Kuba Standera Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Hah, Wieprz i Roztocze to miejsca w których łatwo zostawić część siebie...Jedynym miejscem porównywalnym jeśli chodzi o spokój i możliwości formatowania dysku jest county Roscommon.Jeśli kiedyś zdarzy się mi mieć możliwość bycia rentierem to Roztocze jest lokalizacją nr1. Jedno z najlepszych piw - Zwierzynieckie, piękne klimaty. Jak juz wcześniej napisano - skansen. Taka momentami Konopielka. Ludzie mili, zupełne przeciwieństwo homo sovietikusa (samica) jaką spotkaliśmy np na zlocie nad Kwisą Rzeka piekna, dzika (ale to było4 lub 5 lat temu), mnóstwo bobrów. Woda tak zimna że w upalnym lecie w neoprenach po wejściu do wody czuło się igiełki. Jakiś czas temu rzeka rzeczywiście była tajnym siurkiem, teraz jak czytam już po szarańczy. Wpuszczenie nad rzekę opłaciłem cyrografem że nigdy-nikomu-gdzie-na co-kiedy. Rby zawsze były bardzo trudne, zero frajerskiego łowienia jakie znam z innych rzek, te rozsądne wymagały naprawdę dużo poświęceń, ale okolice rekordu pewnie jeszcze gdzieś tam siedzą. Wielu moich znajomych połowiło tam kapitalne ryby, ale obawiam się że to może być już przeszłość. Wtedy kluczem było nie tyle miejsce i sprzęt/przynęta co... no właśnie, to ....<_< Cały czas marzę że kiedyś uda się mi tam wrócić na choćby kilka dni, ale jakoś rzeczywistość nie chce się nagiąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 znalazłem taki mostek na wieprzu... i nie wiem jak to traktować czy to jest alla most? czy kładka? i moge z tego łowić czy trzeba trzymać odległość ? http://img247.imageshack.us/my.php?image=dsc01528ys2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja bym to olał i nie traktował tego jako most Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ja też tak zrobiłem ale jak by mi nie daj boziu wyskoczył jakiś kontroler i wlepił mandacik to by kiepsko było... dla tego wole się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 nie jest to most, co najwyżej kładkaładnego pstrąga złapałem nie wiele wyżej od tego miejscauważaj na bobry co by cię nie pogoniły - ja prawie zawału dostałem jak mi w krzakach pod nogami ogonem piprznął o wodę...Normalnie jeśli będę pod koniec maja/czerwiec autem to chyba się tam wybiorę pośmigać... Wspomnienia odżywają i trochę zwierzynieckiego sobie na wyspę przywiozę - ze dwie kraty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 No fakt, bobry są, na bajorkach po rozlewiskach zrobiły sobie ogromniaste wille ja się raz wystraszyłem... dzików na zb.Nielisz od tej pory byle bober mi nie straszny Zapraszam, zapraszam może ktoś jeszcze się skusi na zwierzynieckie browary? <_< MMmmmmniam przypominam że należą do perły której z kolei nie lubie a dla kierowców najlepsze w Polsce, Zwierzynieckie lody , znam też bardzo przyjemne miejsce na nocleg w Zwierzyńcu i nie bardzo drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 a dla kierowców najlepsze w Polsce, Zwierzynieckie lody ,Dlaczego dla kierowców?? Moze dla kierowców TIRów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paskud pomorski Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 kolega małojeżdżący widać. Zimny lodzik na stacji to podstawa szybkiego orzeźwienia gdy zapałki się już łamią pod ciężarem powiek. Onegdaj w drodze do i z roztocza miałem 2 przyśnięcia za kierą. Szczęśliwie bez skutków dodatkowych, ale psychologiczne są do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 a dla kierowców najlepsze w Polsce, Zwierzynieckie lody ,Dlaczego dla kierowców?? Moze dla kierowców TIRów?? bo kierowcy nie pijący dla kierowców TIRów to Tomaszów Lub. się kłania <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 kolega małojeżdżący widaćFakt. Najezdzilem sie juz - samochodów coraz wiecej, drogi kiepskie, psy labuszki strojat... Jak tylko sie kalkuluje to samolot albo pociag. Do takiego Swinoujscia to 7-8 godzin jazdy, a samolotem/taksówka - góra 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Witam..Szukam noclegu na 2-3 dni dla 3 osób.Noclegi najlepiej w sąsiedztwie rzek Wieprz i Por w pierwszej połowie stycznia..Może macie jakieś sprawdzone mety dla spragnionych przyrody i styczniowego kropkowania pstrągarzy ze śląska..czekam na szczere wypowiedzi i mam nadzieję ,że nam ktoś życzliwy pomoże zaplanować i miło spędzić te upragnione kilka dni urlopu z wedką w pogoni za kropaskami..pozdrawiam..art.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Jak by Ci pasował Zwierzyniec to mam fajne miejsc na 3 maja to jest do wieprzka 300mjak cos to pisz na priv Edytowane 2 Grudnia 2014 przez mar233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Nie wiem jak teraz jest ale o ile mnie pamięć nie myli to kiedyś w okręgu Zamojskim pstrągi można było łowić od lutego.Sprawdzałeś jak będzie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 http://www.podfigura-hutki.noclegiw.pl/Zawsze zatrzymywałem się w Hutkach "Pod Figurą" jak hasałem po Wieprzu. Właścicielem jest wędkarz. Facet już w "swoim" wieku, z niezłym bagażem wędkarskich przeżyć. Pokazywał mi swoje stare zdjęcia z łososiowatymi. Największe wrażenie robiły na mnie pożółkłe fotki z głowacicami !Polecam, bo sprawdzone ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Nie wiem jak teraz jest ale o ile mnie pamięć nie myli to kiedyś w okręgu Zamojskim pstrągi można było łowić od lutego.Sprawdzałeś jak będzie w tym roku? Na Wieprzu i Porze w styczniu można. W zasadzie to nie pamiętam by było kiedykolwiek było inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Na Wieprzu i Porze w styczniu można. W zasadzie to nie pamiętam by było kiedykolwiek było inaczej.. Pochodze ze Zwierzynca i jeszcze pamietam kiedy sezon pstragowy zaczynal sie w lutym . Od siebie moge polecic noclegi " U Dudka", mila atmosfera 50m do Wieprza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Polecam z czystym sumieniem. Ceny przystępne, komfort wysoki http://www.akacja.info/ Edytowane 7 Grudnia 2014 przez KALI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A w tym sezonie przypadkiem nie bylo tak, że od lutego można było łowić na Porze i większości rzek?. A od stycznia na Ładzie i Wieprzu? I rzeby nie było tak calkiem OT. To jak koledzy piszą Zwierzyniec ma calkiem dobrą baze noclegową, no i browar świeży :-) jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Wystarczy wejść na stronę okręgu PZW Zamość. Od stycznia Por i Wieprz, pozostałe od lutego a mucha całyyyyy rok.I nie polecam pensjonatu "Telimena". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas202 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) I nie polecam pensjonatu "Telimena".Szukając noclegu brałem go właśnie pod uwagę... Napisz co tam jest nie tak ???????? Edytowane 9 Grudnia 2014 przez lukas202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad707 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jak chcesz i nie będzie to dla was za daleko to dam namiary na pokoje w miejscowości Nielisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Szukając noclegu brałem go właśnie pod uwagę... Napisz co tam jest nie tak ????????Jeśli chcesz spać "z marszu" to ok. Ale nie polecam rezerwacji z wyprzedzeniem. Kolega zarezerwował w lutym tego roku 12 pokoi, wpłacił 2 tysie zaliczki na imprezę pod koniec czerwca. Za każdym razem jak byliśmy na rybach właściciel pytał o termin bo podobno nie zapisał(a byliśmy chyba z 6 razy), a jak przyszło co do czego to dwa dni przed przyjazdem koleś stwierdził że mu się "daty pomyliły". Ogólnie facet raczej mało zorganizowany. Naprawdę polecam AKACJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 "Zacisze" na Rudce jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Co prawda do górskiego Wieprza około 20 km ale do Tanwi już rzut beretem http://zagroda-podlas.plCały domek do dyspozycji bez właściciela przy samym lesie, cisze i spokój. Z czystym sumieniem mogę polecić. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Panowie mam jeden dzień do dyspocycji gdzie lepiej pojechać popstrągować - Wieprz czy Tanew? Edytowane 8 Stycznia 2015 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi