na 2-3 dni dla 3 osób.Noclegi najlepiej w sąsiedztwie rzek Wieprz i Por w pierwszej połowie stycznia..Może macie jakieś sprawdzone mety dla spragnionych przyrody i styczniowego kropkowania pstrągarzy ze śląska..czekam na szczere wypowiedzi i mam nadzieję ,że nam ktoś życzliwy pomoże zaplanować i miło spędzić te upragnione kilka dni urlopu z wedką w pogoni za kropaskami..pozdrawiam..art.. ;)

http://www.podfigura-hutki.noclegiw.pl/

Zawsze zatrzymywałem się w Hutkach "Pod  Figurą" jak hasałem po Wieprzu. Właścicielem jest wędkarz. Facet już w "swoim" wieku, z niezłym bagażem wędkarskich przeżyć. Pokazywał mi swoje stare zdjęcia z łososiowatymi. Największe wrażenie robiły na mnie pożółkłe fotki z głowacicami !

Polecam, bo sprawdzone ! 

Na Wieprzu i Porze w styczniu można. W zasadzie to nie pamiętam by było kiedykolwiek było inaczej.

. Pochodze ze Zwierzynca i jeszcze pamietam kiedy sezon pstragowy zaczynal sie w lutym :) . Od siebie moge polecic noclegi " U Dudka", mila atmosfera 50m do Wieprza.

A w tym sezonie przypadkiem nie bylo tak, że od lutego można było łowić na Porze i większości rzek?. A od stycznia na Ładzie i Wieprzu?

I rzeby nie było tak calkiem OT. To jak koledzy piszą Zwierzyniec ma calkiem dobrą baze noclegową, no i browar świeży :-) jest.

Szukając noclegu brałem go właśnie pod uwagę...  Napisz co tam jest nie tak ????????

Jeśli chcesz spać "z marszu" to ok.

Ale nie polecam rezerwacji z wyprzedzeniem. Kolega zarezerwował w lutym tego roku 12 pokoi, wpłacił 2 tysie zaliczki na imprezę pod koniec czerwca. Za każdym razem jak byliśmy na rybach właściciel pytał o termin bo podobno nie zapisał(a byliśmy chyba z 6 razy), a jak przyszło co do czego to dwa dni przed przyjazdem koleś stwierdził że mu się "daty pomyliły". Ogólnie facet raczej mało zorganizowany. Naprawdę polecam AKACJĘ.

• 4 tygodnie później...