Skocz do zawartości

Pomocy.

sw.RP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Panowie pomóżcie bo bardzo się nie znam(jeszcze) a potrzebuje nisko profilowy kręciołek o dużym przełożeniu przynajmniej   7;0 i żeby wytrzymywał dość spore przeciążenia(przynęty między 50-100gr).

Mam Abu Revo Toro NaCl 61 ale jest za wolny!(64cm nawój).

Jeden pomysł mam:Daiwa Lexa 300HSL ale jeszcze jej nie ma w sklepach(wielkość i pojemność bardzo mi odpowiada).

Z góry dziękuje za doradztwo :) 

popatrz na coś z Shimano Curado np 301HJ - 6.9

curado 201 dhsv jest szybki ale dużych klocków może nie uradzić

(tz. da rade ale nie wiadomo jak długo pożyje)

napisz jaki Masz budżet?

(powyżej czy poniżej 1000zł ;) )

bardzo wytrzymały i w rozsądnych pieniądzach

1358505839.jpg Ambassadeur Revo SX LP HS Left

Edytowane przez @Wojti

woblery z lopatami i duze obrotowki zajada bardzo szybko kazdy kolowrotek o wysokim przelozeniu, cala reszta przynet nie stawia takiego oporu i nie jest prowadzona permamentnie kolowrotkiem, wiec powinien wytrzymac ... choc ja i tak nie jestem zwolennikiem bardzo wysokich przelozen, widzialem co 2 tygodnie szwecji i duzych woblerow oraz wirowek potrafia zrobic z kolowrotkiem o przekladni 7:1 :)

Ja nie bardzo rozumiem ? Jaka metoda, jakie przynęty w zakresie 50 - 100 g wymagaja przelozenia 1:7 ? Perch 14 SR ??? Na pewno 7:1 nie jest potrzebne. Widła nie znam. Mepps 5 ?  Na cholere 7:1 Dyć to nonsens. Raczej 5:1 ! Big bandit ? Wątpie ! Wahadła im wolniej tym lepiej...Prosze o oświecenie mądrzejszych!

U.

Edytowane przez Ugly

• 1 miesiąc temu...
Strona nie ma oceny reputacji

Możesz celować w Revo Toro NaCl w wersji HS (tu masz wszystkie wersje http://www.tackledirect.com/abu-garcia-revo-toro-nacl-baitcasting-reels.html)

albo Revo inshore (przełożenie 7,1:1 http://www.tackledirect.com/abu-garcia-revo-inshore-generation-3-baitcasting-reels.html)